Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510679 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sewano

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #1185 dnia: Stycznia 17, 2010, 15:41:05 »
    Dzięki za odpowiedź z lordami lecz mam następne pytanie.
    Moją armie trenuje leintz i ma 6 poziom szkolenia zaś ja mam 1 poziom szkolenia i tu pytanie czy nasze umiejętności się sumują czy szkloi tylko ten z większym poziomem szkolenia ?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1186 dnia: Stycznia 17, 2010, 15:51:22 »
    Vonmistont powiedz mi czy w finalnej wersji teokracja, inkwizycja i święta wojna naprawdę istotnie zwiększają współczynnik nawracania? Bo w wersji 4.1 z pobożnością było kiepsko, więc wiąże duże nadzieje z edyktami zwiększającymi stopień konwersji.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1187 dnia: Stycznia 17, 2010, 17:37:13 »
    Vonmistont powiedz mi czy w finalnej wersji teokracja, inkwizycja i święta wojna naprawdę istotnie zwiększają współczynnik nawracania? Bo w wersji 4.1 z pobożnością było kiepsko, więc wiąże duże nadzieje z edyktami zwiększającymi stopień konwersji.   
    Cóż, bardzo pomaga. Ale bez arystokracji najwyższego poziomu nadal nic sie nie dostanie.

Dzięki za odpowiedź z lordami lecz mam następne pytanie.
    Moją armie trenuje leintz i ma 6 poziom szkolenia zaś ja mam 1 poziom szkolenia i tu pytanie czy nasze umiejętności się sumują czy szkloi tylko ten z większym poziomem szkolenia ?
    Troche pytanie nie na miejscu ;) To podstawy MnB raczej skupiajmy się na modzie, od tego są pewnie inne tematy. Ale tak i ty szkolisz i on szkoli. Każdy kto ma szkolenie go używa w stosunku do żołnierzy niższych poziomem od siebie. Czym wyższa wartość treningu tym więcej xp dziennie każdy dostanie. Choćbyś miał 10 szkolenia to jeśli masz poziom niższy lub równy kompanowi lub żołnierzowi to go nie wyszkolisz.

Offline mlynex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1188 dnia: Stycznia 17, 2010, 17:47:52 »
    Jedno pytanie. Jestem wasalem króla Nordów i mam jedno miasto i jeden zamek. Gdy zbudowałem koszary co jakiś czas rekrutuje mi się 12 Adeńskich piechurów w tym mieście. I  w tym problem gdyż nie mogę tego wyłączyć bo nie mam marszałka. Jakieś sugestie?

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1189 dnia: Stycznia 17, 2010, 17:59:21 »
    Jedno pytanie. Jestem wasalem króla Nordów i mam jedno miasto i jeden zamek. Gdy zbudowałem koszary co jakiś czas rekrutuje mi się 12 Adeńskich piechurów w tym mieście. I  w tym problem gdyż nie mogę tego wyłączyć bo nie mam marszałka. Jakieś sugestie?
    Jedna sugestia w zasadzie. Nie zostawać niczyim wasalem. Po to na poczatku dostaje się dość pokaźną armię żeby samemu zostać królem. O to w tym całym modzie chodzi ;) Zostawać wasalem w SoD to tak jakby pójść do kina na Avatara i nie założyć okularów 3d.

Offline piotron

• Użytkownik
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #1190 dnia: Stycznia 18, 2010, 08:12:14 »
    Było na 1 stronie tematu :P

Cytat: vonmistont
    Jeśli jeszcze nie zaczeliście nowej gry, lub nie żal wam zacząć od nowa ściągnijcie i podmieńcie poniższy plik. Nie jest to kompatybilne z zapisami gry ale bardziej prawidłowe:
    http://rapidshare.com/files/188650732/troops.txt

Jeśli zaczeliście nową grę i chcecie łatki kompatybilnej z zapisami podmieńcie ten plik. Zamienia to te bronie na wersje zdatne do użytku z siodła:
    http://rapidshare.com/files/188652196/item_kinds1.txt

NIE UŻYWAJCIE OBYDWU ŁATEK. ALBO JEDNA ALBO DRUGA! ZALECAM 1. 2 ŁATKA JEST TYLKO DLA KOMPATYBILNOŚCI Z ZAPISAMI.

Witam dwie prośby

czy możecie podać jakiegoś innego linka do tej łatki bo od 3 dni nie mogę jej pobrać. nie działa link

odnośnie szkolenia jednostek - aby je ulepszyć potrzebuje konkretnych budynków , ale czy w zamku mogę sobie je wybudować czy tylko w mieście np SUNO

pozdr

Offline vonmistont

• Użytkownik
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #1191 dnia: Stycznia 18, 2010, 13:03:09 »
    Było na 1 stronie tematu :P

Cytat: vonmistont
    Jeśli jeszcze nie zaczeliście nowej gry, lub nie żal wam zacząć od nowa ściągnijcie i podmieńcie poniższy plik. Nie jest to kompatybilne z zapisami gry ale bardziej prawidłowe:
    http://rapidshare.com/files/188650732/troops.txt

Jeśli zaczeliście nową grę i chcecie łatki kompatybilnej z zapisami podmieńcie ten plik. Zamienia to te bronie na wersje zdatne do użytku z siodła:
    http://rapidshare.com/files/188652196/item_kinds1.txt

NIE UŻYWAJCIE OBYDWU ŁATEK. ALBO JEDNA ALBO DRUGA! ZALECAM 1. 2 ŁATKA JEST TYLKO DLA KOMPATYBILNOŚCI Z ZAPISAMI.

Witam dwie prośby

czy możecie podać jakiegoś innego linka do tej łatki bo od 3 dni nie mogę jej pobrać. nie działa link

odnośnie szkolenia jednostek - aby je ulepszyć potrzebuje konkretnych budynków , ale czy w zamku mogę sobie je wybudować czy tylko w mieście np SUNO

pozdr
    Uch nie wiem czemu chcesz ściągać takie starocie. Ściągnij normalną V4.1 albo V4.5 alpha. Jeśli chodzi o Villianese Knights to ściągnij item editor, otworz nim plik items z SoD i zmień właściwości topora którego używają rycerze tak aby mógł być noszony na grzbiecie konia.

W mieście możesz budować Baraki i Strzelnicę dla piechoty i strzelców. W zamku możesz jeszcze dodatkowo budować Stajnie i Knight Chapters (wyjątkiem są Marinians, którzy kongregacje, odpowiednik Knight Chapters budują tylko w miastach).

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1192 dnia: Stycznia 18, 2010, 14:14:22 »
    ok już mam V4.5 alpha.

Ale chodzi o to że nie mogę nic budować w zamku ??   tylko we wsi młyn itp a w zamku nic  ( mam tylko jeden zamek i jedna wieś )

« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2010, 14:57:46 wysłana przez piotron »

Offline PainCreator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1193 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:05:29 »
    Witam
    Mam problem z modem posiadam wersje modu V4.1 i wgrany Gunpowder invasion i w czasie walki mam ostry spam czegoś takiego "SCRIPT ERROR ON OPCODE 22 invalid script parametr..." i po jakims czasie nawet nie widać dmg moich ciosow
    Prosze o pomoc :P

ehhh mam to samo, czy jest na to rada? :/

Offline dawi202

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1194 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:23:14 »
    Już wiem czemu mnie wywalało z gry podczas bitwy z bandytami we wsi ponieważ tych bandytów jest ponad 2 tysiące, bo widziałem jak opuszczali wioskę, da się to jakoś naprawić????

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1195 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:29:16 »
    Witam
    Mam problem z modem posiadam wersje modu V4.1 i wgrany Gunpowder invasion i w czasie walki mam ostry spam czegoś takiego "SCRIPT ERROR ON OPCODE 22 invalid script parametr..." i po jakims czasie nawet nie widać dmg moich ciosow
    Prosze o pomoc :P

ehhh mam to samo, czy jest na to rada? :/
    Gunpowder Invasion nie jest robiony pod V4.1 tylko pod V4.
    Już wiem czemu mnie wywalało z gry podczas bitwy z bandytami we wsi ponieważ tych bandytów jest ponad 2 tysiące, bo widziałem jak opuszczali wioskę, da się to jakoś naprawić????
    2k bandytów? Pierwsze słyszę. Nikt inny niczego takiego nie raportował.

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1196 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:38:22 »
    ok już mam V4.5 alpha.

Ale chodzi o to że nie mogę nic budować w zamku ??   tylko we wsi młyn itp a w zamku nic  ( mam tylko jeden zamek i jedna wieś )

a poniżej pytanie ktoś wie co się dzieje V4.1

« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2010, 16:46:11 wysłana przez piotron »

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1197 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:48:55 »
    ok już mam V4.5 alpha.
    A nie jestes przypadkiem czyims wasalem?

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1198 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:52:09 »
    nie jestem zaatakowałem zamek i go zdobyłem i mam swoje królestwo tzn 1 zamek i jedną wieś

zainstalowałem teraz V4.5 alpha ale nie wiem jak zmienić datę nadejścia inwazji nie moge znaleść tego kodu w simple triggers w V4.1 znalazłem a tu nie mogę

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1199 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:59:01 »
    nie jestem zaatakowałem zamek i go zdobyłem i mam swoje królestwo tzn 1 zamek i jedną wieś

zainstalowałem teraz V4.5 alpha ale nie wiem jak zmienić datę nadejścia inwazji nie moge znaleść tego kodu w simple triggers w V4.1 znalazłem a tu nie mogę
    Nie wiem co to może być w takim razie. Inni nie raportowali takiego problemu.

A ten sposób ze zmianą daty nadejścia inwazji też jest tylko do V4. W V4.1 i w V4.5 alpha w Camp Menu wybierasz Take other action ->Quick Start->Oracle i tam zmieniasz datę nadejścia inwazji.