Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP17] Temat ogólny  (Przeczytany 24352 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: [PP17] Temat ogólny
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 28, 2017, 13:04:21 »
    KOMUNIKAT #1

Na chwilę obecną (a więc skład może się do września zmienić) został ustalony zespół organizujący ósmy Puchar Polski w składzie:

• Dyktator
    • IvE
    • Kradus
    • Veinrus

Ponadto pod koniec sierpnia ekipę zasilą:
    • Lew
    • CarpeDiem

W związku z tym zobowiązujemy się do ustosunkowania się do poniższych informacji w ciągu tygodnia:
    • format turnieju
    • kwestia graczy zagranicznych
    • dokładna planowana data początku zapisów i startu turnieju

W razie jakichkolwiek pytań piszcie w tym temacie. Jeśli (poza trzema wyżej wymienionymi) interesuje was inna nagląca kwestia, to dajcie tutaj znać o tym jak najszybciej. Wtedy przyjrzymy się też i temu na pierwszym spotkaniu organizacyjnym.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 28, 2017, 13:21:26 »
    Kto będzie HeadAdminem?? Mam nadzieję, że taki będzie i, że to będzie Dyktator. Pytam się, bo turnieje Tardeta i Robina udowodniły, że demokracja w przypadku turniejów nie zawsze działa... Czasem potrzeba twardej ręki i decyzji administracji a nie ankiet.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2017, 13:22:31 wysłana przez Bojar »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 28, 2017, 13:46:00 »
    Kto będzie HeadAdminem?? Mam nadzieję, że taki będzie i, że to będzie Dyktator. Pytam się, bo turnieje Tardeta i Robina udowodniły, że demokracja w przypadku turniejów nie zawsze działa... Czasem potrzeba twardej ręki i decyzji administracji a nie ankiet.
    +1

Skoro Veinrus jest w składzie adminów to myślę, że można liczyć na fajne oprawy graficzne itd. jak w przypadku NW (chociażby ciekawy ranking pułków).

Mnie interesują dwie rzeczy:
    1. Czy rostery będą ograniczone, tzn. min. 10 graczy (załóżmy, że format będzie 8v8) a max. np. 15 ?
    2. Czy nagrodą będzie sygnaturka czy może również obietnica, że wygrany zespół (jego członkowie) otrzymają dostęp do bety Bannerlorda, o których Dyktator tak hucznie pisał jeszcze 1.5 roku temu, że Tawerna będzie miała kilka cd-keyów do rozdania :P

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 28, 2017, 17:48:11 »
    Osobiście jestem za turniejem 5, tradycją tradycją ale powinniśmy się dostosować do liczby graczy na scenie i prostsze jest po prostu znalezienie 5 aktywnych osób na mecz niż 8. Sam już z góry mogę zapewnić, że przy tradycyjnym formacie nie wezmę już udziału, jestem zmęczony po tych 3 latach gdzie robiłem teamy pod to i traciłem swój czas.
    Chociaz organizacja turnieju 5 nie oznacza wcale wyrównania poziomu czy budowy większej ilości ciekawych ekip, rostery jak mniemam byłyby w tej sytuacji większe niż miały miejsce w EC5, więc i tak dostaniemy 2 ekipy złożone w 95% z reprezentacji Polski, a reszta niech dzieli się między sobą i walczą o niższe miejsca. Poprzedni turniej 5 w Polsce organizowany lata temu miał trochę lepszą sytuacje, gdzie drużyny próbowały być podzielone pomiędzy najlepszych graczy w PL, a teraz ciężko sobie wyobrazić by takie SRC czy PE zamiast wystawienia po 1 najsilniejsze ekipie, miało chęci osłabiać się i dzielić na dwa osobne składy i zwiększać poziom turnieju.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Vizioner

• Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 28, 2017, 18:26:54 »
    Najlepszym rozwiązaniem byłoby spytanie się administracji turnieju potencjalnych składów na puchar polski, czy są wstanie wystawić składy w formacie 
    8 vs 8, czy też wolą zagrać 5 vs 5. Tak jak pisałem wcześniej, osobiście jestem za systemem rozgrywki po 5 graczy. W aktualnym momencie ciężko byłoby nam wystawić mocną ósemkę graczy, nie mówiąc już o rezerwie.
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 28, 2017, 23:26:03 »

Nawet rozpoczęcie ankiety wymaga decyzji konkretnej osoby. Więc zawsze jest jakiś head admin.

I tak, niestety ponownie będę to ja :/
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2017, 23:51:54 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 03, 2017, 16:34:58 »
    KOMUNIKAT #2

W kwestii formatu będziecie jeszcze musieli poczekać na decyzję. Możecie jednak pomóc, poprzez podsyłanie graczy, którzy mogą utworzyć team do nas (najlepiej info do mnie) i generalnie informowaniu ludzi o Pucharze Polski.

Data rozpoczęcia: na ten moment planujemy następujące terminy:
    • Zapisy 25 sierpnia do 1 września
    • Start I kolejki: 4 września
    Gracze zagraniczni będą całkowicie zakazani, niezależnie od wybranego formatu gry.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 16:49:09 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Mistrz_Świata

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 12, 2017, 22:40:54 »
    Jeśli to ma być ciekawy turniej to niech go ktoś bezstronny poprowadzi i sędziuję.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 13, 2017, 01:21:58 »
    Jeśli to ma być ciekawy turniej to niech go ktoś bezstronny poprowadzi i sędziuję.

Rozumiem, że jesteś tu nowy, więc zaspokoję Twój głód wiedzy -> taka osoba już to prowadzi. I to już czwarty raz.
    I niestety, nie posędziujesz. Mam troszkę więcej doświadczenia, niż organizatorzy mistrzostw NW i o odpowiedni dobór sędziów zawsze dbam ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 13, 2017, 03:33:23 »
    Nejtiwy raczej nie kantuja, pozdro :)))

Jej, chce wystartowac w tej edycji!

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Mistrz_Świata

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 13, 2017, 11:48:39 »
    Nigdy bym nie chciał sędziować takiego turnieju tylko mówię ,żeby sędziował go ktoś kto jest bezstronny ,ale okej chyba mnie nie zrozumiałeś xD!

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 13, 2017, 12:09:34 »
    Nikt nie będzie tutaj zarzucał stronniczości, zapewniam. Ile druzyn przewidujecie? System picknightow zostaje?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Lipca 13, 2017, 12:33:00 »

Boli dupa, że ktoś z Native zwrócił wam uwagę? Napisz może, dlaczego Dyktator i inni nie powinni prowadzić turnieju.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2017, 12:36:15 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Mistrz_Świata

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 13, 2017, 12:54:39 »
    Ja tylko mówię ,żeby ten turniej był sędziowany przez osoby bezstronne

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 13, 2017, 14:08:23 »
    To wyjaśnij, dlaczego teraz te osoby, które organizują to od lat, nie są bezstronne?