Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Oblężenia w The Last Days  (Przeczytany 1784 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jarosz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Oblężenia w The Last Days
    « dnia: Lipca 09, 2017, 17:14:13 »
    Witam, mam pewien problem z modem The last days Overhaul. Mianowicie nie mogę oblegać żadnego miasta/obozu/lokacji etc. gram po stronie Rohanu i dla przykładu klikam na jakieś miasto mordoru czy isengardu jedyną opcją jaka mi się pokazuje to odejdź. Stąd moje pytanie czy trzeba mieć jakąś specjalną rangę w frakcji bądź odpowiednio wielki oddział czy to po prostu jakiś bug? Z góry dziękuję za pomoc.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    Odp: Oblężenia w The Last Days
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 09, 2017, 17:33:17 »
    Witam, mam pewien problem z modem The last days Overhaul. Mianowicie nie mogę oblegać żadnego miasta/obozu/lokacji etc. gram po stronie Rohanu i dla przykładu klikam na jakieś miasto mordoru czy isengardu jedyną opcją jaka mi się pokazuje to odejdź. Stąd moje pytanie czy trzeba mieć jakąś specjalną rangę w frakcji bądź odpowiednio wielki oddział czy to po prostu jakiś bug? Z góry dziękuję za pomoc.

W TLD zostało wprowadzone pewne (moim zdaniem) głupstwo - nie ma możliwości oblegania zamków i miast samemu. Możesz jedynie dołączyć jako pomoc dla oblegających wraz ze swoim oddziałem.
    Jest to smutne, ale tak to w tym modzie działa. Twórcy moda swój własny system upadania frakcji - nie podbijasz wszystkich miast i twierdz, zawsze zostaje to główne i kiedy zniszczysz wrogie oddziały niezliczoną
    ilość razy oraz w dziale raportów sił frakcji będzie ona wyraźnie osłabiona, to wtedy po jakimś czasie wyrusza z takiego miejsca jedna 'super-armia' licząca około 500 wojaków.

Wątpię żeby twórca tego overhaula trapił się zmienianiem tak skomplikowanych nowych systemów, więc raczej system wygląda tak jak napisałem, czyli jak w zwykłym TLD.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2017, 17:34:19 wysłana przez Garedyr »

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Jarosz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Oblężenia w The Last Days
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2017, 17:36:19 »
    Wielka szkoda trochę robi się nudno ścigając oddziały wolno biegające po mapie :/