Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510673 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #690 dnia: Lipca 19, 2009, 15:40:15 »
    Jak poprawić zdrowie w miastach????? Mam 2 miasta i wszystko w nich zbudowanie a ludzie są nadal bardzo chorzy. Jest jakiś sposób aby to poprawić i na co wpływa zdrowie mieszkańców????
    Na poprawe zdrowia wpływają tylko zdarzenia przypadkowe, np. ostatnio przyszła mi wiadomość żeby przeznaczyć 1000 denarów na zatrzymanie epidemii, kiedy zapłaciłem nieznacznie zdrowie się poprawiło.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #691 dnia: Lipca 19, 2009, 15:51:38 »
    To skąd mogę ściągnąć spolszczenie?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #692 dnia: Lipca 19, 2009, 16:16:48 »
    Za takie pytanie powinienem dać Ci warna ;/
    Z pierwszej strony tego tematu. Już nie nalegam abyś czytał kilka ostatnich stron tego tematu, ale na pierwszą stronę zawsze należy zajrzeć.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Skorpion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #693 dnia: Lipca 19, 2009, 22:15:41 »
    Ja mam problem ponieważ, po zainstalowaniu spolszczenia wszystkie nazwy państw i miast, są takie same jak w Native. Podczas wybierania kraju w którym urodził się bohater, wszystko miało inne nazwy.

Ktoś wie czemu tak jest? :)

Dhaerb- dzięki :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2009, 22:37:33 wysłana przez Skorpion »

Offline Dhaerb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #694 dnia: Lipca 19, 2009, 22:32:28 »
    Ja mam problem ponieważ, po zainstalowaniu spolszczenia wszystkie nazwy państw i miast, są takie same jak w Native. Podczas wybierania kraju w którym urodził się bohater, wszystko miało inne nazwy.

Ktoś wie czemu tak jest? :)

Przybywasz do Calradii z rodzinnego kraju jaki sobie wybierasz na początku rozgrywki, więc frakcje są te same jak w Native, ale Ty możesz utworzyć nowe państwo. Nie uświadczysz więc Imperium Antariańskiego, Republiki Mariny, Królestwa Adenu, Księstwa VIllianu jeśli wybrałeś Sułtanat Zerrikani za swoje państwo itp.

PS. Chciałbym wreszcie normalnie pograć w tego moda po polsku, ale mam nadal mam ten problem, o którym wspominałem kilka postów wcześniej, więc jeśli ktoś domyśla się czemu wyświetla mi się takie coś: http://img520.imageshack.us/i/zzzu.png/ (mimo iż podczas zakładania postaci jest j. polski) to bardzo prosiłbym o pomoc. ;)
    Księga Ezechiela: 25,17. „Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę”.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #695 dnia: Lipca 22, 2009, 23:36:34 »
    Mam takie małe pytanko.

Jeśli zostanę wasalem np Królestwa Swadii a potem złamię przysięgę/Zostanę buntownikiem to będę mógł założyć swój kraj czy już nie jako buntownik??

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #696 dnia: Lipca 23, 2009, 09:46:48 »
    Mam takie małe pytanko.

Jeśli zostanę wasalem np Królestwa Swadii a potem złamię przysięgę/Zostanę buntownikiem to będę mógł założyć swój kraj czy już nie jako buntownik??

Będziesz miał własne państwo ale jak się domyślam SWADIA ma wojny z 3 frakcjami i jak do tego jeszcze dojdzie Swadia to masz przerypane.

A tak przy okazji rozwiązałem swuj problem z inwazją 4.1 bo nie oglądałem wszystkich opcji w campie i była fajna zakładka z ick start i ustawiłem sobie date ataku rzymian.

Ale mam jedno pytanie jak wy sprawdzacie zdrowie miast poziom religi w miastach bądź tworzycie wojowników religijnych.

P.S w qick starcie podoba mi się opcja z tym give me 10 000 denars i give me 10 000 EXP bo się wkurzyłem i usunołem save do 4.1 i zaczynam od nowa nareszcie mam eq o jakim tylko marzyłem

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #697 dnia: Lipca 23, 2009, 11:32:50 »
    Dzięki. Po 3 atakach na jedne zamek i stracie około 100 ludzi udało mi się zdobyć go i stworzyłem swoje królestwo. Tera zawiązałem z wszystkimi pokój i przygotowuje się do podbicia jakiegoś kraju ;)

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #698 dnia: Lipca 23, 2009, 11:53:53 »
    pewnie było już takie pytanie ale jakoś przekopywać się przez 47stron nie mam zbytnio czasu. Jak się zmienia nazwę królestwa?

Edit

Tario dzięki za odpowiedź
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2009, 12:53:57 wysłana przez Guts »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #699 dnia: Lipca 23, 2009, 12:25:53 »
    Guts w tej wersji się nieda, co najwyżej zmienić nazwe  miasta/stolicy.(w pliku)

Offline mariosek78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Lipca 23, 2009, 18:28:32 »
    Witam!!!

Minęło trochę czasu i udało się poprawić kilka błędów.

Oto link do kolejnej wersji spolszczenia:
    http://www.4shared.com/file/120111785/72c7465c/pl_41p_ver_002.html

Wersja ta jest kompatybilna z patchem z do ver 4.1 z tej strony http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,59146.0.html

Poprawiłem błędy które sam znalazłem i o których zostałem poinformowany (Dzięki daro12342)
    Dalej mogą występować błędy więc proszę o info  o nich na lordmariosek@gmail.com

Pozdrawiam!!!

Offline Szycha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #701 dnia: Lipca 25, 2009, 16:46:48 »
    Mam mały problem bowiem gram sobie na poziomie dosyć zaawansowanym, jak poczułem się na siłach zająłem jeden z zamków odnosząc spore straty ale też uzupełniając szeregi więźniami. Następnie zbierałem nowa armie, bowiem następne oblężenie nie wydawało sie na tyle proste jak tamto, jak miałem ponad 300 żołnierzy, stworzyłem regiment i wyruszyłem na upatrzony zamek. w bitwach sporo moich ludzi poległo zostało mi z 50 (robiłem bitwa za bitwą budowanie drabin zajmowało 4h) pocieszony iż będe mogł sobie wynająć wasala od razu go zwołałem, jak przyszedł dałem mu prawo do nowego zamku... Jednak po ok 1 dobie przylazł król Rhodoków z 10 lordami, nie było sensu dołączać się do bitwy zaraz po zajęciu tego zamku wyruszyli na mój ostatni zamek. Oczywiście zostałem królestwem bez prowincji co jakiś czas moje relacje z wynajętym wasalem pogarszały sie (heh nie wiadomo gdzie był) ja w tym czasie zbierałem armie (musiałem brać najemników bo w wioskach wynajmowałem "wieśniaków". po jakimś czasie wasal przeszedł na strone swadii, ja zaś zostałem wasalem króla nordów i powoli zbierałem reputacje i żołnierzy tłukąc korsarzy i pomniejsze armie wroga. teraz zdecydowałem się znowu uderzyć, zająłem zamek, zaraz potem 2 i teraz sie pojawia problem bo nie mogę przywołać nowego wasala bo wg gry nie mam wystarczającej ilości lenn... a mam 2! Wg mnie to ten nędzny zdrajca buguje mi to i chciałbym go usunąć mam 2 opcje:
    - złapać go i skazać na śmierć.
    - użyć jakiegoś czita? o ile jakiś jest

Jak ktoś z was wie coś o rozwiązaniu tego problemu prosze o odpowiedź,

PS do wiadomości w raportach etc pisze ze nie mam żadnego wasala :/, mogę tylko z nim pogadać bo szlaja się po mapie świata wraz z armiami swadii
    Pozdrawiam!

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #702 dnia: Lipca 25, 2009, 17:39:21 »
    Obawiam się, że najprościej będzie zdobyć następny zamek.  Potraktujmy wcześniejszą porażkę jako pewien cios dla Twojej wiarygodności jako władcy, wobec czego teraz potrzebujesz więcej lenn by przekonać możnych by do Ciebie dołączyli.

mariosek> Wrzuć proszę spolszczenie na stronę repository. Obecnie gdy robisz jakieś uaktualnienia za każdym razem zmienia się link do spolszczenia. Jeśli wrzucisz je na repository będziesz mógł uaktualniać bez zmiany linka.

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Lipca 25, 2009, 22:32:26 »
    Ja pytanko mam następujące: odpaliłem grę, zagrałem chwilę i ku mojemu zdziwieniu załoga miast, jest taka sama jak w podstawce. Mapa też taka sama :( Złą wersję ściągnąłem czy to tak po prostu jest?

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #704 dnia: Lipca 25, 2009, 23:36:14 »
    Tak... jest, dopiero po zdobyciu zamku zauważysz zmianę.