Moi drodzy, mogę śmiało napisać, że moje dochodzenie zostało zakończone. Być może jest to mój ostatni post na tym forum, ale to wyjaśnię później.
Przypominam, że celem śledztwa było wyjaśnienie okoliczności odwołania Koxxusa. W toku śledztwa odkryłem jeszcze jeden poważny brud, jaki szykuje się na tawernie, który Wam przedstawię, ale po kolei.
Jeszcze zanim napiszę szczegóły chcę podziękować 12 osobom, które napisały do mnie w tej sprawie. Niezwykle mi pomogliście, tym bardziej, że Wasze zeznania były spójne.
Po godzinach ciężkich przesłuchań, szukania poszlak i dowodów udało mi się udowodnić, że Koxxus został pozbawiony funkcji moderatora przez spisek, który był na niego szykowany przez Kedara i Stasiulka. Ten drugi, chcąc pozbyć się z piastowanego urzędu Koxxusa namówił Kedara, aby ten podpuścił byłego już moderatora do usunięcia wątki 13pp. Niestety, Koxxus również się nie popisał i fakt, że wątek 13pp znalazł się w koszu argumentował "pomyleniem przycisków przenieś z usuń". Jednak tak naprawdę czekam tutaj na wyjaśnienie ze strony Kedara i Stasiulka, bo tak naprawdę to oni są głównymi winowajcami. Dodatkowo Stasiulek napisał części swoich znajomych, że odpowiedzialny jest za to Jarl. Była to próba oczernienia swojego forumowego wroga. Niestety, Jarl odmówił wyjaśnień w tej sprawie. Możliwe, że przeżył niemały szok i nie jest w stanie składać wyjaśnień. W pełni to rozumiem ! Proszę jednak Stasiulka, by po raz pierwszy od czasu rejestracji na forum wykazał się jakimś mądrym uzasadnieniem, dlaczego zrobił to, co zostało mu udowodnione. Bo dotychczasowe dawanie ujemnych piwek było słabe. :)
Jednak zupełnie przypadkowo natknąłem się na ogromny spisek. Jak donosi anonimowy były członek zespołu, administracja Tawerny już od dawna pracuje nad zmianę w regulaminie, która pozwoli administratorom na przeglądanie prywatnych wiadomości użytkowników, co oznacza oczywiście wzrost poziomu inwigilacji.
Amnestia, która została przesunięta na rok 2017 (a pierwotnie miała mieć miejsce w 2018 roku), pozbawienie funkcji moderatora Trebrona (który po prostu nie zgadzał się z projektem zmian, które się szykują). Dodatkowo po ponad roku na forum pojawia się ponownie Sir Luca i nagle ma miejsce wyciszona dymisja 2 moderatorów. Wszystko to składa się w całość, że to co napisałem wyżej (o zmianie regulaminu) w ciągu najbliższych tygodni będzie miało miejsce ! Moi drodzy, dlatego też może to być mój ostatni post na tym forum - dla wielu osób z administracji jest niewygodne co teraz napisałem ! Jednak pamiętajcie, walczcie o swoje ! Jeśli się mnie pozbędą, trudno. Pozbędą się jeszcze dwóch, trzech użytkowników, więcej nie mogą, gdyż spowoduje to spadek popularności serwisu. Już kilka lat temu mieliśmy do czynienia z sytuacja nagminnego banowania graczy, którzy delikatnie mówiąc nie byli sympatykami jednego z polskich klanów. Bany leciały, ostrzeżenia, jednak wytrzymaliśmy to ! Teraz też damy radę !