Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Morale podstawowe  (Przeczytany 1597 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Edard

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Morale podstawowe
    « dnia: Czerwca 03, 2017, 12:49:45 »
    No gram sobie w grę, gram mam coraz więcej wojska(obecnie ponad 160) i mi morale co chwilę spadają. Muszę walczyć jak głupi żeby trzymały sensowny pomysł.Postanowiłem jednak zagrać chociaż odrobinę nieuczciwie  zawyżając swoje morale. I tu mam właściwe pytanie. Gdzie w plikach gry mogę znaleźć informację o moralach podstawowych i je "zawyżyć" ew. zmienić morale za jedzonko czy bitwy?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Morale podstawowe
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 03, 2017, 13:04:59 »
    Kilka pytanek na początek - jakie konkretnie jednostki posiadasz (z jakiej frakcji), z kim prowadzisz wojnę oraz czy zawsze starcza Ci jedzenia dla oddziału. Bo wnioskuję po tym co napisałeś, że nie masz problemów z notorycznym przegrywaniem bitew, więc to odpada.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Morale podstawowe
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 04, 2017, 12:49:33 »
    Wejdź w folder Native i zrób backup pliku scripts.txt, tak na wszelki wypadek.
    Otwórz plik scripts.txt i wyszukaj:
    initialize_item_info -1Poniżej tego wpisu znajdziesz długą linię kodu:
    (click to show/hide)
    Wyjaśnijmy sobie teraz co to wszystko znaczy (omówię pierwszy przykład po liczbie 264 - 507 3 288230376151711865 1 8):
    507 - to jest operacja item_set_slot, nie edytujesz tego
    3 - to jest liczba zmiennych, nie edytujesz tego
    288230376151711865 - ID itemu z item_kinds1, w tym wypadku to jest chleb, nie edytujesz tego
    1 - to jest slot_item_food_bonus - jeśli w tym miejscu (to jest, po id itemu) nie ma 1, to znaczy że nie jest to przedmiot jadalny i cię nie interesuje, nie edytujesz tego
    8 - to jest wreszcie to, co cię interesuje - bonus do morale. Zmieniasz je po prostu na inną liczbę, większą, jeśli nie chcesz mieć już problemów z morale.

Aha, i jeszcze jedno - zmiany wejdą w życie dopiero w nowej grze.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2017, 12:52:11 wysłana przez Lew »