Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: battle size changer  (Przeczytany 10563 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: battle size changer
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 27, 2009, 11:01:38 »
    Hehehehe....wybacz za to, ale nie mogłem się powstrzymać.....działanie battlesizera nie opiera się na dodawaniu Tobie jednostek w walce, ale możliwości brania udziału w bitwie wiecej niż setce ludzi, dla przykładu, jeżeli Ty masz 60 chłopa i przeciwnik ma 60 to na samym początku bez tego programu będzie walczyła setka ludzi, kiedy już trochę się powybijają to nadchodzą posiłki dla obu stron, jeżeli jednak zastosujesz ten program to będziesz mógł od samego początku prowadzić walkę 60vs60, battlesizer przydaje się gdy np na przeciwko siebie stają armie po 200 ludzi, i wtedy wszyscy sa od samego początku w bitwie i nie muszą co jakis czas przychodzic posiłki.....

Offline Ziomal999

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 27, 2009, 11:14:42 »
    No ale widziałem filmik na youtubie i tam koles mial ze 500 jednostek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 27, 2009, 11:18:14 »
    To może inaczej, bo i tak z tej rozmowy nic nie wyjdzie, poczytaj sobie cały wątek rozmowy o m&b, dowiesz się wszystkiego o tej grze....jak zdobyć większą armię, jak walczyć itd, całość Ci się wtedy rozjaśni.....

Offline dexx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 05, 2009, 21:35:45 »
    mam następujący problem zainstalowałem grę w wersji 1.01 w folderze C:\Program Files\Mount&Blade\ instaluje w tym folderze plik battlesizer_install.exe w wersji 1.1 uruchamiam BattleSizer.exe i pojawia mi się takie okienko z błędem
      po kliknięciu ok program się zamyka.
    Może ktoś z Was wie co z tym zrobić? Ew. może da się jakoś inaczej zwiększyć ilość wojowników w bitwie najlepiej tak do 150-200, edytować jakiś plik itp.

Z góry dzięki za pomoc.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 05, 2009, 21:50:45 »
    Kolego ten wpis jest o tym że ten program chodzi na wersje 0.808 i starsze(przynajmniej tak mi się wydaje) i musisz ściągnąć nowszą wersję tego oto programu.Pozdro

Gratuluję. Takie głupoty mało kto by wymyślił. Cały "błąd" jest opisany w komunikacie. A mianowicie trzeba uruchomić M&B przynajmniej raz, a dopiero potem BattleSizer będzie działał.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2009, 09:22:39 wysłana przez Daedalus »

Offline dexx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 06, 2009, 13:18:34 »
    dziwna sprawa ściągnałem program battle size changer z tej strony http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=8&lid=107 i wywala mi błąd,  ściągnąłem ze strony forum http://www.mountblade.info/s.php?id=17 i działa idealnie.  :D

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 06, 2009, 15:04:54 »
    Chodziło mi o to że np. mam w grze 40 jednostek włączam battle sizera ustawiam suwakiem na 200 jednostek i jak atakuje 120 kolesi i jak bitwa się rozpocznie mam nadal 40 a nie 200.

Tym sobie będę poprawiał humor :D

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 18, 2009, 16:24:52 »
    Mam pytanie jaki sprzęt potrzebuje żeby w grze kiedy jest np. 500 jednostek na mapie i ustawienia graficzne są na średnich a rozdzielczość 800x600 gra chodziła płynnie?

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 13, 2009, 08:09:10 »
    wyłącz ragdollsy (0).