Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 512443 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adams F.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #2070 dnia: Kwietnia 24, 2011, 21:20:20 »
    Witam
    Mam taką dziwną sytuację. Mianowicie podczas obrony zamku gdy chcę podnieść porzucony sprzęt (np. Strzały) gra wiesza się i albo wyrzuca do windows, albo w najlepszym przypadku się strasznie tnie. Podczas bitwy w polu nie mam takiej sytuacji.
    I druga rzecz: jak podniosę jakikolwiek sprzęt to moja zbroja automatycznie się czyści (gram z włączoną krwią)

Reinstalacja gry/moda nic nie dała

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2071 dnia: Kwietnia 25, 2011, 19:58:37 »
    Witam mam kilka pytań:
    1 Jak wysłać szlachte na poszukiwania artefaktów ? mam sporo szlachty w moich szeregach (bojarzy na przykład czy ich synowie) a moge tylko zwiększy pule złota jaką wydam na poszukiwania jednak nie moge zmienić liczby agentów z 0 na wyższą.

2 W jednym z moich zamków wybudowałem budynek zrzeszający uciekinierów-szlachciców z mojej ojczyzny.
    JEDNAK MAM BARDZO denerwujący bug(albo i nie) związany z tym -dziennie ponad 25 szlachciców przyłącza się do nie... jak dla mnie to za dużo i czuje się jakbym oszukiwał + nie chcę płacić im tak dużo żołdu (15 złota za jednego - zanim rozwiązałem ich oddział w zamku miałem 250 synów bojarów).

3 Jak trenować moją ojczyźnianą piechotę, konnice nie szlachecką i jednostki łucznicze ? mam w zamkach Koszary,stajnie,strzelnice jednak pojawiają mi się w ramach garnizonu Tylko jednostki z Nativ-u (Rhiodocy)  a widzę że moi wesale mają moje ojczyste jednostki .

Bardzo proszę o szybką odpowiedz na pytania.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2072 dnia: Kwietnia 25, 2011, 20:08:53 »
    A więc:
    1. Aby wysłać szlachciców po artefakt muszą oni być na najwyższym poziomie. Z Twojego opisu wywnioskowałem że grasz Zerrikanami (sam nimi gram), i poziomy szlachty to Syn Bojara , Bojar i Dworzanin. To właśnie dworzanin możesz wysłać.

2. Nie wiem, ale gdzieś już tu o tym czytałem.

3.Włącz raporty, Sword of Damocles - Opcje, Inne opcje, i Wyłącz rekrutacje miejscowych jednostek. Od tej pory powinieneś móc rekrutować swoje ojczyste jednostki.

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2073 dnia: Kwietnia 25, 2011, 22:47:20 »
    Najbardziej właśnie mi zależy na odpowiedzi na drugie pytanie... pomocy nie chcę mieć tyle wojska i nie mam tyle pieniędzy żeby utrzymywać setki młodych szlachciców :<.

Jak ulepszyć Bojara do dworzanina  ?.

Edit : Problem związany z Szlachtą rozwiązany - Znalazłem na głównym forum plik który to naprawia.
    Autor tematu mógłby zmienić linki żeby ludzie ściągali 5.0 wersje a nie starszą... mi się nie chce od nowa grać bo wciągnęła mnie moja kampania ale widzę że 5.0 jest lepsza niż 4.5.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2011, 23:11:11 wysłana przez Klierowski »

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2074 dnia: Kwietnia 25, 2011, 23:36:18 »
    Aby ulepszyć bojara na dworzanina musi on dobyć expa przez walkę, tak jak inne jednostki. Co do autora tematu, ostatnio był on aktywny ok 1 rok temu (sprawdzałem).

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2075 dnia: Kwietnia 26, 2011, 09:27:14 »

2 W jednym z moich zamków wybudowałem budynek zrzeszający uciekinierów-szlachciców z mojej ojczyzny.
    JEDNAK MAM BARDZO denerwujący bug(albo i nie) związany z tym -dziennie ponad 25 szlachciców przyłącza się do nie... jak dla mnie to za dużo i czuje się jakbym oszukiwał + nie chcę płacić im tak dużo żołdu (15 złota za jednego - zanim rozwiązałem ich oddział w zamku miałem 250 synów bojarów).

To nie jest bug, tak po prostu jest.Autorzy moda pewnie nie przemyśleli wszystkich aspektów pozyskiwania szlachty.
    Co do wersji 5.0 to oprócz naprawieniu paru bugów i zmienieniu paru lokacji dla gildii oraz poprawieniem praw to prawi to samo tyle ,że na 4.57 jest chociaż połowiczne spolszczenie

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2076 dnia: Kwietnia 26, 2011, 11:24:35 »
    Buga już naprawiłem ;] na ich forum jest temat z plikami przydatnymi w tym modzie i był tam patch naprawiający - teraz  1-2 max szlachciców dziennie przybywa czasem żaden ;]

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2077 dnia: Kwietnia 26, 2011, 11:32:28 »
    Powiesz na jakim forum, może rozwiąże to mój problem. Cokolwiek zrobie gra mi się zacina, nie działa ctrl+alt+del, alt+F4. Musze resetować kompa. Szkoda mi trochę tego mojego zapisu, żeby rozpoczynać od nowa.

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2078 dnia: Kwietnia 26, 2011, 12:34:20 »

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2079 dnia: Kwietnia 26, 2011, 12:42:47 »
    Dzięki za link. Ile tam tego jest... nie chce mi się szukać. Miał może ktoś z was takiego buga jak ja?? Opisałem go kilka postów wyżej.

EDIT:
    Błąd rozwiązany, trzeba usunąć i jeszcze raz zainstalować moda.

EDIT2:
    Trochę cicho się zrobiło... To żeby trochę rozruszać to forum to powiedzcie kim gracie i dlaczego nimi?
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2011, 20:21:02 wysłana przez Lunarion »

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2080 dnia: Maja 02, 2011, 23:46:40 »
    Jest spolszczenie tego moda? Oraz to że mod nie chce się załadować(zatrzymuje się na - wczytywanie tekstur) to jego bład? Native mi się w 4 sec odpala a to nawet po 10 minutach nie....
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2011, 01:04:23 wysłana przez Michel96 »
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2081 dnia: Maja 03, 2011, 07:54:54 »
    No lunarion trzeba rozruszać te forum. Ja gram adenianami.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2082 dnia: Maja 03, 2011, 09:23:28 »
    Jest spolszczenie tego moda? Oraz to że mod nie chce się załadować(zatrzymuje się na - wczytywanie tekstur) to jego bład? Native mi się w 4 sec odpala a to nawet po 10 minutach nie....

dobrze zainstalowałeś moda?Co do spolszczenia to nie dość że jest w temacie "spolszczenia do modów" to link do niego jest ze 4 strony wcześniej.

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2083 dnia: Maja 03, 2011, 10:02:26 »
    Znalazłem, rozpakowalem, wrzucilem do modules w w katalogu z gra, znalazlem spolszczenie i wrzucilem do modules, languages. i nie dziala, a kiedys gralem w to. Kiedy dochodzi do końca(w czasie uruchamiania, ten pasek) slychac dzwiek bledu.
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2084 dnia: Maja 03, 2011, 11:57:49 »
    Ja gram zerrikanami. We wszystkich modach stawiałem na kawalerię, w SoD jest jeszcze właśnie aden, oni też mają kawalerię, ale ciężką. Plusem kawalerii zerrikani jest to, że ogłuszają, a więc z odpowiednimi umiejętnościami można brać dużo niewolników i ich sprzedać. Teraz na stałe mam  ok 150k denarów, żołdu dzięki moim włościom płece góra 1.5k, i wysyłam średnio co 20 dni szlachciców po artefakt, daje im 10k. Do tego dochodzi koszt wyżywienia armii, zbudowanie jakiegoś budynku. (Stale noszę przy sobie ok 100 wojska i nie jest to mięso armatnie)