Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510987 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Artex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #555 dnia: Czerwca 27, 2009, 15:03:07 »
    Artex jeśli chcesz zawrzeć z frakcją pokuj musisz wpłacić kase do ich króla albo do lorda bo już tego dawno nie robiłem.
    Ale po co zawierać pokuj jak na mnie raz poszło z 8 nordowych lordów to po prostu ewakuowałem zamek zostawiając go puściutkiego a jak reszta towarzystwa się rozeszła to go z powrotem odbiłem

Noo... to też jest sposób, odbić zamek kiedy jeszcze jest pusty, w sumie to mógłbym cały garnizon zamienić w "regiment" i wysłać gdzieś daleko, a potem kazać mu wracać... ale sprawa wojny i tak nie zniknie i lordowie mogą wrócić...

Jak mam wpłacić tą kasę? Może mam złą wersję, bo kiedy rozmawiam z wrogim lordem/królem, to mam tylko opcję odnowienia przysięgi (u króla).

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #556 dnia: Czerwca 27, 2009, 15:21:31 »
    Tu są lekkie schody... Musisz być mocniejszy od lorda by przed tobą uciekał, a jak go złapiesz to nie: Poddaj się tylko będzie też możliwość zawarcia pokoju... Do tego jak z garnizonu zamku zrobisz regiment i poślesz go gdzieś tam za góry to jakiś lord/król podejdzie i zniszczy regiment...

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #557 dnia: Czerwca 28, 2009, 14:59:14 »
    Co do zawierania pokoju - nie łatwiej jest podjechać pod zamek przeciwnika i wyciągnąć lorda na pogadankę? Armia też jest tu dobrym pomysłem, gdyż jeśli lord nagle wyskoczy z zamku i ruszy na Ciebie, możliwość zawarcia pokoju się nie pojawi - od razu Cię zaatakuje.

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Czerwca 28, 2009, 23:09:37 »
    Jak dla mnie to ten mod jest ,,przedobrzony i przekombinowany,, , nie ma to jak Western Invaders czy Prophecy of Pendor
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #559 dnia: Czerwca 29, 2009, 12:07:06 »
    Jest to jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) modów do M&B i tego nie zmienisz. Jeśli przez niego gra staje się dla ciebie zbyt skomplikowana, to nie graj, nie będe cię zmuszał. Ja przestałem grać w SoD tylko przez błąd Verfex butter, "dzięki" któremu nie mogę oblegać żadnego zamku...

Offline Artex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #560 dnia: Czerwca 29, 2009, 16:15:11 »
    W porządku, sprawdziłem, ale i tak nie było mnie stać : P. To chyba nie jest kwadrat złych relacji, tylko dziesięciokrotność kwadratu złych relacji. Ostatnio pewien Khagerit zażądał ode mnie około 26k! (maksymalny zły stosunek = 100.  100^2=10k).

A mod jest niezły. Już troszkę rozwinąłem swoje królestwo, teraz muszę tylko załatwić Khageritów, a dalej z górki.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #561 dnia: Czerwca 29, 2009, 18:06:48 »
    Jest to jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) modów do M&B i tego nie zmienisz. Jeśli przez niego gra staje się dla ciebie zbyt skomplikowana, to nie graj, nie będe cię zmuszał. Ja przestałem grać w SoD tylko przez błąd Verfex butter, "dzięki" któremu nie mogę oblegać żadnego zamku...

Ten błąd nazywa się chyba Vertex Buffer (Butter ,to masłoXD ) i ja go mam niestety w PoPie(Prophesy of Pendor)wie ktoś może jak się go pozbyć? Bo jedyny sposób ,jaki znam ,to ograniczenie ilości ciał ,ale wtedy gra przestaje być realna.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #562 dnia: Czerwca 29, 2009, 18:18:09 »
    Wiedziałem, że pokręce nazwy... Pozbyć się go można po prostu pogorszając grafę i zmniejszając ilość wojów na polu bitwy w battlesizerze. Mi na 182 wojach i wydajności 82% śmiga jak się patrzy. Co prawda ragdolle musiałem przestawić na 5, ale i tak było warto. Znowu gram w SoD-a :-)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #563 dnia: Czerwca 29, 2009, 18:21:59 »
    Verteksy to punkty na których opiera się siatka modelu. Zwyczajnie M&B nie jest przystosowane do wyświetlania takiej ich liczby. Bardzo ważną rzeczą przy tworzeniu modów jest dodawanie modeli LOD, czyli takich ze zmniejszoną iloscia verteksów które ukazują się na większej odległości. Przeważnie pomaga zmniejszenie paska który nazywa się chyba "jakość postaci". Znaleźć go można w wewnętrznych opcjach gry. Jeżeli nowe modele mają mniej szczegółowe wersje pomoże. Jeżeli nie trzeba zmniejszyć ten pasek i liczyć że modele z Nativa wystarczająco uszczuplą liczbę verteksów.

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #564 dnia: Lipca 01, 2009, 11:17:37 »
    Mam pytanie bo gram w SoDa i mam już 212 dzień i żadnych ataków nie było tylko 2 rebelie czy to jest pużniej czy jak. Bo odkryłem teraz dopiero że centurionów jako frakcji nie wykrywa tak jak w pierwszej wersji. Są tylko ich postacie jak wchodze w zakładke postacie i mi się wyświetla lista tych centurionów ale jak klikan w ich frakcje to mi sie pokazuje khanat khergitów

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #565 dnia: Lipca 01, 2009, 18:27:19 »
    Dość krótko grałem w SOD-a żeby to i owo obczaić tak więc w jaki sposób wpływają podatki na moje konto? bo nie zauważyłem żeby coś jeszcze wpłynęło albo umknęło to mojej uwadze (mam 1 zamek i wieś). A i jeszcze jak wyłączyć zaciąg wojsk u marszałka?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #566 dnia: Lipca 01, 2009, 18:30:33 »
    Up:
    1. Płacą chyba co miesiąc, w 4.0 z wioski można było wyciągnąć do 10k. Trzeba pojechać i dadzą (chyba).
    2. Dajesz "garrison troops" a potem "start recruiting x", przy czym x oznacza typ wojska (infantry, ranged infantry)

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #567 dnia: Lipca 01, 2009, 19:30:05 »
    ThX nizin :).
    Tekst z pierwszej strony:

Nie można zaciągać arystokracji. Jeśli wybudujesz w zamkach (lub jeśli jesteś z Republiki Mariny w miastach) zgromadzenia rycerskie (lub Kongregacje Burżuazji dla Marinian) arystokracja sama zacznie napływać do tych zamków/miast.----- mógłby mi ktoś wyjaśnić o co tutaj chodzi, to po co są te zgromadzenia rycerskie?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #568 dnia: Lipca 01, 2009, 19:44:29 »
    Budujesz takie np. Knight Chapters i co jakiś czas do garnizonu zamku przychodzi ci szlachcic albo dwóch. Np. ja grając Antarią, dostaję Antarian Nobles, potem awansuję ich na Antarian Knights, Antaian Paladins a potem wiara czyni cuda ;)
    PS
    wiara czyni cuda
    Jakby ktoś nie wiedział, to wraz ze wzrostem poziomu naszej wiary, paladyna czy gwardzistę możemy awansować na niezwykle silną jednostkę religijną.

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #569 dnia: Lipca 02, 2009, 09:52:58 »
    Mam kolejną prośbę... wiem że spamuje ale komuś innemu może się przydać
    Tak więc mógłby mi ktoś wyjaśnić kwestie marszałka z rozkazami garnizonu:
    1. Garrison foot soliders only(proste tylko nie wiem co to" foot", nawet w translatorze nie znalazłem wyjaśnienia)
    2. Garrison ranged infantry only.(proste tylko te... ranged!)
    Z góry dzięki za pomoc.

Ech... Trza było na lekcje chodzić, a nie przed kompem siedzieć. :P 1 - piechota, 2 - piesi łucznicy/kusznicy
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2009, 11:59:18 wysłana przez daro12342 »