Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PB: Liga Protestancka] Propozycję działania i reform ligi.  (Przeczytany 116 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Erlan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Każdy członek ligi jest równy, dlatego też każdy może przedstawić swoje pomysły odnośnie ligi i jej sposobu działania.
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 17:49:47 wysłana przez Kradus »

Offline Erlan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Propozycję działania i reform ligi.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 14, 2017, 22:26:34 »
    Chciałem was zapytać co państwa Ligi sądzą o wojnie z Cesarzem. Jak zapewne wiecie niektóre państwa katolickie usilnie do niej dążą i próbują nas w nią wplątać. I tu kieruję pytanie do was. Czy Liga powinna wypowiedzieć wojnę Austrii, czy też powinniśmy spróbować pójść z Cesarzem na ugodę i nie osłabiać Rzeszy wojną domową?

Offline Deniolser

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 14, 2017, 22:32:58 »
    Ja , Margrabia-Elektor Brandenburgii uważam , że nasza Liga nie powinna mieszać się w sprawy państw katolickich . Cesarz to odrębny temat i uważam że jego władza jest zbyt agresywna i powinien abdykować , jednakże jestem za tym by umocnić naszą Ligę na arenie międzynarodowej i wzmocnić nasze siły by stawić opór władzy która jest nieokrzesana i nieudolna . Brandenburgia opowiada się za pokojem z Austrią i Państwami Rzeszy , pozostaje neutralna lecz władzę cesarza uważa za zbyt agresywną jednak nie wpływa ona według moich poddanych na politykę mojej ojczyzny . Niech również opowie się reszta Państw należących do Ligi , Brandenburgia poprze większość .

Podpisano :
    Margrabia-Elektor Brandenburgii:

Joachim Fryderyk Hohenzollern

Offline kefir67

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Nigdë do zgùbë Nié przińdą Kaszëbë
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 16, 2017, 21:45:49 »
    spk, zawszę pomogę

Offline felix250

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 16, 2017, 22:01:30 »
    Ja , Książę-Elektor Saksonii , uważam że Ligia powinna poczekać z wojną są też inne państwa które nas chętnie zaatakowały. Powinniśmy wzmocnić nasze granice i gospodarkę. Popieram Brandenburgię.  

Offline kefir67

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Nigdë do zgùbë Nié przińdą Kaszëbë
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 22, 2017, 10:13:53 »
    Ja proponuję, jak najszybszy atak..., trzeba pokazać że z nami nie ma żartów..
    kilka wojsk mam więc pomogę