Najbardziej irytujące teraz są te klony NPC o broń palna. Mam w składzie np. Young Pinar Chief ale gdzies tam chadza sobie jeszcze jeden taki ze swoją bandą. Wyskakuje mi komunikat, że tamten Young Pinar Chief przegrał bitwę ale uciekł. Patrzę do mojego składu a tam moj Pinar ma 1% życia i powoli regeneruje się pomimo tego, że miał 100% i nie toczyłem żadnej bitwy :)
No znam temat....mam też jakiegoś NPC szpiega z Questa i też tak mam z nim jak i z Pinarem
W sumie maiałem "farta" że intuicyjnie wybrałem opcję ręcznego zapisywania gry - jak czytam problemy ludzi powyżej......
F12 albo opcje załatwiają sprawę jak jakiś bug powali zapis/odczyt -tuż po Upg jednostek/przed atakiem zawsze robię nowy wpis
Tyle że w sumie takich krytycznych błędów z zapisem/odczytem nie stwierdzam wiele (1x dopiero) za to błędy w trakcie gry.......
ostatnio ponad 800 ludzi (3 ekipy ponad 200) mi wcieło z oblężenia Yalen - mam teraz wiązankę komunikatów "bad ID force" coś tam.....
=====
edit
=====
Hmm, a próbowałeś użyć opcji "FIX: Remove duplicate lords!" ?
Ja nie miałem tego problemu, więc nie jestem pewien czy to poskutkuje, ale możesz spróbować. Masz to w camp - take other action
Właśnie uwolniłem/nająłem następnego NPC -Bearmasher coś tam i zachciało mi się skasować zdublowanych lordów ,
bo zobaczyłem taki sam oddział pod tym dowództwem....i zniknął ode mnie Pinar i ten Bearmasher
- zostali tylko z Questów zwalonych w grze: Spy i Kirgiz Chieftan - tych nie ruszyło
Więc jeśli zdobyci NPC pasują wam, nie używajcie Fix-a do usuwania zdublowanych (mnie ratuje zapisywanie ręczne przed takimi akcjami)