Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imperium Lechitów strikes back  (Przeczytany 1042 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Imperium Lechitów strikes back
    « dnia: Marca 10, 2017, 12:03:57 »
    http://historia.wp.pl/kat,139996,strona,2,title,Imperium-Lechitow-pseudohistoryczny-mit,wid,18362135,wiadomosc.html

Dawka raka przekroczyła poziom krytyczny.

Mała dawka komentarzy pod tym krytycznym tekstem nt. słynnego już mitu Lechii. I ogólnie nie wierzyłem dopóki ostatnio jeden znajomy nie zaczął wygadywać tych bredni. To się rozsprzestrzenia wirusowo.

Same brednie z pod sutanny. Przeczytałem pierwszą część książkę i jestem pod wrażeniem.
    Bełkocz sobie, bełkocz turbogermaninie. Będzie Ci głupio, gdy cała prawda wyjdzie na jaw.
    Dobra Panie mason, to jak Pan wyjasni haplogrupe R1a1a7? Czekam na historie na podstawie dowodow, a nie co mi wmowia masoni.Dziekuje
    Na jasne górze paulini ukrywają obraz poczet królów Lechii czy to też mit ?
    Przeczytałam obie i są swietne, w kazdej polskiej rodzinie powinny być te ksiązki. Widać po nich jak bylismy "robieni" przez niemcow i kosciół. Nalezy z tego wyciagac wnioski. To co dzisiaj robi KOD to jest to samo co kiedys dla obalenia naszego krola i wstawienia na tron obcej marionetki. Polacy przeczytajcie te ksiazki.

Można tak w nieskończoność. Jedna z granic głupoty została osiągnięta dalej został już tylko Morawiecki i jego prezentacje w Power Poincie

Zastanawiam się też jaki jest target człowieka wierzącego w te bzdury. Ateista, dyletant, gracz NW? Nie mam pojęcia.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    Odp: Imperium Lechitów strikes back
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 10, 2017, 12:25:16 »
    No ale zatopili Atlantyde przecież ;///////

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 10, 2017, 12:37:31 »
    Ten ich wielki guru popełnił też taki kwiatek jak "Cywilizacje kosmiczne na ziemi" Ciekawe czy turbosłowianie też w to wierzą.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 10, 2017, 15:12:59 »
    Takim nie przetłumaczysz. Raz widziałem wywód w komentarzu, jak to lechickie wojska były wyposażone w kosy(rolnicze)...

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 10, 2017, 16:49:45 »
    Zastanawiam się też jaki jest target człowieka wierzącego w te bzdury. Ateista, dyletant, gracz NW? Nie mam pojęcia.
    UWAGA !!!11!! PODAJE OTPOWIEĆ! 11!!
    (click to show/hide)

Mit o wielkiej lechii oczywiście powinien być zwalczany, jednak co do haplogrupy i Sarmatów - Ludy indo-irańskie oraz o pochodzeniu indo-irańskim mają dość dużo ludzi z tą haplogrupą, podobnie jak Słowianie. Wynika z tego, że prawdopodobnie Słowianie mają genetycznie dużo więcej wspólnego z ludami indo-irańskimi, a więc też ze Scytami i Sarmatami, niż na przykład z Germanami. Oczywiście nie potwierdza to w najmniejszym stopniu istnienia wielkiej lechii, ani obecności Słowian na ziemiach polskich w czasach Biskupina. Potwierdza to jednak, że Sarmaci byli prawdopodobnie bliskimi krewnymi dzisiejszych Polaków, zaraz po innych Słowianach.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 12, 2017, 19:53:17 »
    vtz, błędem jest utożsamianie tej haplogrupy akurat ze Słowianami. Bo tak się nieszczęśliwie składa, że mieszkamy na terenie największej chyba autostrady. Więc mamy w sobie krew i geny wszystkich ludów któe przewaliły się przez Polskę i zagrzały tu miejsce chociaż na trochę.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 15, 2017, 11:59:23 »
    Problemem jest to ze ludzkie wracaja do starozytnosci i potem roszcza sobie prawa do roznych ziem. Wielkie Niemcy Hitlera, Lechici. Zapominaja tylko ze nie sa oni jedyna grupa ktora tam zyla. Indoeuropejczycy nie byli pierwsi w Europe, Germanie zajeli Francje, Hiszpanie i Wlochy dopiero po upadku Rzymu, Rzym zajal caly basen srodzemnomorski, Slowianie zajeli Polske i Balkany, a Turcy Grecka Anatolie. Po co rozgrzebywac roszczenia starsze niz 100-150 lat? Co bylo, minelo.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"