Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510860 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline twisted

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #2280 dnia: Sierpnia 11, 2013, 19:43:49 »
    Wiem na obecną chwile mam problem bo jestem 2500 denarów na minusie wszystko opłacam bez problemu bo obstawiam na turniejach po 12k ale wole żeby podatki wystarczały na armie z podatków mam bodajże koło 5000 a na armie wydaje 7500 bo w końcu wszystko dobrze wyszkolone armii mam koło 970
    gram antarianami czy jakoś tak i pytanie czy ich elitarnej piechoty wystarcz 200 na zamek??

Offline kacperHzd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2281 dnia: Sierpnia 11, 2013, 19:55:48 »
    czy ten mod jest po polsku???

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2282 dnia: Sierpnia 11, 2013, 20:07:18 »
    czy ten mod jest po polsku???
    Tylko pierwsza wersja moda. Wersja alpha.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2283 dnia: Sierpnia 11, 2013, 20:44:21 »
    No bez jaj juz poraz 2 napaliłem sie na moda po czym okazuje sie że on jest na podstawkę.... oczywiście mam podstawkę ale nie po to kupowałem WB zeby na nim nie grać. Przecież WB daje więcej możliwości modowania niz postawka więc nie rozumiem czemu np ten mod został zrobiony na podstawkę. :/

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #2284 dnia: Sierpnia 11, 2013, 20:47:09 »
    Bo np. ja mam tylko podstawkę i cieszę się że mogę zagrać w tak dobrego moda nie musząc kupować Warbanda. ;)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2285 dnia: Sierpnia 11, 2013, 21:53:59 »
    Bo np. ja mam tylko podstawkę i cieszę się że mogę zagrać w tak dobrego moda nie musząc kupować Warbanda. ;)
    Warband od ponad 2 lat kosztuje tylko 20zł.... Teraz już tak w sklepie nie kupisz, ew. w empiku WB+DP za 40zł. Z czego na necie jakiś czas temu DP można było nabyć za piątaka....
    Co do tego że mod jest na podstawkę, on był robiony bardzo dawno temu, prace nad nim zostały rozpoczęte prawdopodobnie zanim wyszła pierwsza beta WB. Może i już nawet wyszła, ale pod bete nie opłaca się robić moda skoro jest pełna wersja podstawki.
    Poza tym, jest SoD Warlords na WB więc nie wiem o co chodzi.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #2286 dnia: Sierpnia 12, 2013, 10:02:15 »
    Wolę na razie zagrać  SoD na podstawce niż na WB, kiedyś jak grałem SoD Warlords to się trochę rozczarowałem, mapa okropnie wielka, mało co dało się zaatakować, a lordowie innych nacji siedzieli sobie w zamkach, ale było to chyba rok temu jak grałem, może coś się zmieniło w modzie, nie wiem.

Offline Dyl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2287 dnia: Września 29, 2013, 22:15:56 »
    Witam.

Gram w Sword and Damocles v4.5 gold, na podstawce 1.010. Opanowałem cała Calradię.  Gram Przerażającym Zerrikaniańskim Sułtanatem.

Problem w tym że w niektórych miastach/zamkach, w których zbudowałem Rycerskie Kaplice, mam po kilkanaście tysięcy żołnierzy i nie da się zatrzymać ich napływu. Mam ponad 1'100'000 tygodniowych wydatków, a przychody (w stosunku do wydatków) śmiesznie niskie.

Jak zatrzymać rekrutacje?

Pozdrawiam.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2288 dnia: Września 30, 2013, 20:19:47 »
    Jeśli chodzi Ci o zwykłe wojsko (nie szlachtę), to wchodzisz w Obóz->Zarządzanie królestwem->Zarządzanie lennami->(wybierasz miasto/zamek)->Rekrutacja->(Ustaw "liczba codziennie rekrutowanych" na 0). Jeśli chodzi o szlachtę, to tu już jest gorzej. Jedyne co mi przychodzi do głowy to obniżenie z nią stosunków poprzez odpowiednie prawa. Jeśli chcesz pozbyć się trochę wojska, to jak jeszcze nie miałeś, to poczekaj na inwazję. Może trochę zdziesiętkować Twoje wojska.

P.S.
    Ten łańcuszek pisałem z pamięci, może coś się różnić, ale ogólnie powinno być dobrze.

Offline czadziej99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2289 dnia: Stycznia 26, 2014, 16:39:52 »
    Ej a jest spolszczenie do wersji 5.0?

Offline mordanosk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2290 dnia: Kwietnia 16, 2014, 08:16:07 »
    Kiedy pojawiają się nowe królestwa[Marina itp..]? I gdzie one się mieszczą skoro w podstawce ledwo miejsca starcza dla 4 frakcji.. a co dopiero 16...

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2291 dnia: Kwietnia 16, 2014, 08:28:39 »
    Nie pojawią się nowe królestwa. Jedyne nowe, to Twoje własne, jak założysz. Wystarcz podbić zamek/miasto. A potem jak w podstawce, powiększasz swoje królestwo kosztem innych. Nowe państwa (Marina, Zerrikania itd.) są w wersji na Warbanda.

Offline knymek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2292 dnia: Sierpnia 21, 2014, 13:05:29 »
    jest spolszczenie do tego moda

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2293 dnia: Września 20, 2014, 17:35:21 »
    jest spolszczenie do tego moda

Chyba jest. Mam do ciebie prośbę.

(click to show/hide)

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2294 dnia: Października 19, 2014, 12:39:04 »
    Szkoda że mod został porzucony przez twórców. (Nie biorę pod uwagę tego moda na Warbanda bo to jest podruba SoD-a. Lagi na mapie, brak inwazji, brak możliwości zrekrutowania wszystkich towarzyszy za jednym zamachem (co ciekawe żadnego nie znalazłem w tawernie a chyba bgyłem w 15 miastach)
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2014, 13:21:06 wysłana przez Elowrzud »