Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511717 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tortain

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1635 dnia: Kwietnia 24, 2010, 13:22:59 »
    Witam. Grając w wersję 4.55b miałem ciekawy błąd przy wykonywaniu misji od łowców niewolników. Miałem w jednej z wiosek załatwić sprawę z "dobrymi gośćmi", a na miejscu zamiast tych "good guys" było moje wojsko, a po mojej stronie byłem tylko ja z moimi klonami. Moje klony stały w rzędzie, nie reagowały na żadne  polecenia. Trochę to śmiesznie wyglądało równiutki rządek takich samych postaci.

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1636 dnia: Kwietnia 24, 2010, 15:41:42 »

tracisz tylko 1 pkt za ten quest - takie zadania są w każdej z gildi najemników co jakiś czas
    - bug albo "inna"wersja nieudanego wypełnienia questa z extra nabiciem statystyk dla członków twojej grupy, czyli po prostu poczekaj jak twoi ludzie
    wybiją wszystkie twoje klony,łącznie z postacią którą możesz poruszyć
    -ty nie zabijaj nikogo ze swoich (za uśmiercanie Ciebie jest po 240 pkt dośw.bodajże x ilość ludzi w grupie)

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1637 dnia: Kwietnia 25, 2010, 14:15:07 »
    Pewnie to nic takiego, ale wolę się upewnić, że nie mam jakieś złej wersji moda.

Na mapie są tylko frakcje z Native'a. A w pierwszym poście tego tematu napisano, że dochodzi kilkanaście nowych frakcji! Wiem, że np. Legion pokaże się na mapie raczej jedynie jako armia najeźdźców, ale co z pozostałymi? Czy pokażą się dopiero po jakimś czasie?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1638 dnia: Kwietnia 25, 2010, 16:02:58 »
    Masz stare nazwy a jednostki inne ??

Może tak: Czy na początku dostajesz armie ok. 45 ludzi ??
    Jeśli nie to musisz w "wyborze modułu" wybrać sword of damocles. Bo pewnie native masz wybrane ;x

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1639 dnia: Kwietnia 25, 2010, 17:41:04 »
    Ej no, bez takich :P. Mod jest włączony.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1640 dnia: Kwietnia 26, 2010, 06:53:30 »
    Lol te nowe frakcje są TYLKO dla gracza gracz też może wybrać religie na początku jak tworzyłeś postać i wybierałeś swoją historie to tam to jest.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #1641 dnia: Kwietnia 27, 2010, 10:23:20 »
    Czy powstało spolszczenie do edycji 4,5 gold bo szukam i nie mogę znaleźć

Offline dyszel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1642 dnia: Kwietnia 27, 2010, 11:20:27 »
    Mam mały problem,albo raczej pytanie,czy ta inwazja działa z sword of demcoles? Bo jak instaluje :zombiaków" to podczas ładowania się gry wyskakuje błąd że nie może wczytać jakiegoś pliku...

Proszę o odpowiedź jakiejś osoby, która potrafiła by pomóć. Chciałbym powalczyć trochę z zombiakami , szczegółnie gdy podobono zmieniają 1/2 ludzi w wojo :)))
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2010, 14:35:35 wysłana przez dyszel95 »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1643 dnia: Kwietnia 27, 2010, 11:41:53 »
    dyszel - Mi też więc nie gram na zombiakach.
    Ogólnie imo mod jest zrąbany. Podbijam kogo mi się podoba, nie ma nikogo innego na mapie itp. To już jest nudne.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1644 dnia: Kwietnia 27, 2010, 15:50:23 »
    dyszel - Mi też więc nie gram na zombiakach.
    Ogólnie imo mod jest zrąbany. Podbijam kogo mi się podoba, nie ma nikogo innego na mapie itp. To już jest nudne.
    Jeżeli grasz na 33%, na cheatach z kasą, masz pewnie full wyposażenie,full obsadę drużyny i nudzisz się.....
    masz w budowlach gościa od szybkich bitew - tam sobie w młocki bez strategii pog
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2010, 08:14:01 wysłana przez buholz »

Offline dyszel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1645 dnia: Kwietnia 27, 2010, 19:34:23 »
    Kto by pomógł ? ;-), chcę rozwalić kilkuset zombiaków

no to starej wersji sciągać nie będę :) A na tej nowej Legion działa ? I czy można przyspieszyć kiedy odwiedzi nas ;)

A jak mogę go przyśpieszyć ? I mam pytanię dotyczące tych artefaktów królewskich. W jakim celu one służą :)

Pozdrawiam i dziękuje za szybką odpowiedź, przynajmniej funkcjonuje temat :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2010, 10:03:05 wysłana przez dyszel95 »

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1646 dnia: Kwietnia 27, 2010, 20:39:51 »
    Mam mały problem,albo raczej pytanie,czy ta inwazja działa z sword of demcoles? Bo jak instaluje :zombiaków" to podczas ładowania się gry wyskakuje błąd że nie może wczytać jakiegoś pliku...
    Kto by pomógł ? ;-), chcę rozwalić kilkuset zombiaków
    ........
    no to starej wersji sciągać nie będę :) A na tej nowej Legion działa ? I czy można przyspieszyć kiedy odwiedzi nas ;)
    .......
    A jak mogę go przyśpieszyć ? I mam pytanię dotyczące tych artefaktów królewskich. W jakim celu one służą :)

Pozdrawiam i dziękuje za szybką odpowiedź, przynajmniej funkcjonuje temat :)

nie chcę ci mieszać w planach, ale.....
    Najpierw należy pobrać i zainstalować stare,pełne SoD V4 ( nie działa (zombie) w nowych wersjach)czyli masz tu wszystko co należy na ten temat : Sword of Damocles - Undead Invasion
    ===edit===
    Legion działa, jest przyspieszanie/opóźnianie, tylko trzeba (4.57bg) najpierw w menu [Opcji] włączyć [Cheat Mode]
    a potem w menu [Obóz] znaleźć [Oracle - Wyrocznię] {}{}
    Artefakty królewskie to jest  5 sztuk "extra" zbroi, broni ukrytych na ziemiach opanowanych przez Imperium,
    a które mogą poszukiwać/zdobyć tylko zufani-święci wojownicy bohatera.
    Są odpowiednio użyteczne dla twojej nacji - masz max 80% szans na natychmiastowe odkrycie/zdobycie
    w najnowszej wersji i tak zwalone te wysyłanie - więc to znowu ciekawostka tylko
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2010, 08:16:05 wysłana przez buholz »

Offline dyszel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1647 dnia: Kwietnia 29, 2010, 20:30:17 »
    Buholz, napisałem ci na PW ;-) mam nadzieje że mi wytłumaczysz mój problem

Pozdrawiam i dziękuje :-)

Chodzi o to że ściągnełem nowszą wersje , stworzyłem królestwo[ które podbić mogą bandyci ,ale to nic :-)] i dalej nie mam wyroczni, czyżbym znowu nie to ściągnął?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2010, 20:34:14 wysłana przez dyszel95 »

Offline Icegolem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1648 dnia: Kwietnia 29, 2010, 22:15:18 »
    Ja mam słabszego kompa. W 0.55c mnie co chwila do pulpitu wywalało. Teraz już prawie tego problemu nie mam. Podczas bitwy o pierwszy zamek już jestem mniej więcej w połowie a tu nagle pulpit. Próbowałem już 2 razy(battle sizer najpierw na 250 później na 200). Teraz będzie 3 raz, spróbuje na 150. Ale ta wersja moda jest o wiele lepsza więc jak nie zadziała to będę dalej próbował. Mod ogólnie super.

Edit:
    Za 3 razem również pulpit. Rodzice każą mi iść spać więc nie będzie dzisiaj 4 razu.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2010, 22:35:36 wysłana przez Icegolem »

Offline xxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1649 dnia: Maja 01, 2010, 14:40:26 »
    niedawno dowiedziałem się o tym modzie ściągnąłem go trochę grałem ale że chodzę do podstawówki to jeszcze nie mam dobrze opanowanego angielskiego  już parę godzin szukam spolszczenia i nie mogę go znaleźć a nie chce mi się czytać całego tematu bo sporo tego proszę żebyście mi  dali link do spolszczenia  Sword of Damocles - Gold V4.57