Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Program do robienia gameplaya.  (Przeczytany 2646 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Program do robienia gameplaya.
    « dnia: Stycznia 26, 2009, 09:04:50 »
    Chcę nakręcić kilkuminutowy filmik przedstawiający możliwości zmodowanego Mount&Blade. Gdy już go zrobię chcę wysłać go do Hyper'a, do programu Replay ;) Chciałbym żeby ludzie się dowiedzieli o wielu fajnych modach które wyszły na M&B i żeby nie myśleli że M&B to sam Native ;)

Jednak by takie coś nakręcić potrzebny jest program który nagrywa gameplaya w dobrej jakości i małej wagi (muszę to przecież wysłać, a mam łącze 30kb/s Upload). Zna ktoś taki program?

PS: Jeśli ma ktoś propozycje modów które mogłyby się znaleźć w takim filmiku to proszę pisać w tym temacie albo na PW ;p Podawajcie mody na różne wersje gry.  Jak na razie myślałem nad:
    -Return of Zendar Mod - Arena Janusa, kopalnia
    - Last Days - Bitwy z orkami :)
    -The Eagle and The Radiant Cross - Broń palna, Piękne zbroje
    - Age of Machinery - Katapulty podczas bitwy
    - Festung Breslau - II Wojna Światowa (nic dodać nic ująć :)

Wszystko mam obmyślane tylko nie wiem jakiego programu użyć. Słyszałem że Fraps jest dobry, ale filmiki w nim zrobione bardzo dużo zajmują :/ Proszę o pomoc ;)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 09:09:59 wysłana przez Miziol »

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: Program do robienia gameplaya.
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 26, 2009, 09:15:10 »
    Spróbuj CamStudio 2.0, nowsze wersje są już płatne. Osobiście nie testowałem, ale dobrze go wychwalają. :)
    http://www.majorgeeks.com/CamStudio_d4646.html
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Program do robienia gameplaya.
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 21, 2013, 19:03:22 »
    Przepraszam, że odświeżam stary, czteroletni temat już, ale nie chcę zakładać nowego a potrzebuję pomocy przy Frapsie :/

Mam wersję 3.5.9, zarejestrowaną, legalną FULL cacy. I tu mam pytanie.

Mam system Windows 7, kartę AMD Radeon HD 6750, DirectX 10 i 11 (w zależności od gier, które chcę nagrywać i jak chcę nagrywać).

Moje problemy dotyczą tego, że jednych gier nie mam problemu nagrać a w innych przypadkach nagrywa mi się sam dźwięk oraz ilość FPS'ów a obraz jest czarny :/

Mogę bez problemu nagrywać M&B, M&B Warband oraz parę innych, starych gier takich jak np. Planescape Torment, Morrowind.

Ale kiedy chcę nagrać film dla Obliviona, Fallouta 3, Call of Juarez, Call of Juarez: Więzy Krwi lub innych, nowszych gier, wtedy jest tak jak mówiłem: sam dźwięk, obraz czarny, (nie licząc ilości FPS'ów).

Ktoś wie, co jest przyczyną moich problemów i jak je rozwiązać? Szukałem już w sieci ale nie mogę znaleźć niczego konkretnego. A nowego tematu nie chcę zakładać, bo tylko śmietnik by się tworzył na forum.

Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!