Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: problem ze zdrowiem i morale - świerzb!  (Przeczytany 1400 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dawidek1233

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    problem ze zdrowiem i morale - świerzb!
    « dnia: Stycznia 26, 2017, 13:22:42 »
    Witam. Jestem świeżym użytkownikiem forum (kilka sekund temu aktywowałem konto :D ) więc jeżeli nie tu powinienem go napisać to przeniose :D
    Problem polega na tym, że jestem w Wojsku Zaporowskim i mam oddział liczący 38 jednostek. Pewnego razu kompletnie zapomniałem o żywności i wyskoczył mi komunikat, że w oddziale panuje świerzb, który dziesiątkował moje wojsko :( Pojechałem zatem do miasta i odpocząłem w nim bodajże 3 dni i wyskoczył komunikat że świerzb został wyleczony więc ja szczęśliwy wyruszyłem najeżdżać na Bandytów by zarobić troche pieniędzy i ulepszyć oddział, a tu nagle BAM - moja postać przed walką miała 100% zdrowia, a gdy wchodze do walki spada do 20-30% i jest tak za każdym razem gdy się bije oraz co wieczór morale oddziału spada o 3 punkty. Wie ktoś jak temu zaradzić? :(

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    Odp: problem ze zdrowiem i morale - świerzb!
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 26, 2017, 14:30:37 »
    Witaj. Nazywam się Shanty. Chętnie odpowiem na Twoje pytanie! :)
    Cieszymy się, że do nas napisałeś.
    Na początku chcieliśmy Cię pochwalić za osiągnięcie takiej liczebności. To duży sukces! Musimy jednak przyznać, że świerzb nie jest spowodowany brakiem żywności dla oddziału, jednak pragniemy zauważyć, że dieta bogata w witaminy i minerały zawarte w warzywach sprzyjają utrzymaniu dobrego stanu ciała. Jest nam przykro, że Twoje wojsko zostało zdziesiątkowane. Jednak jako Polacy cieszymy się, że oddziały buntowników maleją. Tak trzymaj!
    Cóż, pomysł z wyjazdem do miasta nie był trafiony. Mamy wrażenie, że mogłeś zarazić resztę miasta, chyba, że byli to żydzi, o których musimy powiedzieć, że dbali o higienę w tamtych czasach. Cieszymy się jednak, że ruszyłeś na bandytów, lecz zabijanie ich wyłącznie dla pieniędzy nie jest zbyt honorowe. Wejście do walki to bardzo stresująca sytuacja. Pamiętaj, że stres może przyczyniać się do wielu chorób takich jak: Zespół Jelita Drażliwego, choroby układu krążenia, problemy z sercem i wiele innych. W tej sytuacji radzimy podjąć techniki relaksacyjne przed walką. Przyczyn spadku Twojego morale może być dużo: problemy zdrowotne, problemy społeczne, słabe żywienie, choroby i inne.

Mamy nadzieję, że wyczerpująco odpowiedzieliśmy na Twoje pytanie!

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: problem ze zdrowiem i morale - świerzb!
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 26, 2017, 17:22:24 »
    Hm, jeżeli zaniedbałeś oddział - w tym przypadku poprzez brak żywności - morale drastycznie spadają, a i zwiększa się szansa na różne efekty minusowe, jak np. świerzb. Co do morale - sprawdź w oknie statystyk poszczególne czynniki, które na nie wpływają i odpowiednio zbalansuj, nakupuj żywności, bij się z jak najmniejszymi stratami i wygrywaj. Odnośnie zdrowia - jeżeli po jakimś czasie samo to nie zniknie, to nie wiem.
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."