Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP17] Temat ogólny  (Przeczytany 24246 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [PP17] Temat ogólny
    « Odpowiedź #180 dnia: Października 03, 2017, 13:54:54 »
    No tak, w końcu zostaliście zmuszeni do jego organizacji, wy zapowiadacie dane terminy to trzeba się starać ich dotrzymywać, ja też tracę swój czas na PP i chyba to nie jest moja praca? ;) Jeśli nie potraficie sprawdzić logów przez cały poniedziałek to nie nazywajcie siebie dobrymi organizatorami, jakoś nie przypominam sobie żadnych obsuw w WNL czy innych, zagranicznych turniejach. No chyba, że oni dostają pieniądze za adminowanie nimi, w takim razie przepraszam. Jest was kilku, którzy zajmują się organizacją, co innego jakby to robiła jedna osoba, ale widocznie, krytyka nie jest tutaj mile widziana, w końcu nie ma nic lepszego niż wyłacznie ciepłe słówka. Panowie, nic się nie stało, zróbcie picknight w piątek, to, że ja chce mieć zawsze więcej czasu na organizacje, skoro pracuje, nie oznacza wcale, że wy musicie dotrzymywać swoich terminów.
    « Ostatnia zmiana: Października 03, 2017, 13:57:12 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #181 dnia: Października 03, 2017, 14:00:23 »
    Trochę polityczne porównanie ale lepsze mi nie przychodzi do głowy.

Będąc w opozycji zawsze jest łatwiej, ponieważ nie ma się prawie żadnych obowiązków i żadnej odpowiedzialności.

Dlatego bądź cierpliwy i uszanuj naszą decyzję, nic więcej. Wiele od Was nie wymagamy.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Października 03, 2017, 14:04:25 »
    Faktycznie, zbieranie paru graczy na mecz, dowiadywanie się od wszystkich kiedy mają wolne terminy by wybrać dla nas najkorzystniejszy, przy okazji dostając informacje, że mamy co najmniej jeden dzień obsuwy (nie wiem, może w czwartek lub piątek to zrobicie skoro nie potraficie sprawdzić ID z meczu PE vs SRC), później próby dogadania się co do terminu spotkania, jeszcze próba tego pogodzenia z moją pracą i życiem prywatnym, jest faktycznie czymś mało wymagającym. I później taki IvE w piątek przylezie, że ustawi nam jakiś losowy termin, to nie oczekuj, że nie mam prawa do krytyki.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Habrak

• Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #183 dnia: Października 03, 2017, 15:27:06 »
    Prusak, wszyscy wiemy, że zrobiłbyś najlepsze PP w historii, ale jednak nie tym razem, dodatkowo to nie temat do takiego pierdolenia, więc proszę płakać w innym pokoju.
    Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda.

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #184 dnia: Października 03, 2017, 16:17:50 »
    Kiedy będą znane mapy i frakcje?
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #185 dnia: Października 03, 2017, 16:41:44 »
    Pozwoliłem sobie przenieść tutaj dyskusję.
    Lubisz popadać w skrajność Prusak. Ani nikt nie napisał, że krytyka nie jest mile widziana, ani nikt nie zabronił ci pisać swojej opinii nt turnieju, ani tym bardziej - nie ukarał cię za twoją wypowiedź w żaden sposób. Ale tak jak ty masz prawo przedstawić swój pogląd na obsuwę picknighta, tak samo my mamy prawo ci odpowiedzieć i podać przyczyny ww obsuwy.
    Co do obowiązków, to myślę że porównanie Kradusa jest niezbyt trafne - to oczywiste, że prowadzenie teamu zajmuje czas i wymaga starań. Niemniej, jako osoba, która dwukrotnie prowadziła drużynę na PP, w tym raz równolegle z adminowaniem turnieju, mogę jednoznacznie stwierdzić, że to drugie zajmuje o wiele więcej czasu i to Kradus miał na myśli.
    Co do tego, że jeśli podejmujemy się organizacji turnieju, to powinniśmy się starać dotrzymywać terminu - święte słowa! Ale ponownie, odsyłam do mojego ostatniego zdania w poprzednim poście - gdyby organizacja picknighta była dzisiaj realna, zrobilibyśmy to. Macie prawo krytykować tę decyzję, czy nawet, powiedzmy, zbojkotować turniej i opuścić go, bo np. nie podobają wam się obsuwy, ale to nie zmieni naszej decyzji - bo najzwyczajniej nie przedłużymy doby o kilka godzin. Po prostu, po ludzku, nie mamy czasu. Ty masz pracę (co granicza twój czas), my - studia plus część z nas dodatkowo pracę (co ogranicza nasz czas). Oczywiście cały ten akapit można zamknąć jednym twoim zdaniem - nikt nas do tego nie zmuszał. Owszem. Ale widzisz, to nie jest tak, że do adminowania PP ustawia się kolejka chętnych, a my jak stare dziadki w senacie trzymamy się rękami stołków. Wręcz przeciwnie. Sam podałem kilka propozycji osób na adminów (a nie byłem jedyny) i wyobraź sobie, żadna z tych osób nie była chętna. Powiem więcej - gdyby pojawiło się z dwóch świeżych adminów z zapałem i dużą ilością wolnego czasu, pewnie bym zrezygnował. Ale takich ludzi o prostu nie było.
    EDIT: Co do niesprawdzonych ID w tym jednym meczu, sprawa jest bardzo prosta. Nie dostaliśmy ssa z ID, co utrudnia nam życie. Wysyłam teraz posta z fona i mogę równolegle sprawidzć na tym urządzeniu ID ze wszystkich meczów... poza meczem PEvSRC. Gdybyśmy mieli dużo czasu, brak ss'a nie byłby problemem. W obecnej sytuacji jednakże, nie jest już tak łatwo. Ja przykładowo od meczu Masonów nie siedziałem jeszcze przy komputerze i nie miałem możliwości pobrania logów.
    « Ostatnia zmiana: Października 03, 2017, 16:50:36 wysłana przez Lew »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #186 dnia: Października 03, 2017, 17:43:16 »
    Ja pracuje, studiuje, biorę udział w kilku projektach. PP robię na marginesie i naprawdę nie mam czasu wieczorem. Tak samo pozostała część administracji ma swoje życie. Picknighty nie zostały rozpisane bo musi to zostać zrobione porządnie. Nikt niestety nie miał czasu się zjawić dziś o 19:00 to przekładamy to na jutro. Tyle i aż tyle. Temat PP i zapisów do pomocy leżał od groma czasu - nikt nawet się nie pofatygował zaoferować pomoc z tych co najbardziej narzekają. Wspólnymi siłami mimo braku czasu postanowiliśmy jednak podtrzymać tradycję. I turniej działa, a dzień obsuwy nie zaburzy niczego.. Już nawet nie będę pisał, że trochę pokory i zrozumienia dla tych co marnują cenny czas na organizacje turnieju a w zamian się ich tylko opluwa.  Więcej nie mam zamiaru wchodzić w dyskusję bo szkoda klawiatury. A co do konkretów. Mapy i frakcję pojawia najpóźniej do wieczora. Picknighty odbędą się jutro.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #187 dnia: Października 03, 2017, 23:24:08 »
    No i w końcu PP odzyskuje klimat, jak co roku ;) Ten zapach dram o poranku i wieczorem.

Zaktualizowałem właśnie tabelę, Lew za to sprawdził te ID. Generalnie zdarzają się poślizgi i zrozumiała jest frustracja, ale naprawdę trzeba zrozumieć, że w tym roku jest dość trudna sytuacja, bo nikt za bardzo nie ma czasu. Gdy oddawałem PP, nie było chętnych do przejęcia (nie mówię, że nie było w ogóle nikogo, tylko że nie było nikogo kompetentnego). Zgodził się IvE, który też nie ma za dużo czasu z tego samego powodu, dla którego ja bym zrobił to samo, gdyby za ileś lat ktoś musiał passować w roli hosta i nie było następców. Dla nas obu (czyli osób, które hostowały więcej niż jedną edycję, a w zasadzie już po 3) ten turniej jest jak takie wirtualne dziecko. Kształtowaliśmy go i byliśmy przy różnych przełomowych momentach jego ewolucji. Dlatego też pracujemy nad nim nawet wtedy, gdy za bardzo nie mamy czasu, by nie umarł śmiercią naturalną. I oczywiście docenaimy też inny wkład, jak np. sędziów, czy też Twój Prusak, gdzie od 3 lat co roku wystawiasz team, który potrafi narobić problemów topowym drużynom. My jednak, tak jak i Ty ostatnio, nie poddajemy się i prowadzimy turniej raz jeszcze, mimo przeciwności czasowych. I szczerze, to PP17 wypada naprawdę świetnie, biorąc pod uwagę, ile było trudności przy nim. Za wszelkie opóźnienia przepraszamy, ale też lepiej chyba, by się zdarzały takie przeszkody, niż gdybyśmy mieli w ogóle nie podejmować się PP (zapewne ktoś by przejął jako nowy turniej... ale pamiętamy, co się stało z NC, gdy do steru dobrał się Robin).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #188 dnia: Października 04, 2017, 00:09:24 »
    Po pierwsze, to Robin nie tak tak kompletnie beznadziejny, jeśli chodzi o robienie turniejów. Wiadomo, do dobrej organizacji mu daleko, jednak lepsze to niż taki Shatun, który stworzył najgorszy turniej na TW !

Po drugie, tak jak napisali moi przedmówcy, PP jest eventem organizowanym dla społeczności. Nie jest to impreza obowiązkowa, jak np. mundial w piłce nożnej czy też siatkówce, gdzie gospodarz DEKLARUJE przygotować i dopiąć wszystko na ostatni guzik. Piszę to, bo coś o tym wiem. Fakt, że zorganizowałem w 2011 słaby turniej, ale swój czas poświęciłem na to i to nie mało. Tak więc Prusak uszanuj pracę Lwa, Ivego, Kradusa czy Dyktatora, bo gdyby nie oni, to regularne granie na polskiej scenie skończyłoby się zapewne po 2012 roku...

Ale i tak najbardziej śmieszą mnie typowe Januszki, Andrzejki i Krzyśki, co nigdy nic nie organizowały, nawet zespołu, jednak za wszelką cenę chcą dociąć komuś, bo go nie lubią. :P

Offline Veinrus

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #189 dnia: Października 04, 2017, 16:59:14 »
    Ja pracuje, studiuje, biorę udział w kilku projektach. PP robię na marginesie i naprawdę nie mam czasu wieczorem. Tak samo pozostała część administracji ma swoje życie. Picknighty nie zostały rozpisane bo musi to zostać zrobione porządnie. Nikt niestety nie miał czasu się zjawić dziś o 19:00 to przekładamy to na jutro. Tyle i aż tyle. Temat PP i zapisów do pomocy leżał od groma czasu - nikt nawet się nie pofatygował zaoferować pomoc z tych co najbardziej narzekają. Wspólnymi siłami mimo braku czasu postanowiliśmy jednak podtrzymać tradycję. I turniej działa, a dzień obsuwy nie zaburzy niczego.. Już nawet nie będę pisał, że trochę pokory i zrozumienia dla tych co marnują cenny czas na organizacje turnieju a w zamian się ich tylko opluwa.  Więcej nie mam zamiaru wchodzić w dyskusję bo szkoda klawiatury. A co do konkretów. Mapy i frakcję pojawia najpóźniej do wieczora. Picknighty odbędą się jutro.
    Prawda. ^IvE serio stara się, aby to wszystko ogarnąć, a wiem, co mówię, bo massanger rozgrzany jest w dzień i w nocy nt. PP2017 od momentu ruszenia samego wydarzenia. Za wkład i czas poświęcony w projekt, jednak należy się trochę szacunku lub chociaż przemilczenie w ferworze emocji kilku braków, które są w toku rozwiązania przez ^IvEgo i uzbrojenie się w cierpliwość.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Października 04, 2017, 17:19:32 »
    Jakim cudem przy ilości tej samej liczby wygranych rund decyduje jakieś losowanie? Nie powinno być tak, ze w przypadku takiej samej ilości decyduje ktora drużyna straciła mniej rund? Zasady wzięte z dupy.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #191 dnia: Października 04, 2017, 17:34:09 »
    Nie mam teraz czasu sprawdzać czy w PP16 również miałeś zastrzeżenia co do tej zasady, nie mniej rok temu była podobna zasada (klik). Obecny Regulamin już trochę czasu jest publiczny. Czemu wcześniej nie zgłaszałeś uwag?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #192 dnia: Października 04, 2017, 17:34:23 »
    Jakim cudem przy ilości tej samej liczby wygranych rund decyduje jakieś losowanie? Nie powinno być tak, ze w przypadku takiej samej ilości decyduje ktora drużyna straciła mniej rund? Zasady wzięte z dupy.

W zasadzie to można się zgodzić, że jest to kwestia dyskusyjna. Nie pamiętam dokładnego powodu przepisania tej linijki z reguł WNL, aczkolwiek na pewno istnieje to już od roku. Już kolejny raz od kolejnej osoby wychodzi brak czytania regualminu, który akceptuje - nikt nie protestuje, gdy regulamin jets publikowany. Musi coś zazgrzytać, by ktoś zaczął w końcu dyskusję o regułach ...

Chciałbym też poinformować, że dzisiejszy picknight poprowadzę ja. Przypominam oczywiście, że nie wybieramy zespołów, z którymi graliśmy od drugiej kolejki i dalej, a także trzeba się liczyć z tym, że w pewnym momencie mogę wam przeciwnika narzucić, jeśli zauważę, że w przeciwnym wypadku picki doprowadzą do nieregulaminowej powtórki meczu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #193 dnia: Października 04, 2017, 17:34:35 »
    Zaczelo sie xDDDD

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #194 dnia: Października 05, 2017, 13:31:55 »
    W sumie trafna uwaga Prusak. Tylko zamiast robić to w kulturalny sposób i w odpowiednim momencie to zawsze musisz najpierw wylać wiadro pomyj, zniechęcić do siebie grono ludzi a dopiero potem coś z tego można wyłowić po przesianiu. No ale to nie jest temat do rozmawiania o Tobie. Prawdopodobnie wprowadzimy zmianę od następnego Picknightu tylko jeszcze to przedyskutujemy.