Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zdobyć zamek?  (Przeczytany 2889 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zdobyć zamek?
    « dnia: Maja 21, 2017, 11:17:14 »
    Mam pełno opcji, ale nie mam opcji szturmu na zamek :/ Co zrobić, żeby się pojawiła?
    Z góry dziękuję.
    Ganczo to paruwczan jest moim bliźnim.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    Odp: Jak zdobyć zamek?
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 21, 2017, 12:41:55 »
    Pełno opcji? Możesz rozwinąć? Jakiś opis, screen, cokolwiek? Typ kampanii?

Ciężko ci pomóc bez żadnych informacji.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 21, 2017, 12:46:16 »
    Mam pełno opcji, ale nie mam opcji szturmu na zamek :/ Co zrobić, żeby się pojawiła?
    Z góry dziękuję.
    Musisz być w wrogich stosunkach z daną frakcją, której chcesz przejąć zamek, ten warunek musi być spełniony.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 21, 2017, 13:30:14 »
    Nie wspominając nic o wysokiej renomie i przynajmniej dobrych stosunkach z frakcją której służysz, chyba że to ,,partyzantka" to wtedy wystarczą same złe stosunki.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 21, 2017, 14:04:57 »
    Normalnie mam opcję oblegania zamku, a potem przygotowywanie oblężenia, planowanie oblężenia i w nich kolejne opcje... Rozmowa z dowódcą zamku, czekanie do kolejnego dnia i odpuszczanie oblężenia. Tylko nie mam opcji, żeby zaatakować.
    Mam wrogie stosunki z frakcją, bo jestem wasalem Wessexu, który ma z nią wojnę.
    Gram na kampanii ( wątek fabularny ). I właśnie jestem razem z fabułą w Brytanii, gdzie wybrałem Wessex, nie wikingów i mam dokładnie teraz misję, żeby zdobyć bodajże Din Bych i utrzymać przez 20 dni.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 21, 2017, 14:10:46 »
    Może to oczywiste, ale.. Masz jakieś wojska oprócz swojego bohatera :D?

Plus najlepiej podaj nazwę (dokładną) tej misji, może komuś się przypomni.

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 21, 2017, 14:32:21 »
    Próbowałem szturmować z 122 żołnierzami.
    Misja to: "The Conqueror: Serving a Cause".
    Mam zdobyć Din Bych i utrzymać przez 20 dni. To misja z wątku fabularnego. Dana przez króla Wessexu - Ae*cośtam* Ae*cośtam* *cośtam*, czy jakoś tak. A poza tym opcję szturmu powinienem mieć nawet, gdybym był sam.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 21, 2017, 17:56:12 »
    Próbowałem szturmować z 122 żołnierzami.
    Misja to: "The Conqueror: Serving a Cause".
    Mam zdobyć Din Bych i utrzymać przez 20 dni. To misja z wątku fabularnego. Dana przez króla Wessexu - Ae*cośtam* Ae*cośtam* *cośtam*, czy jakoś tak. A poza tym opcję szturmu powinienem mieć nawet, gdybym był sam.

Może po prostu nie rozumiesz nowego systemu oblężeń?

Musisz wybrać opcję "Siege Warfare (Preparing Assault).", następnie zależnie od tego czy wymagana jest wieża oblężnicza czy nie, wybierasz odpowiednio opcję
    "Build equipment and clear the ground for assault." lub "Build a siege tower and other equipment to assault the fortress. Assaults may result in many casualties.".

Kiedy budowa zostanie ukończona (pojawi się odpowiedni wpis w menu: ">>The assault equipment is ready. The troops await your orders.<<".

Wtedy nadal w tym samym menu powinieneś mieć opcję "Order the vanguard to prepare the assault.", po wybraniu której powinieneś stracić trochę wojska (symulacja podkładania drabin itp).
    Dopiero po tej opcji powinna pojawić się możliwość ataku - "The hour has arrived. Lead your soldiers in assault!".

No, daj znać jeśli chodziło o to.
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2017, 17:58:45 wysłana przez Garedyr »

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 21, 2017, 18:45:27 »
    @TheHunterMikiPL - zdobycie zamku niezwykle cieszyło w podstawce, cieszy i w tym dodatku. Ale możliwość wybudowania własnego zamku (po osiągnięciu 15 lvla przez Inżyniera) to dopiero radość :)

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 21, 2017, 19:16:46 »
    Próbowałem coś tam budować i mi nie wychodziło... Nie pamiętam dokładnie, ale pewnie dlatego, że mnie łapał lord i miałem za mało czasu.
    Tak więc dziękuję, sprawdzę.
    Jak osiągnięciu 15 lvl przez inżyniera? Nie rozumiem.