- Widzę po Waszych minach, że nie popieracie mojego pomysłu - powiedziała Arcymistrzyni, po czym gdy mówiła podeszła między nie i usiadła pomiędzy - Chcę ich wykorzystać w odbudowie planety. Dlaczego Zakon ma odpowiadać za wszystko? Stoimy przed wojną domową w Radzie moje drogie. Musimy być zjednoczone. Nie jako Zakon. Jako Ophelia. Jako całe Ordinis Sororum. Przyznajcie się same, wykorzystujecie mężczyzn. Nie tylko przy zakładaniu rodzin po zdjęciu ślubów. Również przy seksie, prawda? Prawo jest jedno - mężczyzna nie ma prawa nosić broni. Ale możemy wykorzystać ich w siłach zbrojnych. Potrzebujemy uzdolnionych pilotów, dowódców okrętów, mechaników, obsługę pojazdów Przyznajmy się moje drogie, jest nas za mało. Powołałyśmy kolejną dywizję Sióstr Bitwy. To oznacza, że mężczyzn znowu jest więcej w naszym społeczeństwie. Potrzebujemy ich tak samo jak oni nas. Sekularzystów zniszczymy, im nie popuszczę. Ale RWK? Dajmy im chociaż część tego co chcą. Powołajmy w ramach naszego Zakonu męski Legion z jednym przedstawicielem w naszym Konklawe. Proszę, mówcie szczerze. Jeżeli się nie zgadzacie ze mną, nie chowajcie tego w sobie. Jesteśmy tutaj po to, by rozmawiać. I pomagać sobie wzajemnie.