Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510887 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline buholz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1515 dnia: Marca 26, 2010, 15:25:24 »
    Czy sa jacyś inni NPC niz ci standardowi z podstawki?
    Nie, żadnych nowych - wszytko po staremu. No jest jeszcze nasz doradca, którego otrzymujemy na samym starcie (silny i skuteczny), ale po założeniu królestwa lepiej zgodzić się aby odszedł na dwór gdyż otrzymamy dzięki temu bonus do zarządzania. Ale jeśli go nie odeślesz to można powiedzieć że będziesz miał w drużynie nie pochodzącego z nativu NPC-a.  

Mylisz sie - są NPC których można mieć w druzynie na takiej samej zasadzie jak np.Jaremus itd...

Czasami spotyka się drużynę ok +100 ludzi pod dowództwem Kapitana (jeden z nich to Young .....coś tam  Pinar)
    - to samodzielne grupy Najemników z tych 5 siedzib na mapie
    Jak ich spotkasz, to nie możesz ich skaptować do siebie jako całość (tylko walka albo odejście)

.......ale jak spotkasz/namierzysz oddział wroga, który ma jako jeńca któregoś z tych kapitanów,
    to możesz mu zaproponować po uwolnieniu pracę u siebie
     ( ma 5 lvl skili bojowych oprócz zręczności [ma zero] na 250pkt  rozwinięte w broniach - i  też awansuje jak inni NPC/możesz go wyposażać/nie ginie )
    Oprócz tego jak zauważyłem ,za jakiś czas pojawia się 2gi taki sam oddział na mapie  z Pinarem ,
    ale czy można mieć dwóch  Pinarów, to jeszcze nie wiem, bo nie mam czasu na szukanie 2go uwięzionego (walka,walka,walka......)
    Osobiście tylko 2ch róznych samodzielnych kapitanów na razie zauważyłem........(jeden to właśnie mój Pinar)

Z innej beczki - wnerwia mnie zawieszanie postaci/oddziału tuż po dużej walce (wygranej) na parę sekund
    (jak mam ze sobą swoje oddziały )
    Moje "dzikusy" najczęściej rozbiegają się, a ja muszę czekać na wysyp informacji (pomimo minimum ustawionego)
    bo "naćkane" jest zmiennych w skryptach na maksa  i  wtedy dojeżdża czasami mnie wrogi oddział ......

....o paru innych upierdliwościach/przegięciach nie wspomnę już.....bo w sumie nie ma uporządkowanego działu na Bugi tutaj,
     a na off stronie projektu mi sie nie chce grzebać - też bałagan
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2010, 23:04:24 wysłana przez buholz »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1516 dnia: Marca 26, 2010, 17:37:56 »
    Te siedziby najemników są w jakiś konkretnych miejscach czy losowo lokowane?

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1517 dnia: Marca 26, 2010, 17:57:45 »
    W miejscach konkretnych koło stolic państw.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Morfeusz5555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1518 dnia: Marca 26, 2010, 18:34:29 »
    Mam pytanie, czy ma ktoś problemy z tym modem w postaci wychodzenia do pulpitu w czasie walki? Na mapie chodzi pięknie, w miastach, na arenie nie ma problemu, ale w czasie bitwy po kilku minutach gra się "wywala" z komentarzem że program przestał działać. W podstawowej grze oraz w 1257 AD Middle Europe v2.0 bitwy toczę normalnie bez problemów. Próbowałem już z różnymi wersjami, przeinstalowałem system i ciągle to samo? Zna ktoś rozwiązanie?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1519 dnia: Marca 26, 2010, 21:11:59 »
    aha czyli nie ma dokładnej daty powstania wersji 4.5;/

Zacytuję twórcę moda.

Ustalmy jedną rzecz - ŻADNYCH pytań odnośnie daty premiery. Orientacyjnej, przybliżonej... wszystko jedno. Naprawdę mam już dość pytań tego typu, czy to w tematach na forum, w komentarzach na YT, czy w prywatnych wiadomościach i strasznie mnie męczy, gdy co chwilę ktoś spamuje mi skrzynkę pytając kiedy mod wyjdzie.

Mod będzie, jak uznam, że mogę go bez wstydu wydać. Przybliżonej daty nie zna nikt, łącznie ze mną.

Już wiesz czemu nikt nie odpowiada na twoje idiotyczne pytanie.

A tak w ogóle to w tym modzie został zmieniony wygląd poszczególnych jednostek frakcji czy dalej te same tekstury. Bo póki co w oddziałach innych lordów nie widzę różnicy.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1520 dnia: Marca 27, 2010, 20:21:38 »
    Witam

prosze o pomoc

zdobylem zamek grunwald... i moje królestwo nazywa sie zamek grunwald czy idzie jakos zmienić nazwe królestwa.
    2 sprawa.
    dałem zamek swojemu lordowi a mimo to nadal nad tym zamkiem jest moj sztandar a lord ma tylko 10 ludzi i siedzi w innym miescie idzie cos na to poradzic?

Offline Duen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1521 dnia: Marca 27, 2010, 21:44:10 »
    Czy ktoś mógłby mi dać link do ściągnięcia wersji 4.1, inwazji legionu? Szukam, szukam i znaleść nie moge... Tylko jakieś opisy hipisy a najważniejszego ni ma ...
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2010, 21:47:33 wysłana przez Duen »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1522 dnia: Marca 27, 2010, 22:52:25 »
    Czy ktoś mógłby mi dać link do ściągnięcia wersji 4.1, inwazji legionu? Szukam, szukam i znaleść nie moge... Tylko jakieś opisy hipisy a najważniejszego ni ma ...

Gówno prawda... Nie szukałeś, albo szukać nie potrafisz... SoD 4.1 Final

Offline Duen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1523 dnia: Marca 27, 2010, 22:55:30 »
    Taaaa, w sumie to mało szukałem ale dzięki.

Offline dragranis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1524 dnia: Marca 28, 2010, 09:51:45 »
    jest już spolszczenie do tej wersji?jak tak to niech ktoś da linka

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1525 dnia: Marca 28, 2010, 11:36:26 »
    Ten mod bardzo  mi się spodobał dobrze mi się w go gra ale zazwyczaj po  bitwie wyskakuje mi taki błąd:

nie wiem co mam z tym zrobić ////

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1526 dnia: Marca 28, 2010, 12:42:39 »
    Ten mod bardzo  mi się spodobał dobrze mi się w go gra ale zazwyczaj po  bitwie wyskakuje mi taki błąd:

nie wiem co mam z tym zrobić ////

Przeinstaluj moda. A co do spolszczenia...no comment...zobacz sobie w temat "Spolszczenia". Tak ciężko to zrobić?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1527 dnia: Marca 28, 2010, 14:02:54 »
    Do wersji 4.55 nie ma spolszczenia ale jest do wczesniejszej 4.1, które działa, tylko duzo tekstów nie jest przetłumaczone.

Wyskakuje mi błąd gdy pytam Doradcę Strategicznego o strukturę najemników ale twórcy moda pewnie juz o tym wiedzą :)

Świetny pomysł z tymi neutralnymi armiami z własnymi bohaterami. Tego mi własnie wczesniej brakowało.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2010, 17:43:25 wysłana przez artulos »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1528 dnia: Marca 28, 2010, 14:16:27 »
    Nie myślicie, że już pora na Sword of Damocles V4.55;d??? My byli byśmy szczęśliwi a vonmistont zyskał by armię testerów i wiedział by dokładnie co na chwilę obecną jest nie tak i co trzeba by jeszcze poprawić:D.

Offline Duen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1529 dnia: Marca 28, 2010, 16:36:13 »
    Przecież już można sciągnąć wersje 4.55, zobacz na 1 stronę tematu.