Mam kilka pytań:
1. Czy Inwazja Nieumarłych działa na SoD 4.1v.? Mam 4.5, ale nie podoba mi się tam mapa strategiczna po za tym wolę po polsku mieć ;) (jak się da spolszczenie 4.1 do 4.5 to wychodzą dziwne rzeczy typu "King Król Yaroglek" albo Earl Lord Mleza albo Adeniański Squire Giermek, więc dziękuję)
2. Wiem, że Nieumarli są oddzielną modyfikacją i Legionów wtedy nie ma, ale czy da się potem skasować tych nieumarłych żeby można walczyć z Legionami, czy to jest permanentne? I czy save'om nic się nie stanie?
3. Czy da się coś zrobić żeby Lordowie z pokonanych państw Swadia, Vaegirzy, Khrergici nie przłązcali się do Imperium? Bo prawie wszystkich centurionów już uwięziłem z nimi nie ma problemów, propozycjom wykupienia mówię nie i nie uciekają mi zbytnio, a lordowie uciekają z więzień, najczęsściej uciekają z pola bitwy i tracę honor gdy nie chce ich uwolnić za skromną opłatą...
4. Jeśli są jakieś patche, ulepszenia nowe itemki itp to prosiłbym o zebranie tego do kupy i napisanie tu na ostatniej stronie albo na pierwszej stronie. 117 stron tekstu to za dużo na szukanie.
5. Jak zdobyć Strażnika Jedynego, Obłędnego Straznika Jedynego, Ciemnego Rycerza? Mam na razie kilkunastu Paladynów Jedynego i nic się z nimi nie dzieje.
Trochę offtop:
Dałoby się coś zrobić w plikach gry aby do zamków/miast było kilka drabin/wież oblężniczych? (prędzej drabiny chyba...) W Suno są dwie drabiny i od razu jest fajniej. Nie wystarczy wejść na jedną drabinę z berdyszem(jako obrońca i kosić mięsko armatnie, bo jest druga, a jak atakujesz takie miasto to też cała obrona nie zbierze ci się przy drabinie i nie będzie wyrzynać jednego po drugim. Czasem mogą mi nawet setkę chłopa wyciąć zanim wedrę się na blanki.