Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511051 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #1155 dnia: Stycznia 06, 2010, 18:11:18 »
    czy można zmienić nazwę królestwa bo u kanclerza nie widziałem takiej opcji a nie pasuje mi nazwa królestwo np.Thir...

-_-

Poddaję się... Było to tłumaczone 4 razy (ostatni raz jakieś 2-3 tygodnie temu, czyli jakieś 10 stron do tyłu)... Sam tłumaczyłem ze 2 razy, ale nie zawsze ktoś musi zadać to pytanie... I znowu, i znowu...

Ale podam to jeszcze raz... A i tak przy okazji proszę moderatorów lub twórcę tematu o wklejenie tego do 1 posta... Może wtedy przestaną sypać się te bezsensowne pytania, choć istnieje opcja "Szukaj"

Po 1: Metoda nie działa ze spolszczeniem (a raczej może zadziałać, tylko że wtedy trzeba też edytować pliki spolszczenia, a że go nie mam, więc się w to nie mieszam)
    Po 2: Trzeba rozpocząć nową grę...
    Po 3: Ogólnie radzę skopiować plik strings.txt (tak na wszelki wypadek)

No i zaczynamy edycję
    1) Otwieracie folder moda
    2) Otwieracie plik strings.txt
    3) Zjeżdżacie prawie na sam dół, aż będzie dużo wpisów "Kingdom_of_(...)"
    4) Szukacie po nazwach miasta/zamku, które będziecie chcieli podbić.
    5) Zmieniacie nazwę tego wpis "Kingdom_of_cośtam" na nazwę królestwa, która pojawi się po podbiciu tego zamku/miasta.

I już raczej możecie cieszyć się grą z nową nazwą królestwa. Dodam też że w pliku parties.txt można zmienić nazwę miasta/zamku/wioski...

PS: Powtarzam: sposób działa tylko bez spolszczenia i z rozpoczęciem nowej gry. Jeżeli mimo to nie zadziała, to napiszcie o tym, pisałem z pamięci i parę rzeczy może się nie zgadzać...

PS2: Robicie to na własną odpowiedzialność :P Radzę zrobić kopie zapasowe edytowanych plików... :P

DOWN: A to opcja "Szukaj" nie istnieje?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2010, 09:41:51 wysłana przez Maly_007 »

Offline Mafarus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1156 dnia: Stycznia 06, 2010, 18:23:09 »
    Oj wybacz ale nie mam zamiaru 70 stron przeglądać bo powinno to być na pierwszej stronie która prezentuje moda...

P.S.Jeżeli tak cię to męczy to nie odpowiadaj ale widzę że chęć zdobycia przez ciebie jednego żałosnego posta było ważniejsze...ciebie nie prosiłem odpowiedział by mi ktoś inny nie obraził bym się.
    EDIT:Gdybyś mały chociaż raz wpisał w szukaj Sword of Democles to byś wiedział że wyszukuje tylko posty z tematu szukam moda i najlepszy mod który wyszedł...a i jak nie wiesz nie pouczaj

EDIT 2:Mam problem z RGL ERROR w jaki sposób moge go wyeliminować z góry dzięki za odp. =]

DOWN:Dzięki zaraz zobaczę ;]
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2010, 10:25:31 wysłana przez Mafarus »

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1157 dnia: Stycznia 07, 2010, 21:49:57 »

EDIT 2:Mam problem z RGL ERROR w jaki sposób moge go wyeliminować z góry dzięki za odp. =]

Zmniejsz liczbę ciał, rag doll (chyba tak to się nazywało) i ogólnie wymagania graficzne nieco by się przydało zmniejszyć. Mi to pomagało

Offline matimessi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1158 dnia: Stycznia 08, 2010, 21:00:39 »
    Mam taki Mały problem może to już było ale nie znalazłem bo wiec podczas uruchamiania moda Sod wyskakuje mi błąd RGL ERROR z nie może wczytać tekstury za każdym razem inna o co w tym chodzi?? mam M&B 1.011 od czego to może zależeć?

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1159 dnia: Stycznia 09, 2010, 11:02:06 »
    Kur** !! Masz post wyżej wytłumaczone !

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1160 dnia: Stycznia 09, 2010, 11:48:19 »
    a może jeszcze raz ściągnij moda, może się coś po.... w czasie ściągania

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    • Are You Talking To Me?=] Linkin Park,50 CENT Ziom
    « Odpowiedź #1161 dnia: Stycznia 09, 2010, 13:09:27 »
    Mam taki Mały problem może to już było ale nie znalazłem bo wiec podczas uruchamiania moda Sod wyskakuje mi błąd RGL ERROR z nie może wczytać tekstury za każdym razem inna o co w tym chodzi?? mam M&B 1.011 od czego to może zależeć?
    Nie znalazłes bo nie szukałes -.-
    A tak jak powiedzial morgoth(chyba tak ;d) miałes odp nad twoim durnym postem
    Jedna myśl jedno słowo i już bedzie HIP HOP'OWO !!!!
    Yo ziom

Offline matimessi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1162 dnia: Stycznia 09, 2010, 15:31:19 »
    czytalem ten post nademna i inne tez ale tamto mi nie dziala wiec myslalem ze ktos zna inny sposob na taki error

albo jak ktos ma to niech przesle mi paczke z teksturami od SoD to zobacze czy to przez gre czy kopmuter to mój e-mail
     matistepien@interia.pl
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2010, 15:36:23 wysłana przez matimessi »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1163 dnia: Stycznia 09, 2010, 17:06:53 »
    Jakimi teksturami ? Eee ? A będziesz umiał je wgrać itd. ?

Offline matimessi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1164 dnia: Stycznia 09, 2010, 17:09:07 »
    Folder z teksturami w modzie SoD wgrac to bede umial tylko czy ktos ma??

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1165 dnia: Stycznia 09, 2010, 17:52:40 »
    Mam takie pytanie, jak instaluje na moda dodatek z inwazją zombi to podczas rozpozynania nowej gry całe spolszczenie na początku szlak trafia, już nazw królestw (te z którego niby pochodzę)  itp nie mam po polsku, tak samo wiary jaką chce wyznawać oraz znikają po prawej te obrazki co dość ładnie wyglądały. Czy jest na to jakiś sposób? Oraz niektóre rzeczy powróciły do angielskiej wersji a bez dodatku były po polsku.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1166 dnia: Stycznia 09, 2010, 17:57:49 »
    SoD dodaje 500 mb nowych tekstur. Nie wiem czy ktoś zdecyduje się wysłać takiego maila i wątpię czy maile na interii przyjmują takie wiadomości. RGL error.
    Albo ściągnij jeszcze raz SoD, albo spróbuj jeszcze raz na czysto przeinstalować. Problemem może być plik tekstur, plik resources a nawet plik ini.
    Mam takie pytanie, jak instaluje na moda dodatek z inwazją zombi to podczas rozpozynania nowej gry całe spolszczenie na początku szlak trafia, już nazw królestw (te z którego niby pochodzę)  itp nie mam po polsku, tak samo wiary jaką chce wyznawać oraz znikają po prawej te obrazki co dość ładnie wyglądały. Czy jest na to jakiś sposób? Oraz niektóre rzeczy powróciły do angielskiej wersji a bez dodatku były po polsku.
    Inwazja umarlaków była robiona na wersji V4. Spolszczenie jest do V4.1. To 0.1 wbrew pozorom zmienia bardzo dużo. Jak już wypuścimy finalną wersję V4.5 zrobię nową inwazję umarlaków. Tym razem dodam też możliwość grania nekromantą. Nie będzie można nikogo rekrutować, może poza najbardziej zdegenerowanymi najemnikami. Za to za zabijanie wrogów będzie rosła twoja moc. Będziesz mógł wydawać te punkty mocy na wskrzeszanie podstawowych umarlaków albo na ulepszanie już wskrzeszonych.

Edit:
    Jeszcze co do postępów V4.5 rozpędziliśmy się ze zmianami i co chwila wpadają nam nowe pomysły które MUSIMY zaimplementować bo pękniemy z niecierpliwości i tak to się odkłada. Za to zaręczam, że to co będzie w V4.5 będzie dużo lepsze od tego co do tej pory zapowiadaliśmy.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1167 dnia: Stycznia 09, 2010, 17:59:46 »
    No to super :) to na razie się pobawię w podstawkę a jak wyjdzie finalna to zagram normalnie ;D

EDIT

Macie już dokładnie ustalone co będziecie robić czy wszelkie pomysły nadal mile widziane??
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 10:37:08 wysłana przez Chidori »

Offline kakaszi123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1168 dnia: Stycznia 11, 2010, 21:14:08 »
    Mam prośbę:
    Wrzuci mi ktoś tego moda na hotfile ??

Offline Sewano

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1169 dnia: Stycznia 13, 2010, 20:33:06 »
    Mam parę pytań na temat wsi.
    Mam już od dłuższego czasu królestwo lecz do tej pory nie akceptują mojej wiary nawet po zbudowaniu ołtarzu oraz świątyni (Marin'skie państwo oraz religia starzy bogowie).
    Lecz gdy grałem Villianese oraz wiara jedyny bóg to było wszystko normalnie.
    Co zrobić aby zwiększyć wiarę ?
    Reger
    Dzięki już powoli wiara rośnie.
    Ale mam następne pytanie zbudowałem stajnie w zamku i żaden zwiadowca nie przybywa mi jak ich z rekrutować wiec tylko mi daje reputacje (w opisie pisało że po zbudowaniu obiektu można z rekrutować zwiadowców).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2010, 00:42:42 wysłana przez Sewano »