Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokój dysput i hazardu (Zamknięty na klucz)  (Przeczytany 46202 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Veinrus

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: Pokój dysput i hazardu
    « Odpowiedź #255 dnia: Lipca 03, 2017, 13:56:08 »
    Serwer na którym odbył się finał, nie był serwerem 16pp.
    Zatwierdzam termin :)

[...] na serwerze 16pp_Serwer [...]
    To ja juz nei wiem kogo byl ten serwer, wystarczy dac dostep do logow wizytatorom, np.: p. ^IvE lub p. Dyktator i vsjo, pajechali.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #256 dnia: Lipca 03, 2017, 13:57:54 »
    Zacznijmy od 1 ss gdzie widać kiedy ostatnio uruchomiłem NTW.
    (click to show/hide)
    Na drugim ss jest pokazane, że steam jednak liczy mi przegrane godziny w trybie offline.
    (click to show/hide)
    Wydaję mi się, że trzeci ss jest tu kluczowy, gdyż mam pokazane 0h w ciągu ostatnich 2tyg. Być może dlatego, że nie przegrałem żadnej godziny a kilka minut, warto zwrócić na to uwagę, że steam nalicza godzinę jako 100min, a z tego co mi się wydaję to mecz na nw nie trwa tyle czasu, chociaż tego meczu nie oglądałem i nie wiem ile trwał, ale są to tylko moje przypuszczenia. Mimo to być może dlatego Vivace ma pokazane na steam 0h w ciągu 2 tygodni.
    (click to show/hide)
    A no i na ostatnim ss widać, że gra została uruchomiona, więc moim zdaniem po części Prusak ma rację a po części Ive.
    (click to show/hide)

PS: Sprawdziłem konto Vivace'a i widać, że dzisiaj był tam odpalany WB ale licznik steam pokazuje mu 0 przegranych godzin w ciągu 2 tygodni, czyli tak jak mówiłem trzeba zagrać te 100 minut aby naliczyło to 1h na steam
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 14:00:32 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #257 dnia: Lipca 03, 2017, 14:02:01 »
    Wy nie potraficie odpalić steam w offline, spójrzcie na wasze avatary, a na mój (a raczej jego brak), to wam liczy godziny. Boże, z kim ja rozmawiam.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #258 dnia: Lipca 03, 2017, 14:06:33 »
    Wy nie potraficie odpalić steam w offline, spójrzcie na wasze avatary, a na mój (a raczej jego brak), to wam liczy godziny. Boże, z kim ja rozmawiam.

Prusak przecież napisałem Ci jak najprościej abyś nawet Ty mógł zrozumieć. To Ci to rozpiszę jeszcze raz.

Są dwa tryby grania offline:

1) Z wyłączonym internetem - wtedy nie nabija godzin i tak grał Twój brat
    2) Z włączonym internetem - wtedy jak nawet grasz offline to nabija godziny, nie widzą Cię tylko Twoi znajomi na steam.

Vivance jeśli miał włączony tryb offline to mógł mieć tylko ten numer 2 ponieważ był na serwerze a nie da się grać na multi bez internetu to chyba oczywiste.

Przyznasz się chociaż raz do błędu i dasz sobie spokój czy wiecznie będziesz jazgolił?

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #259 dnia: Lipca 03, 2017, 14:08:34 »
    Te początkowe 40 minut było spowodowane tym, że sędziowie sprawdzali wszystko. Początkowo sprawdzili IVe potem długo sprawdzali 16pp.

Mi też nie nabija godzin w cs:go na drugim koncie kiedy gram normalnie na multi.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 14:10:06 wysłana przez simskil »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Lipca 03, 2017, 14:12:23 »
    Prusak ma jednak racje. Jak się wyłączy i zrestartuje całego steama i włączy w specjalnym trybie offline to wtedy jest tak jak On piszę. A więc przyznaję mu rację i zwracam mu honor. Pytanie tylko po co miałby tak robić Vivance. Podejrzenia może tylko zakończyć to co było już pisane i co powinno być zrobione od razu udostępnienie i sprawdzenie logów przez osobę bezstronną.

Offline Veinrus

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Lipca 03, 2017, 14:13:15 »
    Te początkowe 40 minut było spowodowane tym, że sędziowie sprawdzali wszystko. Początkowo sprawdzili IVe potem długo sprawdzali 16pp.
    Tak, to prawda.
    Kwestia teraz jest o to, czy jest mozliwosc dostepu do logow z serweru, na ktorym rozegral sie mecz? Rozumiem, ze nie byl on Wasz, jak bylo ustalane a wyszliscie poza kompetencje i rozegrano na innym bez poinformowania drugiej strony.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Lipca 03, 2017, 14:14:36 »
    Zrozumie ktoś w końcu, że mam racje? Boże....

Jeśli odpalisz steam w trybie offline, nie naliczy ci żadnych godzin w daną grę, nie pokaże, że odpalałeś ją przed chwilą, tylko ostatni raz w trybie online.

http://steamcommunity.com/id/pzkpfwb - mój profil, jak widzimy Warband był odpalany wczoraj (tj. 2 lipiec)

Poniżej, screen na którym wbiłem przed sekundą na turecki serwer, TR_Battle oraz screen z menu z podaną godziną oraz z częsciowym widokiem z serwera

(click to show/hide)

O to chodziło mi w 1 poście, w którym pisałem o dość dziwnym zachowaniu podejrzanego i braku jakiegokolwiek sensu i logiki w jego postępowaniu.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 14:15:47 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Lipca 03, 2017, 14:16:25 »
    Zrozumie ktoś w końcu, że mam racje? Boże....

Jeśli odpalisz steam w trybie offline, nie naliczy ci żadnych godzin w daną grę, nie pokaże, że odpalałeś ją przed chwilą, tylko ostatni raz w trybie online.

http://steamcommunity.com/id/pzkpfwb - mój profil, jak widzimy Warband był odpalany wczoraj (tj. 2 lipiec)

Poniżej, screen na którym wbiłem przed sekundą na turecki serwer, TR_Battle oraz screen z menu z podaną godziną oraz z częsciowym widokiem z serwera

(click to show/hide)

Czekam na przeprosiny, jak ktoś się nie zna to niech się nie wypowiada, ale najlepiej zacząć prowokować gdy nie masz racji IvE. I jeszcze zarzucać frazesami o wyłączonym internecie czy podrabianiu screenów. Żałośny jesteś.

Zwróciłem honor i masz moje przeprosiny. Jednak aby tak zrobić trzeba najpierw się zalogować potem wybrać opcję aby przejść tryb offline i zalogować się ponownie. Po co miałby to robić? Zresztą to nie o to się rozchodzi tylko o to, że w każdym szanującym się turnieju logi dawno powinni być na stole.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Lipca 03, 2017, 14:20:45 »
    W jego profilu jest najciekawsze to, że specjalnie włączył steama i WB na sekunde by pokazać, że gra w WB, skoro nie ma żadnych godzin w ostatnie 2 tygodnie. Jeśli nie miałby nic do ukrycia to by tego nie zrobił, a tak chciał pokazać i oczyścić się, że niby jest aktywny. Reszte dopowiedzcie sobie sami.

Już wolę stare - gra na non steam, niż gadanie o mitycznym trybie offline, a później włączeniu gry na sekunde na online w dzień po meczu by dać punkt zaczepienia się innym.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 14:22:28 wysłana przez Prußak »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Lipca 03, 2017, 14:23:00 »
    Prusak ma rację. Tylko logi mogą zakończyć te dyskusje.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #266 dnia: Lipca 03, 2017, 14:33:00 »
    Dzień dobry! Witam wszystkich zgromadzonych, ładna dziś pogoda.
    Myślę, że co do tego, że 16pp utrudniało sędziom wgląd jest jednoznacznym dowodem na to, że coś ukrywali. Czyżby to :v?
    (click to show/hide)

Cóż mogę powiedzieć, zachowanie spectów 16pp, granie na czas z wymyślaniem zasady wg której nasz gracz miał zejść, jak widać nieskutecznie. Ale cóż, 40 minut nam zabrali :>. Serwer na którym graliśmy nie był jednak 16pp?  OJEJ, jak to? To ponoć najpierw oficerowie byli umówieni na mecz na serwerze 16pp a potem był już mecz na serwerze "kolegi" 16pp? Cały turniej praktycznie grano na VIe, nie było żadnego problemu. 16stka poczuła się na swoim dobrze i od razu problemy się robią. To chyba coś znaczy cnie ;v?
    Zresztą, beka beką, ale myślę, że nawet organizatorzy już nie mają wątpliwości, że to był bardzo dobrze znany VIe gracz i były bodajże kapral(? poprawcie jak źle mówię ;V) 8pp. Myślę, że czas wyciągnać wnioski i zakończyć obrzucanie się słowami, a przejśc do SENSOWNYCH wyjaśnień ze strony sztabu 16pp. Jak dla mnie oszuści nie powinni być Mistrzami NW, to bezcelowe, ale to wasz turniej i to wy musicie podjąć jakąś decyzję względem tego. Ja chętnie spotkam się żeby wyłuskać wam moje zdanie ;).
     Vivace jak na gracza który grał 102-4951924-0129-40124 lat temu w NW i nie grał ostatnio nic zagrał świetnie, graty!

@Azorek, mecz skończyliśmy po 22 od 20. Myślę, że to ponad 100 minut ;P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 14:34:17 wysłana przez Ganczo »

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #267 dnia: Lipca 03, 2017, 14:33:32 »
    Wy jesteście upośledzeni?
    Powtarzam jeszcze raz, Steam nie nabija godzin w trybie offline
    Przypominam również, że usługa społeczności steam to podserwis steama - to że wy przejdziecie tam w tryb offline nie oznacza, że macie cały program w tym trybie.
    Steam przechodzi w tryb offline tylko i wyłącznie po kliknięciu Steam -> Przejdź w tryb offline
    ive skończ pieprzyć głupoty bo człowiekowi się słabo robi jak to czyta.

Offline Veinrus

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Lipca 03, 2017, 14:33:41 »
    Prusak ma rację. Tylko logi mogą zakończyć te dyskusje.
    Pierw musimy sie dowiedziec kogo byl owy serwer, jezeli nie 16pp jak w ustaleniu.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #269 dnia: Lipca 03, 2017, 14:35:08 »
    Więc, Fiks, Veinrus, Łysy, Panowie sędziowie, pora to rozstrzygnąć.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.