Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PB: Brandenburgia] Działania  (Przeczytany 101 razy)

Opis tematu: Dzia%u0142ania

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deniolser

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Steam ID: Mój status Steam
    [PB: Brandenburgia] Działania
    « dnia: Lutego 06, 2017, 16:21:51 »
    Zarządziłem rozesłać wici do wszystkich większych miast by spisać ich nazwy oraz liczbę mieszkańców .
    Wprowadziłem reformę która ma na celu zliczenie liczby obywateli naszego państwa oraz spisania wszystkich ważnych fortyfikacji znajdujących się na terenie Brandenburgii.
    Rozesłałem również swych ludzi po kraju by rozejrzeli się za najemnikami którzy byliby chętni walczyć w szeregach naszej cudownej armii oraz zechcieliby oddać swe życie za naszą ojczyznę .
    Ogłosiłem również zebranie elity społeczeństwa w jednym z największych i najlepiej ufortyfikowanym mieście w Brandenburgii by rozmyślać nad wybraniem nowej stolicy naszego Państwa oraz nad wybudowaniem umocnień przy naszej zachodniej granicy.

Podpisano :
    Margrabia-Elektor Brandenburgii:

Joachim Fryderyk Hohenzollern
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 17:55:08 wysłana przez Kradus »

Offline Piastun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 82
    Odp: Działania
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2017, 13:04:50 »
    Dokonano ogólnego spisu ludności miast. Okazało się, że największymi, znaczącymi, miastami powyżej 12 tysięcy mieszkańców są: Brandenburg, Berlin, Frankfurt. Tylko te trzy miasta mają też fortyfikacje.
    Znaleziono 2 grupy najemników. Jedna składa się z 4 regimentów muszkieterów i 2 regimentów rajtarów, druga z 4 regimentów pikinierów.Z tym, że żadna nie chce oddać życia...
    Zebrali się w Berlinie i najlepiej żeby tam pozostała stolica. Arystokracja jednak nie widzi sensu budowania tam fortyfikacji, bo z tamtej strony raczej nikt nam nie zagrozi.

Offline Deniolser

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2017, 22:10:08 »
    AD 1600
    Dzisiejszego dnia ja Margrabia- Elektor Brandenburgii Joachim Fryderyk Hohenzollern wybrałem nowego urzędnika który ma się zająć prowadzeniem polityki zagranicznej .
    Pierwszym rozkazem nowo wybranego urzędnika było wysłanie dyplomaty do Księstwa Meklemburskiego by porozmawiał z przedstawicielem dyplomacji danego Księstwa na temat naszych sprzyjających wzajemnie stosunków i nad wprowadzeniem handlu między naszymi Państwami .
    Zadaniem dyplomaty było również zapytać czy Księstwa Meklemburskie zechciałyby zostać naszym sojusznikiem i podpisać pakt o nieagresji na okres 10 lat bądź mniej .

Ja sam biorąc pod uwagę to co się dzieje na arenie międzynarodowej postanowiłem wysłać swych ludzi by popytali mieszkańców oraz Szlachetnie Urodzonych o to czy w naszym państwie żyje się dobrze i czy ludzie chcą wojny i są do niej przygotowani .
    Oraz czy władza cesarza Austrii podoba się podwładnym .

Podpisano :
    Margrabia-Elektor Brandenburgii:

Joachim Fryderyk Hohenzollern

Offline Piastun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 14, 2017, 15:49:56 »
    Meklemburgia zgadza się na sojusz i pakt o nieagresji.

Ludziom dobrze się żyje, jednak zwykli ludzie nie chcą wojny. Tylko szlachta jest skora do wojny, jeśli moglibyśmy zyskać nowe tereny. Cesarz nie ma prawie żadnego wpływu na nasza politykę.