Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ojciec Rydzyk  (Przeczytany 2351 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Ojciec Rydzyk
    « dnia: Stycznia 20, 2009, 11:12:00 »
    Specjalnie dla Messera:P

To będzie tak: człowiek, człowiekiem, coś musi robić i jakoś zarabiać na życie, ale co ten człowiek zrobił, to napawa mnie dumą, że jestem Polakiem, chodzi oto, że w taki perfidny, a zarazem genialny sposób omamiać ludzi, manipulować każdą jednostka, i czerpać kasę...kasę i jeszcze raz kasę, czy to od tych biednych rencistów i emerytów, którzy wpatrzeni są w niego jak w obrazek, czy od Państwa, czyli za moje podatki...człowiek nawet uwiódł swoimi praktykami prezydenta i teraz część co miesięcznych podatków muszę oddawać w ręcę tego pseudo katolika, na tym właśnie polega geniusz tego małego człowieka....nie mówie tutaj o wierze, o religii, mówię tylko i wyłącznie o jego jak Wielkim geniuszu finansowym.....

Offline Troublesome

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • White N.I.G.G.A
    Odp: Ojciec Rydzyk
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2009, 14:37:43 »
    Tak, jeśli patrzeć na niego jak na biznesmena...to jest geniuszem...trafił w zarąbistą niszę...i w ogóle inne takie biznesowe sprawy, na których się nie znam...:D Ale spójrz na niego jak na kapłana... "prędzej wielbłą przez ucho igielne przejdzie niż bogaty przez bramy niebieskie" kojarzysz? To Biblia..Ale dobra, wielu ludzi robi interesy w Kościele, który przez to stracił już dawno (oczywiście tylko moim zdaniem) wiarygodność...Spójrz na to jako obserwator...pozwól, że opiszę to na przykładzie mojej cioci (stara moherówa...). Kobiecina ma 900zł emerytury...300zł płaci za mieszkanie...a większość z reszty wysyła do Jedynego Słusznego Radia ("Bo wiesz Bartusiu, oni tam pomagają ludziom, to tak jakby dawać dla samego Boga...oni są jego rękami na ziemi" słowa cioteczki...) a co o. Dyktator robi z pieniędzmi? Kupuje Maybacha...to nie jest fair...to jest szkodliwa manipulacja społeczeństwem. Myślę, że to nie jest dobre...Z drugiej strony jest on niesamowitą siłą polityczną, rzesze ludzi zagłosują na tego kogo on wytypuje na antenie...(głównie dzięki temu niedawno wygrał PiS)...a Kościół przecież nie może się podobno mieszać do polityki...

Konkluzja w skrócie : Jest geniuszem, ale złym geniuszem. :D

Autor powyższej wypowiedzi zastrzega, że jest ona tylko i wyłącznie wyrażeniem jego opinii.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2009, 14:46:18 »
    Bianchi nie mówimy o religii i byciu kapłanem, chodziło mi o sam aspekt materialny, komercję, reklamę, politykę i podejcie kapitalistyczne....

Zły geniusz??? znalazł złoty interes i ciągnie z niego zyski, tak jak większość dorobkiewiczów....maybach, szkoły, łaźnia geotermalna....za moje pieniądze...cwaniak jeden:)

Offline Troublesome

• Użytkownik
    • White N.I.G.G.A
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 20, 2009, 15:18:50 »
    Przecież przyznałem Ci racje pwi7aaf, że jeśli chodzi o biznes, jest genialny:D (Swoją drogą ja bym się tak nie cieszył jakby ktoś za moje pieniądze cokolwiek sobie kupował:P) Ale przecież człowieka nie ocenia się tylko za jeden czyn, bierze się pod uwagę całokształt..tak mi się przynajmniej wydaje;)

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 20, 2009, 15:48:15 »
    Wcale nie jest geniuszem. Gdyby nim był trafiłby w inną dziedzinę. Chyba że lubi byc kontrolowany i obserwowany, tak że celibacik trudno złamac ;d.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 20, 2009, 15:51:06 »
    Każdy kopie w skale tam gdzie jest złoto, a nie mogłoby być....a co do ciupciania...hmm....:P

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 20, 2009, 16:06:16 »
    Jak dla mnie jest on "guru" sekty pseudo katolickiej.
    Interes dobry, ładne dochody z rent, ładne pare milionów ukradzionych ze zbiórki na stocznie Gdańską ogólnie ma z czego żyć xD
    Ogólnie "sukces" jego imperium wieczny nie będzie, starsi ludzie umrą a dzisiejszych ludzi w średnim wieku i młodszych nie tak łatwo omamić.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 20, 2009, 18:14:37 »
    młodszych nie tak łatwo omamić.

Nieprawda. Młodym najłatwiej coś wmówic. Pozatym 90% z nas jest "omamiana". Powtarzając stricte telewizyjne hasła dotyczące chociażby wątku PiS-PO. Większośc nie posiada własnego poglądu na sprawe, jedynie powtarza to co w gazetach powypisują i w dzienniku powiedzą. Ba, ze świecą szukac wyborcy który zna program partyjny.

Zapytac przechodznia dlaczego to Palestyna jest "zła". Pewnie odpowie, że wspierają Hamas, mordują kobiety i dziedzi i są antyglobalistami. Dlaczego? Bo tak trąbią wszędzie. Omamiają nas.

Za kilka lat może nie będzie Rydzyka, ale znajdzie sie na jego miejsce inny nosiciel dobrej nowiny który przejmie cały biznes - pod inną nazwą.

Offline Troublesome

• Użytkownik
    • White N.I.G.G.A
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 20, 2009, 18:37:02 »
    Wiadomo że Era Rydzyka się kiedyś skończy...i oczywistym jest też że ktoś na 99% przejmie imperium...A jeśli chodzi o Palestynę...oni nie są źli...zły jest Hamas...:P ale to już znowu na oddzielny temat;)

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 20, 2009, 19:53:36 »
    Nieprawda. Młodym najłatwiej coś wmówic. Pozatym 90% z nas jest "omamiana". Powtarzając stricte telewizyjne hasła dotyczące chociażby wątku PiS-PO. Większośc nie posiada własnego poglądu na sprawe, jedynie powtarza to co w gazetach powypisują i w dzienniku powiedzą. Ba, ze świecą szukac wyborcy który zna program partyjny.

Mi bardziej chodziło o jako taki fanatyzm religijny. Raczej jest tendencja odchodzenia "wiernych" od kościoła.

Ten rząd nie jest idealny (nigdy takiego nie było i nie będzie) ale w porównaniu z paktem stabilizacyjnym PiS-Samoobrona-LPR jest miodzio, kilku wstrętnych gęb już nie musimy oglądać ani słuchać ich chorych poglądów.

Problem polega na tym że w Polsce w imię ważniejszych celów nie potrafią się dogadać np: pomostówki , ktoś kto ma jako takie pojęcie o finansach publicznych przyzna racją że to była dobra decyzja lecz robi się z tego odrazu walkę polityczną: Polska solidarna , Polska liberalna i inne idiotyczne hasła. A gdzie w tym idea naprawy finansów publicznych?

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 20, 2009, 23:31:16 »
    Im człowiek starszy tym bardziej go ciągnie do kościoła. Z własnych doświadczeń tak...

Dlatego zawsze znajdą się fanatycy szukający odkupienia we wspieraniu słusznej sprawy :P

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 01, 2009, 09:29:32 »
    To mi przypomina tekst księza w kościele

cytuj "Bóg chce abyśmy wszycyposzlo nieba ale najpierw  musicie slono zapłacic" (chodziło o pieniadze bo klka bab mocherowych dało koperty podejrzanie grube a ksiądz je przyjął)
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 01, 2009, 09:46:26 »
    Przydałby się jaki snajper co to by go zestrzelił kiedyś i jakiś rabuś do spółki co to by zabrał te miliony i jeszcze jakiś dobry spiker radiowy co to by przemówił do rozsądku tym biednym moherom :D

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 13, 2009, 15:39:25 »
    Ojciec Rydzyk + Moherowe Berety równa się , wielkie źródło zarobku!
    Ciekawe co teraz za furkę ma Rydzyk może sobie kupi Maybacha , w jego telewizji jak byłem u babci to widziałem bardzo często pokazywany jest numer konta. Więc wpłacajcie mu kasę to może niedługo wraz z moherami kupimy mu Maybacha.

A tak na poważnie to on jest jakiś dziwny. Gdy umarł nasz Karol Wojtyła on nie okazywał za bardzo  przejęcia.

Gadu-Gadu 1423373

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 13, 2009, 15:49:06 »
    A czym miał się przejmować?