Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PB: Świat Gry] Dyplomacja  (Przeczytany 9374 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Dyplomacja
    « Odpowiedź #90 dnia: Marca 02, 2017, 18:33:48 »
    Niderlandy mają głęboką nadzieję, iż to my jesteśmy beneficjentami tej pomocy, którą Cesarz wysyła, ażeby pomóc członkom Rzeszy.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #91 dnia: Marca 02, 2017, 18:39:20 »
    Pytanie dość proste: O kim mowa?

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Sir Aragorn

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • "War. War never changes."
    « Odpowiedź #92 dnia: Marca 03, 2017, 20:52:44 »
    Książe Brunszwicki jest bardzo zaniepokojony sytuacją która rozgrywa się na południu kraju pomiędzy Cesarzem i Księciem Bawarii. I w tym przypadku żąda on wyjaśnień od strony Cesarza dlaczego naruszył granice i z kim niby on zamierza walczyć.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #93 dnia: Marca 03, 2017, 21:20:18 »
    Siły Cesarskie opuściły już granice księstwa Bawarii.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #94 dnia: Marca 03, 2017, 21:52:40 »
    Królestwo Francuskie zaprasza serdecznie do siebie wasala Hiszpańskiego, który przejmuje się sytuacją poza cesarstwem jednocześnie nie mając praktycznie żadnej kontroli w cesarstwie. Żywimy też "szczere" nadzieje, że gdy wojska cesarskie będą chciały wrócić do domu nadal ten dom będą miały :P

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #95 dnia: Marca 03, 2017, 22:23:47 »
    Z ostatniej chwili: Rok wojny się zbliża. Ukorzony Cesarz niepanujący nad swoim podwórkiem atakuje Królestwo Francji, podobno w obronie hugenotów. Wenecja atakuje Sabaudię, gdyż Doża jest ultrakonserwatywny i nie podobają mu się niepodległościowe i zjednoczeniowe pomysły księżnej Sabaudzkiej. Imperium Osmańskie przerzuca większość swoich wojsk do Rumelii i szykuje jakąś niespodziankę.

Powinniśmy sobie zadać w tej chwili pytania: Czemu Szwajcaria namawia do wojny, jaki ma w tym interes? Czy Car Wszechrusi zamierza wrócić z wakacji i w końcu podbije należny mu Chanat Krymski? Czy Bawaria będzie starała się o koronę Króla Niemieckiego w przypadku "wypadku" z udziałem Cesarza?

A już za tydzień, będziemy debatowali nad tematami "Czy siostry zawsze w modzie?" oraz "Jak kazirodztwo hiszpańskiej rodziny panującej wpływa na intelekt kolejnych potomków?". Mówi jak było, Agata Adamek, #TVN1453bestyear

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #96 dnia: Marca 03, 2017, 22:52:00 »
    Powinniśmy sobie zadać w tej chwili pytania: Czemu Szwajcaria namawia do wojny, jaki ma w tym interes?

Chce podbić świat. Ty to Kradus jesteś, ale Rosji, to byś nie zaatakował! 

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #97 dnia: Marca 03, 2017, 23:14:49 »
    Czy Car Wszechrusi zamierza wrócić z wakacji i w końcu podbije należny mu Chanat Krymski?
    Proszę nie namawiać do złego, dobrze ? :D

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #98 dnia: Marca 04, 2017, 17:01:24 »
    Wenecja atakuje Sabaudię, gdyż Doża jest ultrakonserwatywny i nie podobają mu się niepodległościowe i zjednoczeniowe pomysły księżnej Sabaudzkiej.

Po pierwsze to nie przypominam sobie o wypowiedzeniu wojny Sabaudii, a po drugie co ma wspólnego sabaudzka polityka podboju kolejnych ziem włoskich z niepodległoscią? Nie wspominając o błędzie logicznym w tym zdaniu ponieważ albo nie podoba mi się idea zjednoczonych Włoch, albo idea niepodległych państewek włoskich. Co w końcu mi się nie podoba? i skąd może to wiedzieć wszechwiedzący sułtan, który nie wie nawet, że państwo greckie nie istnieje, gdyż żądał ode mnie oddania temu państwu ziem...

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #99 dnia: Marca 05, 2017, 17:22:52 »
    Ukorzony Cesarz niepanujący nad swoim podwórkiem atakuje Królestwo Francji

Co to za śmieszne pogłoski? Dementuję.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #100 dnia: Marca 05, 2017, 17:49:42 »
    Co to za śmieszne pogłoski? Dementuję.

Szkoda, bo już miałem urządzać imprezę... Na początku pobawilibyśmy się na granicy francuskiej a potem można by przenieść imprezę do tego waszego ośrodka agroturystycznego, który nazywacie Wiedniem.
    Innym razem w takim razie...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #101 dnia: Marca 05, 2017, 17:53:28 »
    Widzę, że świetnie się dogadujecie.

Chce ktoś kupić najemników?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Marca 05, 2017, 20:12:48 »
    Podpisany zostaje dziesięcioletni pokój między Imperium Osmańskim a Persją, na niżej wymienionych warunkach:
    • zostaje zawiązany10letni pokój
    • Imperium Osmańskie uzyskuje tereny na zachód od "czerwonej granicy" - http://i.imgur.com/fNOqUhB.png
    • Persja przestaje prowadzić szyicką propagandę na terenach Osmańskich;
    • szyiccy imami oraz możni Perscy wzięci do niewoli (głównie z pospolitego ruszenia) uzyskają wolność po podpisaniu pokoju
    • Persja zobowiązuje się nie posiadać floty na Morzu Kaspijskim;
    • Persja zakazuje statkom europejskim wstępu do swoich portów;
    • Persja zobowiązuje się nie zakłócać traktu handlowego Indie<-->Imperium Osmańskie, jeśli prowadzi ono przez wody bądź ziemie Perskie;
    • Persja zobowiązuje się nie budować artylerii oblężniczej przez okres trwania pokoju między naszymi państwami
    • dodatkowo Persja wycofa swe wojska z Chiwy i podpisze z Nią pokój na zasadach status quo sprzed wojny - Imperium Osmańskie będzie gwarantem tego pokoju

Offline GonzO134

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #103 dnia: Marca 05, 2017, 20:21:01 »
    Podpisany zostaje dziesięcioletni pokój między Imperium Osmańskim a Persją, na niżej wymienionych warunkach:
    • zostaje zawiązany10letni pokój
    • Imperium Osmańskie uzyskuje tereny na zachód od "czerwonej granicy" - http://i.imgur.com/fNOqUhB.png
    • Persja przestaje prowadzić szyicką propagandę na terenach Osmańskich;
    • szyiccy imami oraz możni Perscy wzięci do niewoli (głównie z pospolitego ruszenia) uzyskają wolność po podpisaniu pokoju
    • Persja zobowiązuje się nie posiadać floty na Morzu Kaspijskim;
    • Persja zakazuje statkom europejskim wstępu do swoich portów;
    • Persja zobowiązuje się nie zakłócać traktu handlowego Indie<-->Imperium Osmańskie, jeśli prowadzi ono przez wody bądź ziemie Perskie;
    • Persja zobowiązuje się nie budować artylerii oblężniczej przez okres trwania pokoju między naszymi państwami
    • dodatkowo Persja wycofa swe wojska z Chiwy i podpisze z Nią pokój na zasadach status quo sprzed wojny - Imperium Osmańskie będzie gwarantem tego pokoju
    Potwierdzam

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Marca 06, 2017, 10:43:49 »
    Pomiędzy Imperium Osmańskim a Carstwem Rosji zostaje zawarta umowa handlowa. Dotyczy ona:
    -zmniejszenia do 5% cła na przywożony do Carstwa jedwab z państwa Osmańskiego
    -zmniejszenia do 5% cła na przywożone do Imperium drewna oraz skóry z Rosji

Kupcy będą głównie korzystać z traktów wodnych, na linii Astrachań <---> Reszt oraz Azow <---> Stambuł.