Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Parabellum  (Przeczytany 8934 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    The Parabellum
    « dnia: Lutego 03, 2017, 18:21:19 »
    Ostatnio na modDB pojawiła się całkiem ciekawa modyfikacja do Warbanda, mianowicie The Parabellum. Jest to spin off moda "Red Wars" przenoszącego Calradię w czasy około II WŚ. W przeciwieństwie do wcześniej wspomnianego, The Parabellum to po prostu petarda. W skrócie - przenosimy się do Calradii anno 1918. Na niebie wznoszą się pierwsze bombowce i myśliwce, kawaleria ustąpiła na rzecz okrętów lądowych, a miecze i topory zostały wyparte przez karabiny i strzelby. Cesarstwo Swadiańskie walczy na wielu frontach, ale wciąż jest wymagającym przeciwnikiem dla Nordów i ich sojuszników, a Imperium Vaegirskie padło pod naporem rewolucji i stało się pierwszym państwem komunistycznym, co nie zmienia faktu, że czasami na bezdrożach można natrafić na tzw. Białych Vaegirów, wciąż lojalnych monarchii...

Główne ficzury:
    - Możliwość rekrutacji bombowców i myśliwców (po jednym z każdego rodzaju, czyli 2 bombowce i 2 myśliwce), a także ciężkich i lekkich czołgów (brak limitów).
    - Całkowicie nowe itemy, jedynie skórzane rękawice z native się ostały, ale reszta jest zupełnie nowa.
    - Nowe działające typy uzbrojenia - karabiny, pistolety, karabiny maszynowe (pomimo tego, że celownik wariuje podczas strzelania, pociski lecą raczej w jednym kierunku) i strzelby (robią rzeźnię na bliski dystans), granaty.
    - Nowe frakcje: oprócz unowocześnionych frakcji z nativa w grze występują trzy, całkowicie nowe.

Strona moda na moddb:
    http://www.moddb.com/mods/the-parabellum-mod

Garść screenów:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Suprajs, podpisu brak!

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: The Parabellum
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 04, 2017, 10:19:39 »
    Czy na screenach nie widać aby mundurów z Iron Europe?
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 04, 2017, 21:31:49 »
    Pograłem chwilę i powiem szczerze że moje pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne. Jak na nowy twór przystało pojawiają się bugi, ale myślę że twórca szybko się ich pozbędzie rozwijając modyfikację. Samoloty, czołgi, gazy bojowe, rewolwery, pistolety, karabiny, okopy, granaty, pociski artyleryjskie losowo trafiające w pole bitwy - wszystko to Was nie ominie. Te pierwsze biorą udział nawet w szturmie na salę zamkową wystając ze ścian!

Och, na koniec wrzucę to przezabawne arcydzieło:

(click to show/hide)

@problemyponiżej
    Mi wszystko działało (pograłem niecałe 3 godziny). Dostałem kilku crashy próbując wybrać opcje w mieście oraz napotkałem kilka innych błędów, ale nie mogę zgodzić się z twierdzeniem że mod jest niegrywalny.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2017, 09:47:30 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2017, 12:09:42 »
    Czy na screenach nie widać aby mundurów z Iron Europe?

Z tego co się orientuję autor ma pozwolenie na ich używanie, z resztą jakby nie miał to już by pewnie tego moda nie było :D

BTW Ma ktoś problem z bitwami? Mianowicie po każdej zwyciężonej bitwie przeciwko jakiemuś generałowi (przedstawicielowi jakiejś frakcji) gra crashuje. Jest oto cholernie uciążliwe bo na razie to mogę jedynie z bandytami walczyć, a ja chcę Vaegirom carat przywrócić...
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 05, 2017, 12:47:56 »

BTW Ma ktoś problem z bitwami? Mianowicie po każdej zwyciężonej bitwie przeciwko jakiemuś generałowi (przedstawicielowi jakiejś frakcji) gra crashuje. Jest oto cholernie uciążliwe bo na razie to mogę jedynie z bandytami walczyć, a ja chcę Vaegirom carat przywrócić...

U mnie to samo, niestety jeszcze rozwiązania nie znalazłem.
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 06, 2017, 07:33:21 »
    Testowałem ten mod, rada do wszystkich: poczekajcie z pobieraniem go, do czasu gdy zostanie on uprawniony. Teraz przez błędy jest niegrywalny.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 12, 2017, 12:34:36 »
    Mi też sie gra crashuje po wygranej bitwie z lordem, Ale tylko kiedy ja atakuje bo kiedy pomagam w walce bądź zostaje zaatakowany to nie wychodzi mi z gry. Po za tym mod naprawde wyśmienity.

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 25, 2017, 23:56:59 »
    Autorzy wrzucili kilka nowych screen'ów:

(click to show/hide)

Swoją drogą twórcy, odpowiadając na liczne propozycje graczy, wyszli z propozycją, a raczej z pytaniem, przeniesienia rozgrywki do historycznej Europy z okresu I wojny światowej. Co sądzicie na ten temat? Lepiej, żeby The Parabellum zachowało klimat Calradii czy też pójście w bardziej "realistyczne" realia wyjdzie twórcom na dobre?

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 26, 2017, 11:37:37 »
    Ja tam wciąż czekam aż naprawią tego buga z bitwami :p
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 26, 2017, 14:59:23 »
    Odpowiadając na twoje pytanie gragon to było by lepiej ale nadal czekam aż naprawią crashujące się bitwy

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 27, 2017, 01:12:48 »
    Mod usunięty ;_;
    Suprajs, podpisu brak!

Offline RAFICK

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 27, 2017, 22:32:24 »
    Mod usunięty ;_;

Czemuż to usunięty, gdy miałem go pobierać.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 27, 2017, 22:48:14 »
    Niestety, nic nie wiadomo. Autor posługiwał się wyłącznie platformą Modb. W sumie jedynym logicznym wyjaśnieniem byłoby naruszenie praw autorskich, ale w to wątpię, ponieważ zostały wypuszczone dwie wersje moda i prace były w trakcie jeszcze kolejnej (gdzie swoją drogą było multum modeli ekskluzywnych dla Parabellum). Szkoda, gdyby tylko naprawili bug z crashem po bitwie, byłby to w mojej hierarchii najlepszy mod do Warbanda...

EDIT:
    Co ciekawe powstał submod do The Parabellum (o ironio! Parabellum było przecież submodem do Red Wars!): http://www.moddb.com/mods/the-great-war-submod

EDIT 2:
    Parabellum zostało najprawdopodobniej usunięte, ponieważ... używało assetów z BF1!!!
    Jcarr22 Mar 26 2017
    what happened to the original Parabellum mod?

ThisIsVegas Mar 26 2017
    It got removed because of ToS violation by using Battlefield 1 assets.
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2017, 22:59:32 wysłana przez ZdzisiuDywersant »
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 27, 2017, 23:13:42 »
    Nie kapuje, przecież chyba nie zarabiał na tym i chyba umieścił skąd są wszelkie przedmioty, czy coś przeoczyłem w przyczynie usunięcia tego moda?

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 27, 2017, 23:16:00 »
    Najśmieszniejsze jest to, że tych przedmiotów nie wymyślili twórcy BF 1, tylko inżynierowie i konstruktorzy żyjący grubo ponad 100 lat temu XD
    Suprajs, podpisu brak!