Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Czy da się więzić wrogich szlachciców ?  (Przeczytany 2059 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HERO33

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Czy da się więzić wrogich szlachciców ?
    « dnia: Lutego 16, 2017, 11:45:24 »
    Witam. Mam pytanie, otóż chciałbym się dowiedzieć czy da się uwięzić na stałe jakiegoś szlachcica wroga. Przechodzę kampanie Rzeczypospolitej i jestem w trakcie misji nowy chan, po tym jak pokonam wroga i trafia on do niewoli po jakimś czasie ucieka zanim zdążę pojmać nowego. Proszę o pomoc.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Czy da się więzić wrogich szlachciców ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 16, 2017, 12:22:43 »
    Każdy lord ma określoną szansę na ucieczkę z niewoli. A więc w teorii jest to niemożliwe. W praktyce, jeśli zamkniesz go w mieście zamiast wozić ze sobą, a na dokładkę osada będzie miała wieżę więzienną (czy jakoś tak się to nazywało, nie pamiętam teraz) to możesz trzymać go w niewoli tak długo jak chcesz. Sam pamiętam jedną rozgrywkę, w której zamiast robić fabułę grałem sobie jako szlachcic i udało mi się złapać kilku szwedzkich lordów. Trzymałem ich w zamknięciu aż w końcu RON podpisał pokój ze Szwedami i wszyscy zostali wypuszczeni.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 16, 2017, 13:08:06 »
    Poczekajcie aż wam się Amnesty International dobierze do d*py :p

Offline HERO33

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 16, 2017, 14:47:31 »
    Masz może jakieś porady dotyczące tej misji, nie mogę znaleźć w zdobytych miastach opcji wybudowania czegoś takiego. Co uda mi się złapać jednego nieprzyjaciela to ucieka inny :/

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 16, 2017, 23:48:03 »
    Jeżeli masz miasto, które posiadasz, po wejściu w nie od razu zobaczysz opcję dotyczącą zarządzania miasta.
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."