Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki okres jest najlepszy dla modow?

400p.n.e.-400n.e.
    401-800
    801-965
    966-1160
    1161-1349
    1400-1490
    1491-1580
    1581-1700
    1701-1840
    1840-1900
    1901-1938
    1939-1945
    1946-...

Autor Wątek: Szukam najlepszego moda do M&B  (Przeczytany 5089 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sparco

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Szukam najlepszego moda do M&B
    « dnia: Stycznia 21, 2009, 13:47:56 »
    szukam ciekawego modu bo gra mi sie juz znudzila. Musi wniesc duzo nowego i ciekawego do rozrywki najlepiej cos takiego ze by muc byc krolem ;) i miec wasali. przypomina mi sie durny cytacik z histy Wasal mojego wasala nie jest moim wasale ;p najlepiej cos co daje do rozgrywki duzo mozliwosci w czasie wali hmmm moze jakies nowe turnieje szyki w bitwach itp. prosze wysylajcie linki i opis co ciekawego dochodzi

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Szukam najlepszego moda do M&B
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 21, 2009, 13:51:56 »
    O tak panie, już idę szukać i przez przypadek trafię pewnie w Twój gust....masz listę modów, to poszukaj troche...jest też dział, w którym użytkownicy opisują mody, więc poszukaj....w gust nie da się trafić

Edit : Alek byłem pierwszy, szybkie paluszki:P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2009, 13:53:30 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 21, 2009, 13:52:56 »
    Ajć! Pisz po polsku, bo to nie gg. Jest pełno tematów o modach, nie potrafisz sobie poszukać? Wszystkiego Ci na tacy nie podadzą, tak łatwo nie ma. Takich tematów jak Twój jest sporo, nie możesz dopisac się w już istniejacym? Ech, od siebie dodam, że Dukes & Mercenaries pod wersję 0.751 jest świetny, a na najnowszą polecam The Eagle and The Radiant Cross.
    Innych sam sobie poszukaj, bo to nie boli i przynosi większe efekty.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Sparco

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 22, 2009, 20:26:02 »
    Czytalem juz wiekszosc watkow ale nie wszystkie mody mi dzialaja. TLD nie wiem czemu ale zawiesza mi sie w czasie wlaczania [chyba chodzi o wersje gry] a z serwisu mozna sciagac tylko kilka modow na jakis czas wiec wole sie zastanowic jaki mam wybrac i jaki jest ciekawy. Zwrucilem sie wiec do was o pomoc jaki waszym zdaniem jest najlepsyz mod taki co by wciagnal a nie fajnie zrobiony. Nie zawsze mam duzo czasu na tego typu gry i raczej jestem zajety wiec nie mam czasu aby samemu grzebac po necie szukajac fajnego moda. Mam szkole, prace i raczej jestem zabiegany przez co mam malo czasu dla siebie wiec wole grac w cos co mnie wciagniej i sprawi ze bede jutro znowu robil wsyzstko jak najszybciej aby tylko kilka minut dluzej posiedziec.

Prosze wiec dajcie najlepiej jakies linki z modami pod 1.011 czy 1.003 i niech to beda waszym zdaniem najlepsze mody ktore moga wciagnac gracza na dobre kilkanascie godzin.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 22, 2009, 20:29:12 »
    Polecam dwie rzeczy:
    1. Liste modów do przejrzenia na Twoją wersję, naprawde ciężko trafić w gusta
    2. The Eagle of the radiant cross....mod z renesansu (mniej więcej) mnie wciągnął

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 22, 2009, 20:29:37 »
    Ja osobiście polecam The Eagle and The Radiant Cross. Poleciłbym także Sword od Damocles, bo z opinii i zmian, jakie wprowadza wydaje się być świetnym modem, jednak powstrzymam się, bo osobiście nie mam czasu by pograć i stwierdzić, jak jest w rzeczywistości.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 23, 2009, 11:49:11 »
    Ja osobiście polecam The Eagle and The Radiant Cross. Poleciłbym także Sword od Damocles, bo z opinii i zmian, jakie wprowadza wydaje się być świetnym modem, jednak powstrzymam się, bo osobiście nie mam czasu by pograć i stwierdzić, jak jest w rzeczywistości.

Sword of Damocles jest świetny... własne państwo, masz własnych lordów, własnego marsząłka, kanclerza, skarbnika... No i zupełnie inne jednostki niż pozostałe frakcje w grze (jest specjalne drzewo dla gracza - na początku gry wybierasz które będzie Twoje - nie możesz rekrutować jednostek z frakcji, tj. Swadian, Vaegirów, Khergitów, Nordów czy Rhodocków, chyba że zatrudnisz ich kiedy byli u pokonanego jeńcami)...

The Eagle and The Radiant Cross też jest świetny, ale dla graczy, którzy lubią późniejsze dzieje historyczne - renesans, a więc broń palna, słabnąca rola kawalerii, itp.

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 23, 2009, 13:44:43 »
    Age of Machinery też jest w miare fajne. Jeżeli masz starszą wersje gry to Last Day polecam chyba że nie lubisz Władcy Pierścieni:P

Offline Sparco

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 25, 2009, 20:41:58 »
    Wszystkie mody sa fajne THX ale tylko tld nie chce mi dzialac szkoda bo lubie wladce pierscieni jak pojawia sie jakies nowe to piszcie a ja sobie sciagne je . Ostatnio nawed znalazlem chwilke i zaczelem robic wlasny mod tylko ze duzo mi czasu to zajmie bo wszystkie itemy itp robie sam . Mod bedzie po polsku i gra rozgrywa sie w starozytnym Rzymie [wiem istnieje juz taki ale ten bedzie calkiem inny] . Grafika bedzie na wysokim poziomie i fabula ale mod bedize robiony bardzo dlugo wiec nie mowie zbyt wiele bo bedzie wszystko wiele razy zmieniane z powodu niestabilosci albo jakis bledow .  Jak ktos chce mi pomuc to bede bardzo milo zaskoczony [tylko ze jak chcecie mi przeslac jakies itemki to niech bede w skali 10/10!!! bo ja jestem bardzo dokladny]

Name; Gladiatoria 1.0
    Map; Rzym
    Fabula; Zostaniesz glaiatorem rozgrywka bedzie sie opierala glownie na arenie i turnieju. Zaczniesz od 0 aby stac sie najwiekszym gladiatorem Rzymu aby byc juz wolnym [bedziesz musial przetrawac 3 lata bo tak bylo na prawde]

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 25, 2009, 21:00:46 »
    Eee, znasz się na tworzeniu modów? Przecież jeszcze mówiłeś przed chwilą, że masz bardzo mało czasu. Naprawdę znasz się na pracach graficznych i na modowaniu samego M&B (skrypty)?

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 25, 2009, 21:01:55 »
    Mod The Last Days jest na wersję gry 0.808. Gratuluje chęci, gdybyś potrzebował pomocy, mamy tutaj wielu utalentowanych moderów.
    Pamiętaj, tworzenie własnego moda jest trudne i łatwo się zniechęcić.
    Wiele dobrych modów nie wydano z braku czasu lub chętnych.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Sparco

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 25, 2009, 21:44:20 »
    jestem uczniem EZN t10 we wroclawiu jest to jedno z najlepszych szkol w polsce [co prawda pod profil elekrotechnik ale z inforamtyki zawsze mialem same 6] a w dodatku pracuje. Znam wiele programow graficznych i potrafie sie nimi obslugiwac . Prowadzilem wile serverow do gier mmorpg i czasto musialem sie bawic w plikach wiec wiem sporo co i jak . Narazie zrobilem kilka itemkow niedlugo wezne sie za mapke . Wysle wam niedlugo screeny postepow ale jak mowilem zajmie mi to sporo czasu .

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:06:34 »
    To nieźle.

Ale pamiętaj, że modding jest dosyć czasochłonny. A już pomijając to - 3 lata w grze to naprawdę sporo.

Pozdrawiam, życzę powodzenia w grze i w moddingu. Liczę na screeny z moda i upgrade list'a w miarę postępów .

;)

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:45:42 »
    Szukasz dobrego moda? Z wieloma zmianami i nowymi itemsami?

Proponuje Ci zagranie w moda "Medieval fantasy mod". Mod produkcji Chińskiej, ale do tej pory żaden mod wyprodukowany praez Europejczyków, nie oddaje tak wspaniale atmosfery średniowieczne Europy jak "Medieval fantasy mod".

Mod na v0.960. Polecam każdemu fanowi epoki.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline JunAsai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 26, 2009, 00:10:26 »
    Skoro mamy temata do zapytań o moda to ja dam swoje.

Pytałem już na SB o to ale tylko jedna osoba się odezwała w odpowiedzi (Dzięki Alkhadias), która wymieniła tylko jeden tytuł, napomknęła o masie bugów itp. Ale do sedna.

Szukam moda osadzonego w Feudalnej Japonii. Czasy samurajów, siogunów (tak, tak też można pisać :P), roninów... Mod nie musi mieć picuś glancuś magicznej grafiki, tekstórki mogą być koślawe, kwadratowe... Ale by mod oddawał klimat Japonii w tamtych czasach... *_*

Zna ktoś jakiś tytuł? Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam, Asai.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 00:15:15 wysłana przez JunAsai »