Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Oceń wyżej] Oceń kawałek osoby wyżej.  (Przeczytany 643213 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Oceń kawałek osoby wyżej.
    « Odpowiedź #4110 dnia: Października 16, 2014, 18:15:40 »
    Do muzyki poważnej trzeba podchodzić bardziej metafizycznie i emocjonalnie. Skupienie się też polepsza sprawę.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4111 dnia: Października 16, 2014, 22:06:33 »
    Co to jest muzyka poważna? Raczej klasyczna, proszę zapamiętać... :P Kantata o kawie Bacha na pewno nie jest poważna :D Ani tym bardziej metafizyczna haha

Nie wiem Oktawian co to ma być, w ogóle to nie są dobre podróby Jezusów, powinni mieć czerwony kawałek tkaniny... ale tekst fajny

a tu ciekawe połączenie https://www.youtube.com/watch?v=JZCO9ViA_oo

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4112 dnia: Października 16, 2014, 22:10:32 »
    A ja nie mówię o kawie Bacha, tylko o ich habe genung. O co Ci chodzi?

Offline huth

« Odpowiedź #4113 dnia: Października 16, 2014, 22:25:07 »
    chodzi mi o to, że muzyka poważna to takie potoczne nie-wiadomo-jakie polskie określenie na muzykę klasyczną. Przecież muzyką poważną można też nazywać black metal albo gangsta rap, przecież to jest poważne na maksa

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4114 dnia: Października 16, 2014, 22:56:13 »
    Czepiasz się strasznie. Mi się głupio robi, gdy mówię o Bachu jako o twórcy muzyki klasycznej.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4115 dnia: Października 16, 2014, 23:04:55 »
    Po prostu: jakieś śmieszne śpiewające murzynixy, rock-bendy, muz. dawna (taka bardziej biesiadna) etc. = niepoważna muzyczka. Poważna=ueber magiczne skrzypce i podniosły fagot

Offline huth

« Odpowiedź #4116 dnia: Października 16, 2014, 23:14:43 »
    A Brothers in Arms Dire Straits jest niepoważne? :)
    Po prostu określenie poważna jest niekonkretne, bo muzyka z różnych gatunków może być poważna, megapodniosła, powalająca, chwytająca za serce, wywyższająca i dołująca duchowo, superwyrafinowana i w ogóle, a mówienie poważna jako muzyce klasycznej jest takie no... amatorskie :P

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4117 dnia: Października 16, 2014, 23:21:18 »
    Kocham Cię!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4118 dnia: Października 17, 2014, 17:52:32 »
    Tak na marginesie tych pięknych wyznań - czemu tak trudno znaleźć ten post?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4119 dnia: Października 17, 2014, 18:25:25 »
    Ocenię może.
    Octavian: Tiger Lillies Wkurzające strasznie, 3/10
    HuTH (dragons z wieżą średniowieczną) dobra muza do menu jakiegoś starego erpega, 7/10 :))
    https://www.youtube.com/watch?v=caTlTfy7XxM dam Wam Bibera

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4120 dnia: Października 17, 2014, 20:08:12 »
    No cóż, piękna muzyka klasyczna i tyle od faceta, który nie za bardzo siedzi w temacie. Mnie się podobało.

Tiger Lillies wcale nie jest wkurzające, tylko zaskakujące, wkurzająca to była twoja opinia:

"Chciałem kupić kiedyś tę grę ale z tego co widzę gra w nią biedota. Zmieniam więc zdanie." ;)

A co powiecie na ten utwór, pewną rolę dla grają w nim też obrazki pana Samohina, facet chyba rysował dłużej niż 2 godziny dziennie, tak na moje oko, miłej zabawy:

https://www.youtube.com/watch?v=M0n2wlXNduc

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4121 dnia: Października 20, 2014, 18:44:23 »
    Dobrze żeś dobrze ocenił, gdyż Biber robi wrażenie. Tiger Lillies pierwszy raz przesłuchałem jak Hera Koka (guffniana muza) się na tym wzorowała. No i śmisznie się wydało i może nawet troszkę ciekawe, ale nie widzę sensu w słuchaniu tego. ;O
    Straasznie jest się tak wytatuować, żeby to było chociaż piękne, ale to jest po prostu straszne. :) Portrety bardzo realistyczne, fakt.
    A murzyna oceniam 6+/10, bo trochę nudne, ale się zmienia czasem i lubię taki zabawny bit nawet...
    https://www.youtube.com/watch?v=Y05GoZvyBIw dla mnie mistrzostwo, jak ktoś chce, to proponuję całą sonatę (allegro miażdży)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4122 dnia: Października 21, 2014, 22:00:23 »
    Oj Murzyn jest cinki, chodziło o Samohina, taka zmyłka. ;)
    Ciężko jest ocenić Mozarta, co niby można powiedzieć? Trzeba by było być na prawdę znawcą, żeby móc skrytykować coś u Mozarta i nie zrobić z siebie idioty.
    Mozarta nie oceniam, ale utwór jest ładny, słuchaliśmy razem z dziećmi i im też się podoba.
    Masz rację, te tatuaże to tylko dla wariatów, nikt normalny tym się nie interesuje, sami owładnięci seksem maniacy, gotowi praktyczne sprawy które niesie z sobą życie zignorować na rzecz jakiś obsesji artystycznych, taki Paul Booth to przecież istny szaleniec! Oburzające!

Zagram nie fair, nie da się tego skrytykować i nie wyjść na pierdołę:

https://www.youtube.com/watch?v=YizGd_bVEVk

Offline huth

« Odpowiedź #4123 dnia: Października 21, 2014, 23:36:30 »
    Niesamowite jest to, że z ckliwej i smuteczkowatej piosenki Cash zrobił coś, co po prostu każdego przekonuje, jak on coś śpiewa, to to nabiera życiowego sensu, facet powinien zostać papieżem z taką charyzmą :P
    (click to show/hide)
    Jest w tej piosence 'in the end'... więc całkowicie bezczeszcząc atmosferę i odrywając się od dobrej muzyki:
    POZERSKI NU-METAL! To jest jeden z tych kawałków LP, które już wtedy zwiastowały jego upadek w pop... Ale się nie wstydzę, że tego kiedyś słuchałem, przynajmniej nakierowało mnie to na industrial, rap, elektronikę wszelkiego rodzaju, różne awangardy gatunkowe, aż do jazzu i klasyki... z drugiej strony odrabiać bardziej klasycznego rocka, metal, bluesa itp. będę do końca życia
    https://www.youtube.com/watch?v=1yw1Tgj9-VU

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4124 dnia: Października 22, 2014, 11:14:11 »
    Jeżeli już miałbym ozdabiać swoje ciało tatuażami, wolałbym raczej coś takiego
    (click to show/hide)
    , niż czachy albo inne upiorne sprawy...
    Z jego dzieł wychodzi nie tyle artyzm, co upiorność.
    Miło, że spodobał Ci się Mozart, to jest, moim zdaniem, jedna z jego ciekawszych sonat. Ale wykonanie Waltera Giesekinga jest o tyle lepsze, co bardziej dynamiczne. https://www.youtube.com/watch?v=gmshuU5-_-8 zobacz sobie allegro, cierpliwie ; )

HUtHcie... :(
    Linkin Park oczywiście jest nudny, ta piosenka nie jest jednak taka zła w sumie. Dałbym 7-/10. Kieeeeedyś tego "słuchałem".

https://www.youtube.com/watch?v=HkFAh6aE2QU macie muzykę przez wielkie M