Lepszym sposobem i wygodniejszym jest po prostu podawanie steama danych graczy, scena nie jest wielka i zawsze ktoś kogoś mus znać. Jeśli chodzi o oszukiwanie systemu, to istnieje ryzyko, ale nie jest ono wysokie z dwóch względów. Po pierwsze, to turniej jest bardzo niskiej rangi, w zasadzie wygrana w nim niczego nie daje, więc nie ma za bardzo sensu oszukiwać, po drugie to mentalność niektórych graczy, wątpie by taki PeterAvastrat, który ma dobrą opinię w społeczności, miał na celu branie bardziej doświadczonych graczy pod fejkami. Na pewno Nexoner to nie jest idealny organizator, w poprzedniej edycji w trakcie turnieju wyszło, że niektórzy nie są wcale tacy nowi (i w sumie nie ukrywali tego, tylko administracji nie chciało się tego sprawdzić), teraz napisałem już post na TW odnośnie teamu Ducka, który w składzie ma siebie i Saxxxio, czym eliminuje tego drugiego jeśli jest kapitanem.
Co do zainteresowanych - jak narazie mam dwóch + mnie, więc wychodzę z założenia, że uda się wystawić jakiś team z Polski, co na pewno byłoby fajnym osiągnięciem jeśli patrzymy na to, który mamy rok i jednak ktoś chce zagrać w Native. Tym bardziej, że jedna osoba nie jest związana z Native, na scenie ciężko znaleźć aktywnych Polaków, którzy nie mają żadnego doświadczenia