Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Rozbicie: Konfederacja] Rozmowy z GM  (Przeczytany 130 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    [Rozbicie: Konfederacja] Rozmowy z GM
    « dnia: Stycznia 20, 2017, 00:03:36 »
    Jako, że Papiestwo dołączyło do gry, a Księstwo Kaliskie żąda koronacji to zgodnie z średniowiecznymi realiami potrzebna jest jeszcze zgoda Cesarza. Dlatego chcielibyśmy aby on też znalazł się w rozgrywce.
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2020, 18:42:35 wysłana przez Kradus »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Rozmowy z GM
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2017, 00:04:48 »
    Popieram !

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2017, 07:08:09 »
    Popieram.

Offline Piastun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 20, 2017, 11:57:19 »
    Jeśli książę kaliski zdobyłby zgodę papieża to zgoda cesarza nie jest potrzebna. Tym bardziej, że aktualnie po pierwsze jest bezkrólewie w Rzeszy, po drugie wybrany w 1273 na cesarza Rudolf Habsburg był popierany przez papę.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 20, 2017, 12:04:29 »
    Szybkie pytanie -> rozumiem, że o dodanie Papiestwa do naszej gry wnioskował któryś z książąt? Czemu w takim razie, nie zostali spytani o to wszyscy gracze, tak by mogli się oni na takie coś przygotować. Wygląda to wszystko, jakby część z księstw wiedząc o Twojej decyzji wcześniej się do niej przygotowała, a reszta nie miała na to czasu.

Offline Piastun

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 20, 2017, 12:15:28 »
    Papiestwo dodałem po rozmowie z Tymusem, bo uznałem, że dodanie papieża jest niezbędne w wypadku zamierzenia koronacji. Gdyby to był ktokolwiek inny kto powiedziałby mi o zamierzeniach koronacji też bym go dodał więc graczy nie pytałem. Tymusowi powiedziałem o tym, że dodam papiestwo 58 minut przed oficjalnym ogłoszeniem w ogłoszeniach. Nie wiem jak mógłby się ktokolwiek na to przygotować, ale przez 58 minut raczej nie da się wiele zrobić.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 20, 2017, 12:23:30 »
    Czyli najpierw było zamierzenie koronacji, a później prośba o dodanie papiestwa jak mniemam z Twoich słów? Wiesz, gdyby Tymus nie konsultował tego z innymi swoimi stronnikami, nie zawarłby takiej prośby więc jednak czas na "przygotowanie" wyceniłbym na ponad te wspomniane 58 minut. Pozdrawiam.

Offline Piastun

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 20, 2017, 12:29:11 »
    Nie wiem jak moglibyście się do tego przygotować, bo między nami to póki co Tymus nawet nie wspominał papieżowi ani nikomu In Game o koronacji. Jeśli czujecie się pokrzywdzeni przeze mnie w jakiś sposób, wytłumaczcie w jaki i jak mogę Wam to zrekompensować.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 20, 2017, 14:56:59 »
    Raczej chodzi o same stosunki z papiestwem, skoro teraz on jest na arenie międzynarodowej już nie tylko teoretycznie ale także praktycznie. Nasze działania względem chociażby duchowieństwa mogłyby wyglądać zgoła inaczej gdyby od początku on był. Jeśli oczywiście będzie to wpływać na stosunki z papiestwem (a obstawiam, że będzie).