Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][12pp] Pułk 12. Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 45644 razy)

Opis tematu: Inaczej zwany Czwartym Pułkiem Legii Poznańskiej // Najstarszy polski pułk.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [NW][12pp]12. Pułk Piechoty Księstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 17, 2017, 21:50:29 »
    Takie sprawy załatwiajcie we własnym zakresie. Nie przeszkadzam Wam.
    (click to show/hide)

Offline Ragen

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • 5 letni weteran, ex Pułkownik 14. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 17, 2017, 21:57:02 »
    Ziomek to było rok temu, pisałem to na telefonie 3,5 calowym jadąc samochodem, byłem wtedy w 2pp, i nie wiedziałem ze jest coś takiego jak edytowanie postów.

No dobra, a gdyby do 16pp dołączyło jeszcze:  12pp [15+ aktywnych], 3pp [25+ aktywnych], VK [25+ aktywnych], 13pp [20+ aktywnych], 7pp [10+ aktywnych] i 23pp [15+ aktywnych] ? Około 120 aktywnych członków, i każdy pułk miałby swoją kompanie w 16pp.
    Daliśmy propozycję dołączenia dla 7pp i 3pp, nie wypaliło. Zawsze mówimy, jak ktoś chce cokolwiek z czymś łączyć, to jedyną opcją jaka nam pasuje to po prostu dołączenie do 16pp, jednak jakieś legie, korpusy itp nie sprawdzą się.

Jak to niby by wyglądało? 120 osób w jednym regimencie, przyszliby z różnych społeczności, gdzie były różne systemy i nagle wszystko ładnie by funkcjonowało? Nie, nie sądze.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2017, 22:09:10 wysłana przez Ragen »

Głównodowodzący 14pp. Ex Major 16pp, Porucznik 12pp oraz Furier 5pp

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 17, 2017, 21:58:29 »

XD

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 17, 2017, 22:22:10 »
    Daliśmy propozycję dołączenia dla 7pp i 3pp, nie wypaliło. Zawsze mówimy, jak ktoś chce cokolwiek z czymś łączyć, to jedyną opcją jaka nam pasuje to po prostu dołączenie do 16pp, jednak jakieś legie, korpusy itp nie sprawdzą się.

Jak to niby by wyglądało? 120 osób w jednym regimencie, przyszliby z różnych społeczności, gdzie były różne systemy i nagle wszystko ładnie by funkcjonowało? Nie, nie sądze.
    Dlatego preferuję korpusy. Wszystkie pułki zachowują suwerenność, a jednocześnie wszystkie współpracują, ale i rywalizują.
    (click to show/hide)

Offline Ragen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 17, 2017, 22:29:10 »
    Dlatego preferuję korpusy. Wszystkie pułki zachowują suwerenność, a jednocześnie wszystkie współpracują, ale i rywalizują.

Dobra, widzę, że nie ma sensu ciągnąć tego tematu.. Pozostawiam was z waszymi nierealnymi fantazjami. Róbcie, jak uważacie.

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 17, 2017, 22:31:05 »
    I co ci da ta suwerenność, a no tak przecież wszyscy chcą być Pułkownikiem.
    Jak to niby by wyglądało? 120 osób w jednym regimencie, przyszliby z różnych społeczności, gdzie były różne systemy i nagle wszystko ładnie by funkcjonowało? Nie, nie sądzę.
    Funkcjonowałoby jak wszędzie, Awanse są za umiejętność i czas służby, dowodzi oficerka, podoficerka pilnuje porządku na Ts3 i podczas bitwy. Czym się różni 16pp od 12pp, czy 3pp no dobra 3pp ma niemieckie rangi np. Gefreiter.

Offline Ragen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 17, 2017, 22:38:59 »
    I co ci da ta suwerenność, a no tak przecież wszyscy chcą być Pułkownikiem.Funkcjonowałoby jak wszędzie, Awanse są za umiejętność i czas służby, dowodzi oficerka, podoficerka pilnuje porządku na Ts3 i podczas bitwy. Czym się różni 16pp od 12pp, czy 3pp no dobra 3pp ma niemieckie rangi np. Gefreiter.

Zawsze są sytuacje, że jedni chcą tak, a inni inaczej, nie będę drążył tego tematu. Jak mówiłem, nie bierzemy pod uwagę żadnych korpusów ani legii czy czegokolwiek takiego, a z Twoich ust brzmi to co najmniej śmiesznie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2017, 23:03:48 wysłana przez Ragen »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 17, 2017, 23:11:56 »
    1. Łączy się każdy z każdym,
    2. jesteśmy najlepsi,
    3. Rq

No serio, nie ma sensu aby pułki się łączyły, ponieważ to zabija sens grania. To tak jakby Real i Barca stwierdziły, że od dziś będą Real Barceloną i tyle. Albo powstałby CheToten4senal (Właściwie powinno być 4senaltoten aby totki były za Arsenalem xd) Londyn i jedyną konkurencją byłby Payet + 10 jakichś tam gości, którzy psują mu robotę, jeśli chodzi o Londyn.
      Inna rzecz, że ta konkurencja nie wyglądała najlepiej. Z wielu powodów, jakieś relacje na linii ja - dapietro, nie były głównym. Raczej kwestia mentalności, dużego nasycenia ludźmi którzy zbyt wielką wagę przywiązywali do wyników i " o nie, jak przegramy to co najmniej XXX zrobi RQ, a pułkownik nas rozwiąże i moje życie straci sens. Mam pomysł. Nawyzywam ich, to będzie lepiej XD".
      Zawsze to rywalizacja była motorem, do tego aby się polepszać. Inna rzecz, że to wymagałoby bardzo zgranych ekip, które nawzajem się trzymają, dużej stabilności i pewności liderów, że co najmniej im pułk się nie rozleci, aby ta rywalizacja była na poziomie. SRT przegrało z REFem z 10 razy, nim ich elita odeszła, przegrała jeszcze raz a potem wygrywała, aż wreszcie klepała ich do 0. 90% innych klanów w takiej sytuacji by się rozpadło, nim by ugrali rundę.

Offline Ragen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 17, 2017, 23:38:58 »
    2. jesteśmy najlepsi,
    3. Rq

No serio, nie ma sensu aby pułki się łączyły, ponieważ to zabija sens grania. To tak jakby Real i Barca stwierdziły, że od dziś będą Real Barceloną i tyle. Albo powstałby CheToten4senal (Właściwie powinno być 4senaltoten aby totki były za Arsenalem xd) Londyn i jedyną konkurencją byłby Payet + 10 jakichś tam gości, którzy psują mu robotę, jeśli chodzi o Londyn.
      Inna rzecz, że ta konkurencja nie wyglądała najlepiej. Z wielu powodów, jakieś relacje na linii ja - dapietro, nie były głównym. Raczej kwestia mentalności, dużego nasycenia ludźmi którzy zbyt wielką wagę przywiązywali do wyników i " o nie, jak przegramy to co najmniej XXX zrobi RQ, a pułkownik nas rozwiąże i moje życie straci sens. Mam pomysł. Nawyzywam ich, to będzie lepiej XD".
      Zawsze to rywalizacja była motorem, do tego aby się polepszać. Inna rzecz, że to wymagałoby bardzo zgranych ekip, które nawzajem się trzymają, dużej stabilności i pewności liderów, że co najmniej im pułk się nie rozleci, aby ta rywalizacja była na poziomie. SRT przegrało z REFem z 10 razy, nim ich elita odeszła, przegrała jeszcze raz a potem wygrywała, aż wreszcie klepała ich do 0. 90% innych klanów w takiej sytuacji by się rozpadło, nim by ugrali rundę.

A co tam i tak lepiej tworzyć co chwilę regiment z intencją zjednoczenia polskiej sceny, po czym się rozpaść, dołączyć do jakiegoś stabilnego pułku, potem odejść, zebrać ludzi i robić w kółko to samo bo "TRZEBA PRÓBOWAĆ MOŻE W KOŃCU SIĘ UDA".

A w ogóle to te złe 16pp chce zdominować polską scene, a ten ich simskil szatan to w ogóle myśli, że Bóg jest

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 18, 2017, 09:51:57 »
    A co tam i tak lepiej tworzyć co chwilę regiment z intencją zjednoczenia polskiej sceny, po czym się rozpaść, dołączyć do jakiegoś stabilnego pułku, potem odejść, zebrać ludzi i robić w kółko to samo bo "TRZEBA PRÓBOWAĆ MOŻE W KOŃCU SIĘ UDA".

A w ogóle to te złe 16pp chce zdominować polską scene, a ten ich simskil szatan to w ogóle myśli, że Bóg jest
    Bardzo ciężko to uświadomić idealiście. ;)
    (click to show/hide)

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 18, 2017, 13:39:29 »
    2. jesteśmy najlepsi,
    3. Rq

Tak ma to sens. dlatego że motorem byłaby rywalizacja ale na skale światową. A i tak każdy wie że lepszy jest jeden silny pułk niż 10 słabych.

Offline Ragen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 18, 2017, 14:00:25 »
    A i tak każdy wie że lepszy jest jeden silny pułk niż 10 słabych.
    To po grzyba odszedłeś z 16pp żeby wznowić 23pp?

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 18, 2017, 14:21:41 »
    True жD

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 18, 2017, 15:45:40 »
    True жD
    Czemu piszesz rosyjskie ż zamiast x ?

??? -_- ??? Simskil mnie wywalił ! Dlatego że mu powiedziałem, że ludzie z 23pp nie chcę przyjśc do 16pp. I  ja nie będę ich zmuszał.

Offline Szczepan

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    « Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 18, 2017, 15:51:18 »
    Z tego co mi wiadomo, to sam się wywaliłeś :D