Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: LOTR: Conquest  (Przeczytany 4362 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    LOTR: Conquest
    « dnia: Stycznia 13, 2009, 19:08:35 »
    Chyba każdy fan LOTR wie co to za gra, premiera już 16 stycznia więc zaczynam ten wątek. Jak myślicie co z tego wyjdzie?
    Według mnie może być ciekawe to połączenie gry akcji ze światem śródziemia, a jeszcze lepiej zapowiada się multi.
    Ja jadę w sobotę do media marktu żeby kupić sobie tą gierkę, ktoś z was też zamierza ją kupić?
    Wątek bardziej rozwinę po premierze i kupnie gry, na pewno napiszę czy jest warta swej ceny

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: LOTR: Conquest
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 15, 2009, 18:54:30 »
    O ile mi wiadomo, to jedna wielka kupa :) Przynajmniej tak wynika z demka na X360. Tylko dla fanboyów!
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 16, 2009, 08:36:12 »
    Po pierwszych 4minutach, poczułem jakbym grał w Powrót Króla, sterowanie bardzo intuicyjne i proste (gram na padzie). Więcej powiem gdy się wkręcę w fabułę, bo Trening za dużo nie powiedział ;)

Offline mamg123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 16, 2009, 11:33:09 »
    Moim zdaniem tym co się  nie podobał star wars battlefront to LOTR Conquest nie przypadnie do gustu bo to jest to samo tylko we władcy pierścieni,
    pozatym gra ma też wiele bugów np. ork zwiadowca poderżnął mi gardło a potem wskoczył w przepaść.

Moja ocena: 8/10 jak dla mnie gra fajna.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2009, 17:17:40 wysłana przez mamg123 »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 17, 2009, 11:47:59 »
    A ja mam takie pytanie - nie wiecie gdzie można sprawdzić dostępność tej gry? Bo ja nie mieszkam w mieście i do najbliższego media marktu/empiku mam ponad 40km, a do tego właśnie nie mam nawet pewności czy będzie. Chodzi mi oczywiście o wersje PC.

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 18, 2009, 00:58:13 »
    Poprostu zadzwoń ,ale już powinna być

Zacznę więc od tego

Spodziewałem się po grze dużo więcej i torche się na tym zawidołem .To jest po prostu ST:Battelfront w Lotr.Mało tego poziom są trochę dziwinie zrobione jak i walczący,miały być bitwy do 150 osób ale to tylko miały.Widać ,że tą gierkę tylko przeniesiono  .Gierka ma też trochę plusów ,aczkolwiek szczerze wole powrót króla.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 18, 2009, 16:09:55 »
    No wiesz ja tam lubię Battlefront ;D Poza tym mi zależy PRZEDE WSZYSTKIM na grze przez neta. Jutro lub pojutrze gra mi przyjdzie, bo zamówiłem przez neta. Jak mi przyjdzie to może zagramy razem na jednym servie?
    -------------------------------------------------------------------------
    edit: dzisiaj przyszła mi gierka ;D Tak jak już mówiłem - lubię Battlefront ale chodź jestem wielkim fanem LOTR to gra mi się średnio spodobała. Już sam poziom trudności zniechęca (gram na łatwym, a już przejść nie mogę chociaż jestem w połowie misji stroną dobra ;/ ). Liczę przede wszystkim na multi, którego jeszcze nie próbowałem.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2009, 12:26:23 wysłana przez Buu154 »

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 20, 2009, 20:12:32 »
    Też zauważyłem że poziom trudności jest całkiem trudny. Grałem jak na razie łucznikiem, wszystko okej, pozabijałem orków z pochodniami, wycofujemy się do zamku i trzeba bronić bramy... No i zaczynają się schody, orki napływają w bardzo szybkim tempie, specjalne strzały wolno się ładują (zatrute zabiją mały oddział wroga w 3sekundy ;d)... nie wiem jak wojownikiem ale łucznikiem ciężko jest :) Hmmmm... checkpointy są poustawiane po każdym ważnym wydarzeniu (a to po wycofaniu się, a to po pokonaniu wyznaczonej ilości wrogów)...Gdy zginiemy, cofamy się do checkpointa, ale gdy nieuda nam się jakieś zadanie to musimy zaczynać caaałąąą misję od początku... przechodziłem oblężeniu Minas Tirith chyba 3razy i za każdym razem nie mogłem sobie poradzić z tymi orkami w bramie ;d Jak będę miał więcej czasu to napisze więcej.

PS: Bardzo fajnie gra się magiem, może atakować, jak i leczyć siebie i pobliskie jednostki, oraz chronić sprzymierzeńców specjalną bańką :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2009, 11:09:24 wysłana przez Miziol »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 20, 2009, 23:14:41 »
    Przeszedłem już całą kampanię dobra i zła z kolegą przez neta. Gram gdzieś szóstą godzinę właśnie przez internet i muszę powiedzieć, że gra się świetnie. Szczególnie przypadł mi do gustu tryb podboju. Po 3-4h nie znalazł się taki, który byłby lepszy ode mnie ;D Serio zawsze ja zabijałem najwięcej przeciwników i miałem najwięcej pkt.
    LOTR: Conquest opłaca się kupić dla samego grania przez internet i muszę dodać, że przy moim wolnym necie - 512 kb/sec nie ma praktycznie lagów, więc to dodatkowy plus. Jak ktoś chce pograć ze mną to niech napisze na gg(12874882) lub poda swoje to się jakoś skontaktuję.

PS: Miziol jakby co, to możemy razem przejść kampanie ;D

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 21, 2009, 12:11:59 »
    Zachęcony waszymi postami i filmami z jutuba postanowiłem zainteresować się tą grą. Niestety mam słabego kompa (na dodatek pół ramu mi padło ostatnio). Po włączeniu gry i ustawieniu wszystkich opcji na LOW działa nawet menu główne :-) Po włączeniu jakiejkolwiek mapy odtwarza się filmik .... i crash to desktop. Na dodatek głos nieco przycina. Mam rozumieć, że komp nie wytrzymuje gry i dlatego się wywala prawda?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 21, 2009, 12:57:02 »
    Możliwe...ale nie pewne...może sterowniki Ci potrzebne?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 21, 2009, 12:58:59 »
    Mam komplet sterowników, DX itd. Mam tylko procka ciut wolniejszego niż trzeba, no ale jak mi się uda odzyskać mój ram (bo w tej chwili mam tylko 512) to może pójdzie na low detalach.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 21, 2009, 22:43:10 »
    Grałem u kolegi odrzucają mnie klaustrofobiczne bitwy. Z zapowiedzi wynikało że zrobią coś w stylu M&B 2 z Last Daysem a wyszło coś gorszego od Dark Messiaha na multi. Poziom trudności jest dziwny, zupełnie nie zbalansowany. I nie podoba mi się też to że co 4 osoba w była magiem. Zawsze wydawało mi sie że to zajęcie dla wybranych.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 22, 2009, 08:11:20 »
    Może co czwarta osoba jest magiem  bo są cztery klasy? :D Zastanów się nad tym xD

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 22, 2009, 08:32:33 »
    Ale ja nie lubie takich gier....magia, jakieś talizmany, s-f....krew mnie zalewa jak nawet patrze jak ktoś gra