W gabinecie.
Na środku pomieszczenia znajduje się nieco wydłużony o okrągłych rogach szklany stół, wokół niego rozmieszczone są fotele.
- Witam panowie. Usiądźcie. - Rozpoczyna główny przewodniczący, siedząc w swoim fotelu i wskazuje na fotele wokół stołu. - Od dzisiaj pełnicie bardzo ważne funkcje, zwłaszcza w świetle nadchodzących wydarzeń. Przejdę do sedna. W obliczu reformy ekonomicznej w trzecim świecie będą mi potrzebni szczególnie przewodniczący dyplomacji, prawa i ekonomii.
Przewodniczący dyplomacji będzie musiał podjąć się trudnego, ale i ważnego zadania, musimy jakoś pogodzić interesy skłóconych państw na odległym kontynencie, pomimo tego, że Interremedium ma funkcję zwierzchnią nad tymi wszystkimi krajami, to zachowują autonomię i skutecznie podkładają sobie kłody pod nogi, co niekorzystnie wpływa na bilans ekonomiczny. Pana pierwszym zadaniem będzie wybranie się do siedzib autonomicznych rządów wszystkich skłóconych frakcji i spróbowanie załagodzenia sporów pomiędzy nimi, jak i zniesienie ceł. Obecnie to wszystkie Pana zadania, jeśli się pan z nich wywiąże, to możliwe, że będzie Pan jeszcze potrzebny.
Przejdźmy teraz do następnej sprawy, w której może pomóc przewodniczący prawa. Mianowicie chodzi o różne spory prawne na kontynencie dotyczące gruntów tamtejszych państw i różnych "nieformalnych" form nacisku na prywatnych przedsiębiorców i pracowników. Mam tu na myśli ustawione przetargi, sfałszowane kontrole skarbowe, bezprawne zarzuty wobec osób prywatnych, przekupstwa, itd.
Z Panem - Spogląda na przewodniczącego ekonomii - sprawa będzie bardziej skomplikowana. Przedstawię panu niedługo dokładny projekt, jednak na razie proszę się skupić na wyznaczeniu odpowiednich stref na kontynencie, które najbardziej nadawać się będą na SSE, proszę szczególnie pamiętać o niedoboru metali w naszym przemyśle, niech to będzie obecnie pana priorytet. To wszystko jeśli chodzi o projekt reform, nazywany przeze mnie "Projektem Podniesienie".
Jeszcze jedna sprawa, tym razem do pana przewodniczącego militarii. Niedługo ukończony zostanie projekt naszej nowej jednostki piechoty, prześlę go panu, gdy zostanie ukończony. Następnie proszę o przygotowanie owej formacji do funkcji prewencyjnej w razie zamieszek i walki w mieście. Niestety nie mam w tej chwili dla pana innych zadań. To wszystko co miałem do powiedzenia, macie panowie jakieś pytania?