Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przedmioty w bitwie a przedmioty PO bitwie  (Przeczytany 1718 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Massai

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Przedmioty w bitwie a przedmioty PO bitwie
    « dnia: Stycznia 14, 2009, 14:47:31 »
    Witajcie.
    Zauważyłem dziwną rzecz - wrogowie ubici zostawiają coś po sobie na polu walki, można to w bitwie zebrać i tym walczyć...
    Ale już po wygranej bitwie, w okienku "łupów" - nie ma wielu z tych przedmiotów do zabrania.
    Podobnie choćby z końmi - mam jakiegoś pecha, jak tylko sobie kupię jakiegoś fajniejszego kłusaka, to mnie złapie jakaś armia typu 300 wojaków, i gwizdną mi konia.
    Wygram potem bitwę na jakimś zaprzęgowym koniku, specjalnie uważam żeby koniom wrogów krzywdy nie zrobić - i kicha, niezmiernie rzadko taki koń jest "do zabrania" po bitwie.

O co biega? Może chodzi o tę umiejętność z łupieniem?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Przedmioty w bitwie a przedmioty PO bitwie
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2009, 15:43:26 »
    Dokładnie chodzi o umiejętność łupienia, im masz wyższą tym więcej zgarniesz dla siebie, resztę zabiorą Ci Twoji towarzysze broni, jeśli chcesz to sprawdzić to walcz sam w bitwie, bez żadnych pomagierów i cały łup będzie Twój, to samo tyczy się konia....

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2009, 15:45:54 »
    Możesz także podczas bitwy chodzić i zbierać przedmioty do skrzyni.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 14, 2009, 15:51:06 »
    Bardzo dziwne DIEGO. Sprawdzałeś ten sposób? Ja sprawdzałem i niestety nie działał, bo wszystkie przedmioty, które podniosłem po otworzeniu skrzyni znikały mi z rąk, a w ekwipunku ich nie widziałem.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Diego

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 14, 2009, 15:58:22 »
    Mi się udało raz z kamieniami, później nie próbowałem więc pewien tej metody nie jestem.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 14, 2009, 15:59:37 »
    Też tak próbowałem i nic. W takim razie, po co te skrzynie? Dwa razy próbowałem z tym eq martwych a potem przestałem się nią przejmować..

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 14, 2009, 16:04:22 »
    Skrzynie sa po to, by wyjąć sobie jakieś przedmioty. Na przykład masz przy sobie miecz, a w skrzyni masz włócznię, to idziesz do niej i bierzesz. To samo można zrobić ze strzałami i innymi rzeczami oprócz konia. Jednak wątpię, by ktoś z tego korzystał.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Diego

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 14, 2009, 16:05:20 »
    Ja przed chwilą próbowałem i wywaliło mnie do pulpitu, bez żadnego przepraszam tylko tak po chamsku.

podpisu!

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 14, 2009, 18:47:35 »
    Skrzynki ewidentnie są po to by uzupełniać amunicję (strzały, bełty) luv wymienić broń, albo wyroby płatnerskie w zależności od rozwoju sytuacji w bitwie.
    Np. zabiją nam konia, gdy uzbrojeni jesteśmy w lancę, więc podbiegamy do skrzynki i zmieniamy tarczę na pawęż, a broń na inną (np. miecz czy pikę, która lepiej nadaje się niż lanca dla piechura.
    Gdy wystrzelamy strzały, podbiegamy do skrzynki i wyjmujemy nowy kołczan.

W przypadku modów, można pokusić się o np. eliksiry leczące nasze nadwątlone ranami zdrowie.

Zaś co do przedmiotów w bitwie i po bitwie - zwróćcie uwagę na pojedynki na arenach. Możemy w trakcie nich zmienić broń na zdobyczną, jednak nie pozostaje ona nam na stałe, lecz jedynie do czasu zakończenia bitew (czyli nie zalicza się do trwałych znajdziek).
    Podobnie jest z rzeczami z pola walki.

Co bardzo mi nie odpowiada w grze i uważam za niedoróbkę twórców, to kwestia koni. Mamy w ekwipunku zdobyte konie, lecz nie możemy ich pozostawić we własnym zamku. A opcja taka być powinna, mamy tam przecież stajnię, więc pozostawiając konie w zamku powinny one się tam ukazać z możliwością ich dosiadania.
    Ogólnie gra nieco rozczarowuje od strony wizualnej, gdy ciągle mamy do czynienia z drzwiami do pomieszczeń, do których wejść się nie da. Gdyby jakiś modzik urozmaicał grę o wnętrza, które można by eksplorować lub rozmawiać z ich mieszkańcami byłoby naprawdę fajnie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2009, 18:53:40 wysłana przez pc_maniac »

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 15, 2009, 09:39:57 »
    W sumie to już przestałem się przejmować tymi przedmiotami z bitwy, czasem tylko jak złapię lorda to chciałoby sie mu zedrzeć brygantynę z grzbietu - jak wywodził Zbyszko z Bogdańca, mediolańskie zbroje z pojedynków to najlepszy zysk...
    Natomiast co mnie mocno rozczarowuje, to potęga konnego kopijnika... Po prostu maszyna do zabijania.
    Sam jeden jestem w stanie wyciąć naprawdę dużą armię piechurów, zwyczajnie jeżdżąc dookoła armii i nadziewając kolejnych biedaków... tak naprawdę jedyne co jest drobnym problemem to konni łucznicy, trzeba się za nimi naganiać.  Brakuje mi to lekkiego urealnienia - tak naprawdę w szarżach konnicy bronie drzewcowe się bardzo często łamały bądź zostawały w ciałach zabitych.

Jeszcze głupie pytanie zadam, nie będę już nowego wątku zakładał.
    Podbiłem zamek, oczywiście król mi łaskawie odpowiedział że "wybacz, masz już lenno (jakąś wiochę), zamek dostanie ktoś inny".
    Wioski nie da się rozbudować do zamku, prawda?
    Znaczy można tam siedzibę i inne postawić, ale zamku z tego nie zrobię?

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 17, 2009, 13:41:59 »
    W realu również wioch nie przebudowywało się na zamki. Można było wybudować zamek w pobliżu wiochy, ale nie na jej miejscu, więc co do urealniania, to nie masz racji.
    Co do kopii...
    Kopie turniejowe specjalnie były robione jako puste w środku, by były i lekkie i nie zabijały przeciwników, zaś kopie bojowe były tworzone tak by nie za bardzo łamały się przy szarżach, często końcówkę miały metalową. Zaś poprzez bardzo wytrzymałą konstrukcję, były na tyle ciężkie, że często na ladrach (zbroja konia) montowano specjalną podpórkę, na której opierało się kopię przy szarży.