Pozwoliłem sobie przenieść tutaj dyskusję.
Lubisz popadać w skrajność Prusak. Ani nikt nie napisał, że krytyka nie jest mile widziana, ani nikt nie zabronił ci pisać swojej opinii nt turnieju, ani tym bardziej - nie ukarał cię za twoją wypowiedź w żaden sposób. Ale tak jak ty masz prawo przedstawić swój pogląd na obsuwę picknighta, tak samo my mamy prawo ci odpowiedzieć i podać przyczyny ww obsuwy.
Co do obowiązków, to myślę że porównanie Kradusa jest niezbyt trafne - to oczywiste, że prowadzenie teamu zajmuje czas i wymaga starań. Niemniej, jako osoba, która dwukrotnie prowadziła drużynę na PP, w tym raz równolegle z adminowaniem turnieju, mogę jednoznacznie stwierdzić, że to drugie zajmuje o wiele więcej czasu i to Kradus miał na myśli.
Co do tego, że jeśli podejmujemy się organizacji turnieju, to powinniśmy się starać dotrzymywać terminu - święte słowa! Ale ponownie, odsyłam do mojego ostatniego zdania w poprzednim poście - gdyby organizacja picknighta była dzisiaj realna, zrobilibyśmy to. Macie prawo krytykować tę decyzję, czy nawet, powiedzmy, zbojkotować turniej i opuścić go, bo np. nie podobają wam się obsuwy, ale to nie zmieni naszej decyzji - bo najzwyczajniej nie przedłużymy doby o kilka godzin. Po prostu, po ludzku, nie mamy czasu. Ty masz pracę (co granicza twój czas), my - studia plus część z nas dodatkowo pracę (co ogranicza nasz czas). Oczywiście cały ten akapit można zamknąć jednym twoim zdaniem - nikt nas do tego nie zmuszał. Owszem. Ale widzisz, to nie jest tak, że do adminowania PP ustawia się kolejka chętnych, a my jak stare dziadki w senacie trzymamy się rękami stołków. Wręcz przeciwnie. Sam podałem kilka propozycji osób na adminów (a nie byłem jedyny) i wyobraź sobie, żadna z tych osób nie była chętna. Powiem więcej - gdyby pojawiło się z dwóch świeżych adminów z zapałem i dużą ilością wolnego czasu, pewnie bym zrezygnował. Ale takich ludzi o prostu nie było.
EDIT: Co do niesprawdzonych ID w tym jednym meczu, sprawa jest bardzo prosta. Nie dostaliśmy ssa z ID, co utrudnia nam życie. Wysyłam teraz posta z fona i mogę równolegle sprawidzć na tym urządzeniu ID ze wszystkich meczów... poza meczem PEvSRC. Gdybyśmy mieli dużo czasu, brak ss'a nie byłby problemem. W obecnej sytuacji jednakże, nie jest już tak łatwo. Ja przykładowo od meczu Masonów nie siedziałem jeszcze przy komputerze i nie miałem możliwości pobrania logów.