Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokoj z frakcjami  (Przeczytany 1049 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miloszononon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pokoj z frakcjami
    « dnia: Stycznia 24, 2009, 19:37:42 »
    Mam do Was pytanie. Jak uzyskac pokoj z dana frakcja? dla przykladu: moje krolestwo jest w stanie wojny z rhodokami,problem w tym, ze chcialem isc do zamku w jelkali by pogadac z "uzurpatorem" ale mnie tam nie wpuszczaja bo jestem w przebraniu (mysla ze jestem zebrakiem :D)

HELPPPP
    Temat już nieraz był poruszany, chociażby tutaj: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1782
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2009, 00:42:02 wysłana przez Daedalus »

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    Odp: Pokoj z frakcjami
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 24, 2009, 19:41:29 »
    Niestety, wypowiadanie wojny i zawieranie pokoju jest zupełnie losowe:(

Sam mam ten problem, bo walczę z Rodokami a tu jeszcze Vegirzy mi wypowiedzieli wojnę, mimo, że miałem z nimi dobre stosunki:(

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2009, 20:11:35 »
    możesz iść do wójta jakiegoś miasta to jak ci się poszczęści to da ci zadanie żebyś zażegnał konflikt miedzy x i y :) o ile dobrze pamiętam to sprowadza się to do przekupienia dwóch panów z obu królestw(wskazanych przez pracodawcę) lub po prostu ich pobiciu :)

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 24, 2009, 21:17:12 »
    Mam do Was pytanie. Jak uzyskac pokoj z dana frakcja? dla przykladu: moje krolestwo jest w stanie wojny z rhodokami,problem w tym, ze chcialem isc do zamku w jelkali by pogadac z "uzurpatorem" ale mnie tam nie wpuszczaja bo jestem w przebraniu (mysla ze jestem zebrakiem :D)

HELPPPP

Uzurpatorzy zmieniają miejsca pobytu więc jak coś to możesz poczekać.
    Z drugiej strony jak chcesz się przyłączyć do uzurpatora to musisz odwołać przysięgę jaką złożyłeś dotychczasowemu władcy, już nie pamiętam w jakich okolicznościach dokładnie (przed czy po wypowiedzeniu wierności) ale da rade pogadać  z lordem wrogiej frakcji i poprosić o pokój, zapłacić "odszkodowanie" i ma się stosunki z nimi na 0.