Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 512598 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mover2002

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1275 dnia: Lutego 09, 2010, 20:17:01 »
    U mnie wystąpił problem z dotarciem do wioski REBACHE jest ona na górce i nie chce postać na nią wejść, tak samo jak odział chłopów

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1276 dnia: Lutego 09, 2010, 22:46:35 »
    ja mam problem ze złotem, tyle chcą kasy za te podstawowe jednostki ze ciage wychodze na minusie, pokazauje mi że musze zaplacic albo 400 000 alb o 4 000 000 juz nie pamietam

Offline cronx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1277 dnia: Lutego 09, 2010, 23:27:37 »
    Widziałem tutaj pare razy dyskusje na temat najemników. Dopiero zaczynam pisać tutaj na forum, jeżeli dobrze rozumiem to chodzi o najemników np. "The Jontar Clan" Pisaliście ze w poprzedniej wersji najemnicy nie mieli broni. Teraz w niedziele chwilowo była do pobrania wersja "Gold V4.5 Alpha" Później, aż do teraz znowu jest do pobrania beta. Trafiłem na ten moment, mam zassany plik, nazwa po rozpakowaniu "Sword of Damocles Gold alpha.exe", mimo to wynająłem sobie najemników właśnie z miejsca "The Jontar Clan" i zabrałem na szturm miasta...
    Lepszym rozwiązaniem byłoby zabrac zgraje rolników, którzy mieliby jakies własnej roboty skórzane kurtki, kamienie, czy noże...
    Ta armia którą wynająłem...
    - nikt nie miał pancerza, prawie całkowicie gołych żołnierzy dostałem
    - tylko poszczególni z nich mieli broń w postaci noża

Moje pytanie, czy ściągać jeszcze raz, wersje która jest teraz oznaczona jako "V4.5 Gold beta"?

Oprócz tego w mapie świata pojawiają się czeste informacje na temat co dzieje sie wokoło, u mnie od pewnego momentu zamiast informacji, na czerwono zaczeło pokazywać się dużo komunikatów, jakieś błedy, nigdy nie wgłebiłem się w ich czytanie, to tylko tak na marginesie, bo nie wiem czy coś w opcjach źle nie ustawiłem, słabo rozumiem ang, a tutaj na forum doradzali ludzie grac w ang wersje, gdyż można się wiele nauczyć...

http://yfrog.com/5dscreenshot2010020923375j zdjęcie z tymi komunikatami. Czasem to od samej góry do dołu mam zasypany ekran nimi, teraz nie chciało mi się czekać na taki moment, wydaje mi się że to wystarczy.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2010, 23:44:30 wysłana przez cronx »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1278 dnia: Lutego 09, 2010, 23:56:21 »
    Moje pytanie, czy ściągać jeszcze raz, wersje która jest teraz oznaczona jako "V4.5 Gold beta"?

Z tego co mówisz - tak. Takich błędów nie zaznasz w becie...

Oprócz tego w mapie świata pojawiają się czeste informacje na temat co dzieje sie wokoło, u mnie od pewnego momentu zamiast informacji, na czerwono zaczeło pokazywać się dużo komunikatów, jakieś błedy, nigdy nie wgłebiłem się w ich czytanie, to tylko tak na marginesie, bo nie wiem czy coś w opcjach źle nie ustawiłem, słabo rozumiem ang, a tutaj na forum doradzali ludzie grac w ang wersje, gdyż można się wiele nauczyć...

http://yfrog.com/5dscreenshot2010020923375j zdjęcie z tymi komunikatami. Czasem to od samej góry do dołu mam zasypany ekran nimi, teraz nie chciało mi się czekać na taki moment, wydaje mi się że to wystarczy.

W becie też takie komunikaty występują, jednak (chyba) w żaden sposób nie wpływa to na rozgrywkę... W każdym razie nie odbiera przyjemności z gry...

Offline cronx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1279 dnia: Lutego 10, 2010, 01:27:14 »
    Dobra, dzięki, te komunikaty mi też nie przeszkadzają, chciałem się tylko dowiedzieć czy sam czegoś w opcjach nie pomieszałem.

Dzięki za odpowiedź i będę musiał ściągnąć tę betę, mam nadzieję, że to poprawi działanie gry.

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #1280 dnia: Lutego 10, 2010, 23:25:27 »
    Świetna Robota to teraz Khaergici po tych górach mogą sobie jeździć :) Niestety wystąpiło u mnie kilka błędów :

1. Misja u Najemników dotycząca turnieju: nie ładuję się arena a i tak turniej wygrany :)
    2. Run Time error na razie dwa razy mi wyskoczył (może to wina kompa ale nie wiem).
    3. Standardowo jakieś skrypty czasami nie wchodzą.

Puki co na razie tyle co do błędów.

Jako że zawsze jakiegokolwiek moda zaczynam od zera aby poznać wszystko powoli i mozolnie ucieszyło mnie że jest naprawdę gdzie expić ilość biegającego mięsa jest dobrze dograna. Wiadomo że po jakimś czasie już walki z Ludźmi Morza nie bawią dlatego szukamy przeciwnika silniejszego i tu jak w większości modów opartych na Native wybór pada na Rodoków. Są tak słabi że aż beznadziejni spotkałem 2 lordów którzy mieli koło setki luda reszta 40- 60. Wiem że celem tego moda jest stworzenie państwa mogącego oprzeć się inwazji. Jak zauważyłem w poprzednich wydaniach podstawowe państwa podczas inwazji padają jak muchy:). Szkoda no ale taki ich los.   

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1281 dnia: Lutego 11, 2010, 02:37:59 »
    UWAGA! Ważna łatka. 10 MB. Kompatybilna z zapisami, ale dla pełnego efektu lepiej zacząć nową grę. Wypakować do folderu SoD i zastąpić pliki.

Mirror 1 Rapidshare
    Mirror 2 Megaupload
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 11:28:57 wysłana przez vonmistont »

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1282 dnia: Lutego 11, 2010, 05:35:20 »
    A co daje ta łatka ?
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1283 dnia: Lutego 11, 2010, 08:05:12 »
    Dwa słowa: Fenomenalny mod! Wybaczcie Expand Gameplay, Star Wars Conquest i TEATRC gdyż nastał nowy król! To pierwszy mod w którym dbam o wskaźnik honoru (tak się boję "badboya"), w którym ganiam dezerterów (aby pooglądać wojska innych uchodźców w akcji), w którym wreszcie mam dylematy - jaki edykt wydać? Postawić na szlachtę czy na chłopstwo? Zwiększać wzrost wsi i miast i klepać biedę czy też napełniać kiesę? Od czasów Wedding Dance nie grałem w modyfikacje w której czerpałem satysfakcję z wykonywania questów. Nawet takie banalne zadanie odzyskania pieniędzy dzięki nowej możliwości w oknie dialogu jest przyjemne. Brakuję mi tylko turniejów w Jontar Clanie, ale w beczce miodu musi się znaleźć łyżka dziegciu.

Jak dla mnie absolutny numer jeden wśród modów!   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1284 dnia: Lutego 11, 2010, 10:06:00 »
    A ja jednego nie rozumiem gdy wynajmę wojsko i każę im iść do mojego zamku to potem nic już nie można z nimi zrobić jest to denerwujące...

P.S Utrzymać państwo jest bardzo trudno sam się o tym przekonałem ;P

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1285 dnia: Lutego 11, 2010, 11:05:14 »
    UWAGA! Ważna łatka. 10 MB. Kompatybilna z zapisami, ale dla pełnego efektu lepiej zacząć nową grę. Wypakować do folderu SoD i zastąpić pliki.

Mirror 1 Rapidshare
    Mirror 2 Megaupload
    Vonmistont ta łatka kompletnie psuje mi grę! I nie gram na starych sejwach. Po jej zaintalowaniu tracę możliwość rekrutacji jeńców - a jest bardzo fany aspekt. Ponadto znikają mi linijki tekstu . Więc wywaliłem SoD-a i instaluję go od nowa. 

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1286 dnia: Lutego 11, 2010, 11:29:40 »
    Hymm wyglada na to ze jednak latka nie jest kompatybilna z zapisami.

Mirror 1 Rapidshare
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 15:39:20 wysłana przez vonmistont »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1287 dnia: Lutego 11, 2010, 11:46:03 »
    Ale co daje ta łatka?

Offline cronx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1288 dnia: Lutego 11, 2010, 12:32:38 »
    Hymm wyglada na to ze jednak latka nie jest kompatybilna z zapisami.

A to mnie zaskoczyło, ja zainstalowałem i wczytałem save jak wczejśniej.
    Po przeczytaniu ostatnich postów, dla pewności rozpakowałem łatkę jeszcze raz, uruchomiłem grę i wczytałem poprzedni stan gry.
    Jedynie mam wrażenie że gra przy włączaniu trochę dłużej ładuje, konkretnie to przy wczytywaniu textur jakoś długo czeka, mam jedynie małe wątpliwości co do tego, czy winowajcą nie jest mój komputer, od wczoraj ogólnie zaczął powoli chodzić, format się zbliża.
    Smuci mnie jedynie to, że wczoraj instalowałem Tylko SoD'a, a od tego dnia mi komp zamula.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1289 dnia: Lutego 11, 2010, 14:13:33 »
    Ta łatka uniemożliwia rekrutację najemników! Zamiast np: piechoty konkwistadorów mam w menu rekrutacji swoją drużynę! Ten patch więcej psuje niż naprawia. Odinstalowałem SoD-a i zainstalowałem go bez tego cholerstwa, ale dalej nie mogę rekrutować jeńców! Nigdy więcej takich łatek niczym z Daggerfalla.