Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 512131 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arkosek07

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1410 dnia: Marca 04, 2010, 22:56:16 »
    Dzięki wielkie i sorki ;p

Offline LordiX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1411 dnia: Marca 06, 2010, 11:43:11 »
    Że tak zapytam dlaczego Antarian Knight i Paladin nie mają ani pancerza ani broni?

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1412 dnia: Marca 06, 2010, 12:10:16 »
    Użyj Głowy,pomyśl a jesli masz z tym problemy użyj opcji Szukaj ^^

Uwież mi miałbys dośc Czytania w kółko Tych samych wiadomości Typu " Gdzie znajde spolszczenie CZemu to  czy tamto skad pobrac to i tamto" a wystarczy poświęcic chwile, na poszukiwania,  cóż jeśli masz problemy z rozwiązaniem tego problemu, to pomogę C,i otóż skoro Antariańscy Palladyni Czy tam Rycerze nie posiadaja Zbroji, Gdyż to taki mały Bug ;p ale spokojna Twoja głowa Troop Editorem mozesz ich ubrać ^^
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2010, 12:39:34 wysłana przez carl »

Offline LordiX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1413 dnia: Marca 06, 2010, 12:25:41 »
    Grzecznie zapytałem a ty zamiast się wymądrzać i spamować mogłeś po prostu napisać.

Edit: Użyłem troop editora zanim jeszcze napisałem na forum ale niestety nie pomogło mam rozpoczynać nową grę ? bo jakoś mi się to nie widzi tak od nowa :/
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2010, 12:52:39 wysłana przez LordiX »

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1414 dnia: Marca 06, 2010, 13:34:16 »
    Grzecznie zapytałem a ty zamiast się wymądrzać i spamować mogłeś po prostu napisać.

Edit: Użyłem troop editora zanim jeszcze napisałem na forum ale niestety nie pomogło mam rozpoczynać nową grę ? bo jakoś mi się to nie widzi tak od nowa :/
    Antarian Paladins i Knights sa niedostepni dla gracza wiec radze nic z nimi nie robic, przez niedopatrzenie zostali moze w party templates jako uzupelnienia dla lordow. Ale Antarian Empire juz nie ma tych jednostek. Podobnie jak Villianese knights.

Offline Sorth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1415 dnia: Marca 06, 2010, 13:56:14 »
    Witam, hmm na poczatek gratuluje i dziękuje za stworzenia wspanialego moda (mimo kilku błędów :P )

A teraz do rzeczy, przeszukałem juz wiekszość tego tematu i nie mam już sił na dalsze szukanie więc zdaje sie na Was.
    Mam problem odnośnie praw ;/ otóż gram nacją Mariniańśką, sciągnąłem starsze spolszczenie do SoDa i nie wiem czy tak ma być czy to bug, ale żadne z praw nie ma opisu;/
    Klikam na prawo i wyswietla mi sie np. Prawo 6 i nic wiecej ;/ Skad mam wiedziec co daje dane prawo i czy bedzie to dobry wybór;/ ??

Kolejną rzeczą która zauważyłem to to że podczas pewnej walki dołączyłem do swojego lorda który dostawał w dupsko ;] (nie pamietam imienia) walczył on na koniu ale pięsciami;/ a miecz mial przewieszony z tylu na plecach (to po kij mu ten miecz:P) ?

Aha i jeszcze jedno chciałbym zapytać, a mianowice posiadam 3 miasta zamek i wieś i całkowity dochód nie przekracza mi 3500, czy moze mi ktoś wytlumacz "jak krowie na rowie" czemu tak mało dostaje? W 2 miastach mam powyzej 2500 popoulacji a we wsi maks czyli 500

Jak podciagnąć wiarę w tych miastach i wsiach kiedy wszedzie mam swiatynie sanktuaria itp a moja wiara jest dalej znienawidzona lub coś koło tego ;/

Zapomnialem dodać wersjaa SoD to Sword of Damocles - Gold V4.5 beta

Dziękuje za wszelkie odpowiedzi, nawet te krytykujace :P

EDIT: Tworzenie wlasnego baneru również nie działa :( to tak na marginesie
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2010, 14:53:50 wysłana przez Sorth »

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1416 dnia: Marca 06, 2010, 14:05:32 »
    Musisz usunąc spolszczenie żebyś mógł dokładnie widziec/ wiedzieć co dane Prawo Wprowadza ( Tak Mi Sie Wydaje) Co Do reszty Twoich ptań nieznam odpoiwedzi, długo nie grałem w tego moda brakuje mi w niej fajnej nacji.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1417 dnia: Marca 06, 2010, 15:13:23 »

Aha i jeszcze jedno chciałbym zapytać, a mianowice posiadam 3 miasta zamek i wieś i całkowity dochód nie przekracza mi 3500, czy moze mi ktoś wytlumacz "jak krowie na rowie" czemu tak mało dostaje? W 2 miastach mam powyzej 2500 popoulacji a we wsi maks czyli 500

Dochód z włości zależy od edyktów dotyczących podatków, rozwoju gospodarczego i punktów zarządzania (demense points) - to ta umiejętność która zastąpiła zarządzanie więźniami. Każde lenno kosztuje pewna ich ilość - jeżeli zużywasz więcej punków niż ich posiadasz, dostajesz karę do dochodu.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Marbar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1418 dnia: Marca 06, 2010, 15:21:27 »
    Witam!
    Mam mały problem, mianowicie gdy grałem w SoD - 4.1 to wszystko chodziło dobrze, natomiast gdy ściągnąłem wersję Sword of Damocles - Gold V4.5 [updated v4.55] z mbrepository, to przy próbie kliknięcia opcji "zapisz" w grze wywala mi czarny ekran,
    raport o błędzie i do pulpitu. Miał ktoś z was już taki problem?
    P.S Ogółem mod jest świetny, good work :)

Offline Briareos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1419 dnia: Marca 06, 2010, 18:51:29 »
    Hmm, dwa pytania ;)
    1. Czy link z pierwszej strony jest do najnowszej dostępnej wersji? Jeżeli (jednak, przypadkiem, jakkolwiek, z jakiegoś powodu) nie to poproszę aby ktoś podał ; )
    2. Mod pod wersję 1.011?

Z góry dziękuję:)

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1420 dnia: Marca 06, 2010, 18:56:37 »

Na pierwszej Stronie Powinny Byc wszystko czego potrzebujesz ^^

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1421 dnia: Marca 06, 2010, 21:25:08 »
    czy u was też w wersji 4.5 są frakcje rhodoki swadi itp. ??? myślałem że będą nowe a tu znowu to samo  :((((((

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1422 dnia: Marca 07, 2010, 08:03:34 »
    Ale w tym modzie chodzi o to że ty możesz wybrać z pośród nowych frakcji.. Stare są zostawione po to żebyś nie musiał grać na cheatch bo wiesz [jak grałeś w native] co dana frakcja preferuje, czyli która pierwszą zaatakować :)

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1423 dnia: Marca 07, 2010, 09:55:24 »
    nie bardzo rozumiem :((( na początku gry wybrałem sobie religie oraz frakcje (w moim przypadku to Antarianskie Imperium) początek gry i widzę stare frakcje z Native. Miasta też te same Suno, Wercheh itp. W opisie pisze że są Antarianskie Imperium, Rep. Mariny, Królestwo Aden, Villianskie Księstwo, Zerrikanianski sułtanat GDZIE ONE SĄ ?????

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1424 dnia: Marca 07, 2010, 09:57:57 »
    Gdybyś czytał historię to byś wiedział , że twoją ojczyznę zniszczyły jakieśtam legiony i wyruszyłeś po chwalę do Calradi (nie wiem jak to się piszę :P )i teraz musisz się przygotować do odparcia wyżej wymienionych legionów , które zamierzają podbić również Calradię , w przyszłych wersjach ma dołączona być możliwość powrotu do ojczyzny i odebranie legionowi ojczyzny :)