Czy sa jacyś inni NPC niz ci standardowi z podstawki?
Nie, żadnych nowych - wszytko po staremu. No jest jeszcze nasz doradca, którego otrzymujemy na samym starcie (silny i skuteczny), ale po założeniu królestwa lepiej zgodzić się aby odszedł na dwór gdyż otrzymamy dzięki temu bonus do zarządzania. Ale jeśli go nie odeślesz to można powiedzieć że będziesz miał w drużynie nie pochodzącego z nativu NPC-a.
Mylisz sie - są NPC których można mieć w druzynie na takiej samej zasadzie jak np.Jaremus itd...
Czasami spotyka się drużynę ok +100 ludzi pod dowództwem Kapitana (jeden z nich to Young .....coś tam Pinar)
- to samodzielne grupy Najemników z tych 5 siedzib na mapie
Jak ich spotkasz, to nie możesz ich skaptować do siebie jako całość (tylko walka albo odejście)
.......ale jak spotkasz/namierzysz oddział wroga, który ma jako jeńca któregoś z tych kapitanów,
to możesz mu zaproponować po uwolnieniu pracę u siebie
( ma 5 lvl skili bojowych oprócz zręczności [ma zero] na 250pkt rozwinięte w broniach - i też awansuje jak inni NPC/możesz go wyposażać/nie ginie )
Oprócz tego jak zauważyłem ,za jakiś czas pojawia się 2gi taki sam oddział na mapie z Pinarem ,
ale czy można mieć dwóch Pinarów, to jeszcze nie wiem, bo nie mam czasu na szukanie 2go uwięzionego (walka,walka,walka......)
Osobiście tylko 2ch róznych samodzielnych kapitanów na razie zauważyłem........(jeden to właśnie mój Pinar)
Z innej beczki - wnerwia mnie zawieszanie postaci/oddziału tuż po dużej walce (wygranej) na parę sekund
(jak mam ze sobą swoje oddziały )
Moje "dzikusy" najczęściej rozbiegają się, a ja muszę czekać na wysyp informacji (pomimo minimum ustawionego)
bo "naćkane" jest zmiennych w skryptach na maksa i wtedy dojeżdża czasami mnie wrogi oddział ......
....o paru innych upierdliwościach/przegięciach nie wspomnę już.....bo w sumie nie ma uporządkowanego działu na Bugi tutaj,
a na off stronie projektu mi sie nie chce grzebać - też bałagan