Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510687 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #630 dnia: Lipca 16, 2009, 11:43:55 »
    Mam pytanie jeżeli w wersji 4.1 tych legionistów nie wykrywa jako frakcji to atak i tak nadejdzie

Kolejne mistrzowsko zadane pytanie :D.

Jeśli nie wykrywa frakcji tzn. że ona nie będzie istnieć w grze ma co za tym idzie ,nie będzie inwazji.

Ale jak wchodze w postacie to wykrywa mi centurionów i ich kinga tylko jak wchodze w zakładke frakcje to mi nie wykrywa

Offline mat_eyo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #631 dnia: Lipca 16, 2009, 14:24:13 »
    Andre toć napisaleh ze przed rozpoczeciem (nowej - w domysle) gry...
    Co do tlumaczenia to jakos idzie xD
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 14:55:17 wysłana przez mat_eyo »

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #632 dnia: Lipca 16, 2009, 14:43:37 »
    Elowrzud, bo żeby istniała jakakolwiek musi posiadać ziemię lub armię.

Offline mariosek78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #633 dnia: Lipca 16, 2009, 14:59:17 »
    Nie chwaląc się udało mi się spłodzić spolszczenie do moda w wer. 4.1.
    Jest to pierwsza wersja jeszcze testowana i zawiera trochę błędów które wychodzą w miarę gry.

Linka zamieszczę jutro bo dziś chciałbym jeszcze poprawić parę rzeczy.

Jeśli ktoś grał w wer 4.0 i ma save to po spolszczeniu może to dziwnie wygladać, więc lepiej zacząć od początku.

Poza tym resztę uwag zamieszczę z linkiem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 15:04:58 wysłana przez mariosek78 »

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #634 dnia: Lipca 16, 2009, 18:07:32 »
    Nie chwaląc się udało mi się spłodzić spolszczenie do moda w wer. 4.1.
    Jest to pierwsza wersja jeszcze testowana i zawiera trochę błędów które wychodzą w miarę gry.

Linka zamieszczę jutro bo dziś chciałbym jeszcze poprawić parę rzeczy.

Jeśli ktoś grał w wer 4.0 i ma save to po spolszczeniu może to dziwnie wygladać, więc lepiej zacząć od początku.

Poza tym resztę uwag zamieszczę z linkiem.
    Nie myślałem, że dożyję tej chwili :) Dziękuję! Najlepiej wrzuć je na Mount and Blade Repository to podlinkuję je na forum taleworlds i przy pliku głównym na repository.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #635 dnia: Lipca 16, 2009, 18:23:30 »
    mariosek78 jestem Twoim dłużnikiem. Nie grałem w moda, bo nie chciało mi się z słownikiem latać ze słownikiem. A zamierzasz jeszcze jakiś mod przetłumaczyć?

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #636 dnia: Lipca 16, 2009, 18:42:36 »
    Wierzę że Mariosek78 przetłumaczył moda dobrze, ale wiecie już nie pytajcie go czy będzie spolszczał następne bo nie wiadomo jak to mu wyszło.

Offline DonSpeed

• Użytkownik
    « Odpowiedź #637 dnia: Lipca 16, 2009, 19:25:26 »
    Mam pytanie odnośnie moda gram już sporo i chciałem znaleźć ukrytą lokacje // ukryte itemy jednak bez skutku ... Czy w tym modzie są jakieś ukryte miejsca/itemy?. Jeśli tak to proszę pokierować mnie gdzie powinienem ich szukać.. niczego się w necie na ten temat nie doszukałem.. więc uderzam do was.

P.S Jeśli masz zamiar napisać posta typu. Sam sobie szukaj ... To sobie daruj proszę o konkretną informacje, a nie o spam

Dziękować z góry :)

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #638 dnia: Lipca 16, 2009, 20:32:25 »
    Tiaa... Thx Mariosek...Jest tylko jedno ale
    K&!$@ Nie mogłeś chociaż napomknąć że choćby planujesz Je robić?
    Nie to że jestem zły ale ten czas który poświęciłem Na Babranie się w Translatorze/Pokładach zakodowanej wiedzy z anglika mogłem znacznie lepiej wykorzystać...
    Cóż mogę rzec demot...Mimo iż nie nie upubliczniłem oficjalnej pełnej wersji (którą byłem zmotywowany zrobić a która z każdym dniem zbliżała się szybko ponieważ udało mi się wyrwać laptot od wujka na kilka Dni) następnym razem 3x się zastanowie zanim zacznę coś majstrować...Takie życie...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 20:56:52 wysłana przez Andre692 »

Offline mat_eyo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #639 dnia: Lipca 16, 2009, 21:07:32 »
    Andre takie zycie.Ja tam mam zamiiar dokonczyc to swoje spolszczenie, nie wiadomo co wrzuci kolega...Poza tym na innym forum tez czekaja na to spolszczenie ktore robie

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #640 dnia: Lipca 16, 2009, 21:11:54 »
    Cóż dobrze powiedziane ale fakt faktem jest że "strzelam focha" na M&B :)
    Przynajmniej przez jakiś czas to forum będzie miało wyższy współczynnik IQ xD

Offline dawid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #641 dnia: Lipca 16, 2009, 22:27:17 »
    Nie najeżdżajcie na biednego marioska78. W tym wątku było już kilka szumnych zapowiedzi zrobienia spolszczenia i jak dotąd żadnego się nie udało zrobić. A mariosek78  po prostu zawziął się i je zrobił. Gdyby nie owe wcześniejsze szumne zapowiedzi, pewnie ktoś już by dawno zrobił to spolszczenie. A tak spolszczenie powstało dopiero teraz.

Z innej beczki. Miałem okazję testować owo spolszczenie i muszę powiedzieć, że wrażenia z gry w polskiej wersji językowej są bardzo pozytywne. Niestety spolszczenie zawiera jeszcze sporo błędów o czym wspomniał mariosek78 i nie wiem czy zostanie upublicznione w tak wczesnej fazie. Z tego co widzę, niektórzy podchodzą do tematu bardzo emocjonalnie i jakieś literówki, niedokładne tłumaczenie, błędy w spolszczeniu itp. mogą wywołać niepotrzebne emocje.
    To tyle. Idę je dalej testować.

pozdr

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #642 dnia: Lipca 16, 2009, 23:29:29 »
    Co poradzę skoro Mam "płód" w zaawansowanej wersji...Nie lubię tracić niepotrzebnie czasu...Co do szumnych zapowiedzi straciłem dane po utracie komputera i ponowiłem próbę udostępnienia spolszczenia szerszej publice (przy bardzo ograniczonych środkach)...Ale przynajmniej poinformowałem o wszystkim aby nie było właśnie takich nieporozumień...
    @mariosek78 : Gratuluję chęci i możliwości :)

Offline mariosek78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #643 dnia: Lipca 17, 2009, 08:56:44 »
    Witam!!!

Zgodnie z obietnicą podaje link do spolszczenia:

http://www.4shared.com/file/118672813/7caa3c6f/pl_41_ver_001.html

Jak już wcześniej pisałem jest to pierwsza wersja nie pozbawiona błędów. Te można wyłapywać jedynie przez grę.
    Moja znajomość jęz. angielskiego jest jaka jest, a wiele tekstów w wersji angielskiej jest niejednoznaczna i ich kontekst można wyłapać dopiero w sytuacji kiedy wystąpią. Dlatego też proszę o wysyłanie na maila wyłapanych błędów tłumaczenia. Opis błędu powinien zawierać sytuacje w której wystąpił i dosłowny tekst abym można go było łatwo wyszukać i poprawić. Nazwy broni i zbroi tłumaczone zostały pobieżnie bo stwierdziłem, że szkoda na to czasu a i tak  oknie ekwipunku widać co jest co.Mogą wystąpić też "literówki" i niepoprawnie gramatycznie zwroty szczególnie wtedy gdy tłumaczony tekst składa się z wyrażeń zawartych w różnych liniach. Liczę na wyrozumiałość i współprace.

Oto mail: lordmariosek@gmail.com

A więc zwierać szeregi i do dzieła!

P.S. Sorry, że nie dałem znać że zajmuje się spolszczeniem i wywołałem tym trochę zamieszania. Jestem na tym forum od niedawna i nie wiedziałem dokładnie jak się ma sprawa. Spolszczenie to był jednorazowy zryw. W wolnych chwilach nie robiłem nic innego i zajęło mi ok tygodnia. Jednak nie byłem do końca zadowolony i do oficjalnego zamieszczenia namówił mnie kolega. Mam nadzieję że osoby które się tym zajmowały będą  mogły łatwiej zweryfikować moje tłumaczenie w oparciu o swoje doświadczenie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2009, 09:22:03 wysłana przez mariosek78 »

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #644 dnia: Lipca 17, 2009, 09:27:02 »
    No, jesteś jak posłaniec nieba. Dziękuje Ci bardzo!