Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][25pp]25 pułk piechoty  (Przeczytany 3734 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Verciak

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    [NW][25pp]25 pułk piechoty
    « dnia: Stycznia 28, 2017, 18:32:03 »
    25 Pułk Piechoty

Historia

Po abdykacji Napoleona, car Aleksander I wyraził zgodę na odesłanie oddziałów polskich do kraju. Miały one stanowić bazę do tworzenia Wojska Polskiego pod dowództwem wielkiego księcia Konstantego. 13 czerwca 1814 roku pułkowi wyznaczono miejsce koncentracji w Bydgoszczy. Pułk nie został jednak odtworzony, bowiem etat armii Królestwa Polskiego przewidywał tylko 12 pułków piechoty. Nowe pułki piechoty sformowano dopiero po wybuchu powstania listopadowego. Rozkaz dyktatora gen. Józefa Chłopickiego z 10 stycznia 1810 roku nakładał obowiązek ich organizowania na władze wojewódzkie. 25 pułk piechoty tworzony był w województwie płockim pierwotnie pod nazwą: 2 Pułk Województwa Płockiego. Zgodnie z etatem pułk miał składać się ze sztabu i trzech batalionów piechoty liniowej po cztery kompanie, winien liczyć 57 oficerów, 216 podoficerów, 40 muzykantów, i 2355 szeregowych frontowych i 27 żołnierzy niefrontowych. W sumie w pułku miało służyć 2695 żołnierzy.

Na początku maja pułk przeszedł do 1 Dywizji Piechoty w miejsce walczących na Lubelszczyźnie pododdziałów

O Nas

Nasz regiment powstał 21 Stycznia.  Zrzeszamy zarówno weteranów Napoleonic wars jak i nowych, dopiero co zaczynających swoją przygodę w świecie wojen napoleońskich. Jesteśmy  przede wszystkim  nastawieni na świetną zabawę, ale staramy się tęż utrzymać odpowiedni poziom dyscypliny.

Skład:

Oficerowie:

Pułkownik Scorpion
    Major Dombrowski

Podoficerowie:

Kapral Furier Verciak

Piechota

Starszy Fizylier Beton

Rekrut Lorek
    Rekrut Papa Mobilus
    Rekrut Bartek132005
    Rekrut PapaKardi
    Rekrut piotrek092
    Rekrut Dragon
    Rekrut Cebula
    Rekrut Cloudy
    Rekrut Goldy
    Rekrut Koteczek
    Rekrut Virusek
    Rekrut Grax
    Rekrut NazmichPl
    Rekrut EL Diablo
    Rekrut Ekło

Łącznie: 19 osób

Zdjęcia i Sygnatury

Sygnatury

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

Zdjęcia

(click to show/hide)

REKRUTACJA:  OTWARTA/ZAMKNIĘTA

Kontakt:

Grupa : http://steamcommunity.com/groups/25_PP
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2017, 14:11:02 wysłana przez Verciak »

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    Odp: [NW][25pp]25 pułk piechoty
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 28, 2017, 18:54:01 »
    Nie polecam!

(click to show/hide)

Na tym wydarzeniu były zagraniczne pułki, żaden z trzech obecnych na serwerze adminów z 25pp nie uciszył tego imbecyla. To są tylko 2 ssy (więcej mi się nie chciało robić), a ten wybitnie tolerancyjny człowiek spamował tekstami pokroju "Holocaust to żydowska propaganda" albo "śmierć żydom" przez dobre 15 minut. Nie podziałały nawet prośby ludzi z innych pułków o zaprzestanie.

Godnie reprezentujecie innym polską scenę. A nie, chwila...Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd.
    Wolę nawet nie wiedzieć co dzieje się na waszym tsie. Domyślam się że co druga osoba ma swastykę przy nicku.
    Pieprzeni ignoranci którzy o naziźmie i jego założeniach nie wiedzą nic jednocześnie okrzykując siebie aryjskimi wojownikami.

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 28, 2017, 19:06:02 »
    Powodzenia... ?

(click to show/hide)

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 28, 2017, 19:08:58 »
    (click to show/hide)

Aż mi się przypomniał Auschwitz_RP. Tak czy siak takie zachowania powinno się piętnować.

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 28, 2017, 21:35:10 »
    Nie polecam!

(click to show/hide)

Na tym wydarzeniu były zagraniczne pułki, żaden z trzech obecnych na serwerze adminów z 25pp nie uciszył tego imbecyla. To są tylko 2 ssy (więcej mi się nie chciało robić), a ten wybitnie tolerancyjny człowiek spamował tekstami pokroju "Holocaust to żydowska propaganda" albo "śmierć żydom" przez dobre 15 minut. Nie podziałały nawet prośby ludzi z innych pułków o zaprzestanie.

Godnie reprezentujecie innym polską scenę. A nie, chwila...Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd.
    Wolę nawet nie wiedzieć co dzieje się na waszym tsie. Domyślam się że co druga osoba ma swastykę przy nicku.
    Pieprzeni ignoranci którzy o naziźmie i jego założeniach nie wiedzą nic jednocześnie okrzykując siebie aryjskimi wojownikami.

Zwijać żagle, sztorm na horyzoncie!

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2017, 22:04:23 wysłana przez Johny_Nawalony »
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 28, 2017, 22:18:34 »
    Dlaczego Płk Scorpion biega na publicznych serwerach z tagami VK_25pp_Płk_Scorpion?

25pp nie należy, nie należało i nigdy niebędzie należeć do V. Korpusu Wielkiej Armii! Proszę się nie podszywać!
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 28, 2017, 22:53:18 »
    Masz rację Johny te grafiki są nie czytelne i brzydkie w dodatku.

Te nowe pułki to jakieś stany umysłu.
    United States of Rak

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 28, 2017, 22:55:06 »
    "Nie" z przymiotnikiem piszemy łącznie.
    (click to show/hide)

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 28, 2017, 23:05:58 »
    No ja bym się jeszcze złapał... xD
    (click to show/hide)

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 28, 2017, 23:49:50 »
    Kolejny regiment no ale cóż, mogę życzyć tylko powodzenia :).

Offline 1husjan

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 29, 2017, 10:26:38 »
    Ja z reguły nie widze przyszłości dla żadnego pułku, w którym Verciak ma wyżej niż szeregowego. Każdy pułk, w którym Verciak mial co najmniej podoficera, nie przetrwał tygodnia.

Pozdrawiam Cieplutko

Offline Verciak

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 29, 2017, 10:48:05 »
    Ja z reguły nie widze przyszłości dla żadnego pułku, w którym Verciak ma wyżej niż szeregowego. Każdy pułk, w którym Verciak mial co najmniej podoficera, nie przetrwał tygodnia.

Pozdrawiam Cieplutko
    Każdy może się już cieszyć ponieważ jest to mój ostatni regiment w którym jestem w nw więc już nikt nie musi płakać. Apeluje o to że niedługo ma być na każdym serwerze ma być konfetti z okazji tego , że na polskiej scenie nw nie będzie rakowych regimentówXD

Ps.Nigdy nie miałem oficera na dłużej niż 2 dni ponieważ albo sam mówiłem że się do tego nie nadaje lub po prostu nie byłem mile widziany na tym stanowisku. Ciebie husjan też cię cieplutko pozdrawiam.   

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 29, 2017, 11:06:23 »
    Każdy może się już cieszyć ponieważ jest to mój ostatni regiment w którym jestem w nw więc już nikt nie musi płakać. Apeluje o to że niedługo ma być na każdym serwerze ma być konfetti z okazji tego , że na polskiej scenie nw nie będzie rakowych regimentówXD
    Ps.Nigdy nie miałem oficera na dłużej niż 2 dni ponieważ albo sam mówiłem że się do tego nie nadaje lub po prostu nie byłem mile widziany na tym stanowisku. Ciebie husjan też cię cieplutko pozdrawiam.

Nie zamierzasz w żaden sposób odnieść się do tego posta? Przeprosić, przyznać się do błędu? Jakby nie patrzeć, to oskarżenie jest merytorycznie silniejsze niż śmianie się z ilości pułków które rozwaliłeś.

Nie polecam!

(click to show/hide)

"To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 29, 2017, 12:09:53 »
    Ps.Nigdy nie miałem oficera na dłużej niż 2 dni ponieważ albo sam mówiłem że się do tego nie nadaje lub po prostu nie byłem mile widziany na tym stanowisku. Ciebie husjan też cię cieplutko pozdrawiam.   [/b]
    Powiedz mi verciak, w jaki sposób miałby ci ktoś dać oficera czy nawet PodOficera skoro ty masz 11 lat, Nie masz mutacji, Nie umiesz walczyć, Nie jesteś dobrym grafikiem (tekstury itp.). To powiedz w jakim pułku  który istnieje dłużej nisz trzy miesiące dałby ci ktoś od razu podoficera. Pamiętam jak w tamtym roku przyszedłeś raz na event i później mi powiedziałeś że ty jesteś oficerem w jakimśpp i nie dołączysz do nas niżej jak na kapral. No i kto by cię chciał na kapralu... Indian ma 16 czy 15 lat i głos podobny do ciebie i jest kapralem w 16pp, dlatego że potrafi rekrutować. i mysię że gdybyś dołączył do jakiegoś pułku i pobył w nim dłużej, to dostał byś tego kaprala.

Pozdrawiam.

Offline 1husjan

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 29, 2017, 12:56:33 »

To po kiego grzyba przyjmujesz w każdym nowo powstałym pułku stanowisko podoficerskie, skoro doskonale wiesz, ze zostaniesz z niego wyrzucony w ciągu 2 dni? Jeden, może dwa pułki Cie tego nie nauczyły?