Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510689 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1530 dnia: Marca 28, 2010, 20:11:32 »
    Argaleb dzienki za pomoc już tak się nie dzieje :P

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1531 dnia: Marca 28, 2010, 21:39:55 »
    Chyba już ślepnę.... Ja tam widzę tylko v4, v4.1, v4.5.... Duen mógł byś mnie trochu naprowadzić ;d???

Offline Duen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1532 dnia: Marca 28, 2010, 22:08:21 »
    Hmmm... Spójrz na 1 pierwszą stronę i kliknij w wielki, czerwony napis V4.5 GOLD DOWNLOAD. Następnie skieruj swój wzrok na prawy górny róg ekranu, zauważysz tam jeźdca i teraz bardzo powoli zacznij zniżać swój wzrok, powolutku i w końcu powinieneś natknąć się na tabelkę gdzie będa wypisane wszystkie informacje.

Offline Don Mateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1533 dnia: Marca 28, 2010, 23:55:52 »
    v 4.5 = 4.55 i chyba to ci mąciło w głowie

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1534 dnia: Marca 29, 2010, 09:31:38 »
    Ten mod ma dość istotny błąd. Wziąłem do niewoli króla Swadii Harlausa a chwilę po tym widzę jak pomyka z oddziałem 89 ludzi. Oczywiście ten pokonany w bitwie nadal jest w moim więzieniu. Zresztą nawet gdyvby uciekł to nie mógłby mieć tak duzego oddziału bo bitwa skończyła się dosłownie 15 sekund wcześniej :)

Widzę że mod idzie w kierunku wprowadzania broni palnej. uwolniłęm i zwerbowałem jakiegos kapitana Mogara i on miał w wyposażeniu pistolet :(
    Dla mnie głupi pomysł. Według mnie najlepsze są klimaty średniowieczne bez broni palnej.

Ta wersja ma więcej błędów niż poprzednia. Mam w druzynie Mogara Blasiusa ale znalazłem innego Mogara Blasiusa pomykającego ze swoim oddziałem. :(
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2010, 11:00:42 wysłana przez artulos »

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1535 dnia: Marca 29, 2010, 14:11:31 »
    Hmm, a próbowałeś użyć opcji "FIX: Remove duplicate lords!" ?
    Ja nie miałem tego problemu, więc nie jestem pewien czy to poskutkuje, ale możesz spróbować. Masz to w camp - take other action

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1536 dnia: Marca 29, 2010, 15:25:48 »
    Próbowałem. Wyskoczyło mi ze wszystko jest w porzadku i ze nie ma zdublowanych lordów :(

Offline PanHerbatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1537 dnia: Marca 29, 2010, 21:12:36 »
    @artulos  anie pomyliłeś ich z odziałem najemników, nie wiem jak dowódca Black Armii czy oni też mają dodatkowe oddziały najemników ale lordowie je mają na pewno królowie nawet po 3-4 takie odziały i czasem dość liczebne. Ja też nie miałem problemów z sobowtórami w v 4.5.

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #1538 dnia: Marca 29, 2010, 22:16:57 »
    Mam problem. Mianowicię gdy zakończyłem pobieranie i otworzyłem plik który się pobrał, kliknąłem "extract" i pojawił się błąd z napisem : "C:\Documents and settings\Administrator\Pulpit\Sword of Damocles - Gold V4.5 beta.exe is not supported archive" Nie wiem co z tym zrobić. Czy mógłbyś mi pomóc?
    « Ostatnia zmiana: Marca 31, 2010, 14:09:21 wysłana przez Maharradzia »
    Koko dżambo i do przodu

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1539 dnia: Marca 29, 2010, 22:34:43 »
    Mam pytanie, czy ma ktoś problemy z tym modem w postaci wychodzenia do pulpitu w czasie walki? Na mapie chodzi pięknie, w miastach, na arenie nie ma problemu, ale w czasie bitwy po kilku minutach gra się "wywala" z komentarzem że program przestał działać. W podstawowej grze oraz w 1257 AD Middle Europe v2.0 bitwy toczę normalnie bez problemów. Próbowałem już z różnymi wersjami, przeinstalowałem system i ciągle to samo? Zna ktoś rozwiązanie?

Miałem przez moment takie akcje , ale zmieniłem w (wiesz gdzie) korzystanie z DirectX 9 na Dx7
     i przeszło+zmniejszenie klatek odwarzania+małe co nieco w opcjach (nie za kozacka grafa u mnie siedzi)

Ogólnie dla niektórych graf. mogą byc problemy z ustawieniami - polecam wejść w opcje grafiki i zastanowić sie nad paroma ruchami,
    ponieważ mały śmietnik  w skryptach tej wersji (4.55b)+default ustawienia => nie każda to toleruje

...........Widzę że mod idzie w kierunku wprowadzania broni palnej. uwolniłęm i zwerbowałem jakiegos kapitana Mogara i on miał w wyposażeniu pistolet :(
    Dla mnie głupi pomysł. Według mnie najlepsze są klimaty średniowieczne bez broni palnej.

:) u mnie po jakiejś akcji tez zdobyłem pistolero i Jeremus z niego "nadaje" teraz - co śmiesznie wygląda jak w grupie atakujemy np:zamek
    i każdy czekając na wieże "nadaje"z łuku/oszczepu,a Jaremus "dymki" puszcza ..... od strzałów :)
    I zgadzam się - ale to chyba pozostałość po jakis próbach, bo sensu brak ....
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2010, 22:45:49 wysłana przez buholz »

Offline szobi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1540 dnia: Marca 31, 2010, 14:30:33 »
    mam problem gdy włączam grę wczytuje się i nic minimalizuje grę i wyskakuje okno unable to open file Modules/Sword of Damacles- invasion\resource\SOD_Blacksmith.brf że nie mam takiego pliku co mam zrobić? Sorry jak już było takie pytanie ale nie mam czasu czytać tyle postów
    pozdrawiam

Edit:
    problem rozwiązany
    « Ostatnia zmiana: Marca 31, 2010, 22:01:04 wysłana przez szobi »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1541 dnia: Marca 31, 2010, 18:25:30 »
    Najbardziej irytujące teraz są te klony NPC o broń palna. Mam w składzie np. Young Pinar Chief ale gdzies tam chadza sobie jeszcze jeden taki ze swoją bandą. Wyskakuje mi komunikat, że tamten Young Pinar Chief przegrał bitwę ale uciekł. Patrzę do mojego składu a tam moj Pinar ma 1% życia i powoli regeneruje się pomimo tego, że miał 100% i nie toczyłem żadnej bitwy :)

Offline szobi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1542 dnia: Marca 31, 2010, 22:00:25 »
    mam błąd jakiś z zapisem gdy chcę zapisać wyskakuje błąd, minimalizuje się gra i okno z błędem też więc nie wiem co tam piszę gdy chce przywrócić okno gry nie da się proszę o odpowiedz jeśli ktoś wie

Offline hc.united

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1543 dnia: Marca 31, 2010, 22:06:27 »
    PKP! Pięknie, k***a pieknie!

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1544 dnia: Kwietnia 01, 2010, 08:57:30 »
    Najbardziej irytujące teraz są te klony NPC o broń palna. Mam w składzie np. Young Pinar Chief ale gdzies tam chadza sobie jeszcze jeden taki ze swoją bandą. Wyskakuje mi komunikat, że tamten Young Pinar Chief przegrał bitwę ale uciekł. Patrzę do mojego składu a tam moj Pinar ma 1% życia i powoli regeneruje się pomimo tego, że miał 100% i nie toczyłem żadnej bitwy :)
    No znam temat....mam też jakiegoś NPC szpiega z Questa i też tak mam z nim jak i z Pinarem

W sumie maiałem "farta" że intuicyjnie wybrałem opcję ręcznego zapisywania gry - jak czytam problemy ludzi powyżej......
    F12 albo opcje załatwiają sprawę jak jakiś bug powali zapis/odczyt -tuż po Upg jednostek/przed atakiem zawsze robię nowy wpis

Tyle że w sumie takich krytycznych błędów z zapisem/odczytem nie stwierdzam wiele (1x dopiero) za to błędy w trakcie gry.......
    ostatnio ponad 800 ludzi (3 ekipy ponad 200) mi wcieło z oblężenia Yalen - mam teraz wiązankę komunikatów "bad ID force" coś tam.....
    =====
    edit
    =====
    Hmm, a próbowałeś użyć opcji "FIX: Remove duplicate lords!" ?
    Ja nie miałem tego problemu, więc nie jestem pewien czy to poskutkuje, ale możesz spróbować. Masz to w camp - take other action
    Właśnie uwolniłem/nająłem następnego NPC -Bearmasher coś tam i zachciało mi się skasować zdublowanych lordów ,
    bo zobaczyłem taki sam oddział pod tym dowództwem....i zniknął ode mnie Pinar i ten Bearmasher
    - zostali tylko z Questów zwalonych w grze: Spy i Kirgiz Chieftan - tych nie ruszyło
    Więc jeśli zdobyci NPC pasują wam, nie używajcie Fix-a do usuwania zdublowanych (mnie ratuje zapisywanie ręczne przed takimi akcjami)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2010, 14:02:04 wysłana przez buholz »