Wątek zakładam ze szczerej intencji ocalenia jak największej części naszej małej społeczności przed katastrofą jaka nadejdzie, gdy matrix upadnie. W momencie zakładania przeze mnie tego wątku, o poważnym zagrożeniu powiadomieni są niestety tylko Bojar, Kamillo i Remar, a trzeba przecież ratować jak najwięcej Tawernowiczów. Przygotujcie się na Wielką Pobudkę Słowian!
Co musicie wiedzieć? Szczepionki i GMO to zło i eksperymenty obcej cywilizacji (Reptilian) na nas. Ci sami Reptilianie odpowiadają za powstanie chrześcijaństwa - Jezus był jednym z nich, a całe te watykańskie zabobony to jeden wielki eksperyment socjologiczny. Nie dajcie się zwieść kosmitom! Dziś jedynie prawdziwi, rodowici Słowianie są ludźmi wolnymi od wpływów Reptilian (choć nie do końca) i są jedyną nadzieją ludzkiej cywilizacji na przetrwanie upadku matrixa, który nadchodzi. Co się z tym wiąże? Przede wszystkim zamknięcie połączenia wymiarów między światem naszym, a domem Reptilian. Od lat pracują w swoim legendarnym laboratorium znanym jako CERN nad ewakuacją z naszego świata, finansowani oczywiście przez Watykan, czyli taki Sztab Główny Reptilian na Ziemi i ich centrum operacyjne. Choć ucieczka Reptilian zdawać się może czymś dobrym, w rzeczywistości będzie dla ludzkiej cywilizacji czymś tragicznym - większość jest słaba (szczególnie na zepsutym Zachodzie) i zginie gdy matrix będzie upadał. Musimy być silni. Aby być silnym, musicie często chodzić boso po ziemi i
dobrze programować wodę*. Bądźcie dzielni i silni bracia Słowianie, już wkrótce będziemy wolni!
Okej, po tym malowniczym wstępie, będącym okrojonym streszczeniem poglądów (a właściwie, moją adaptacją, która w moich uszach brzmiała logicznie, autor czasami sam sobie zaprzecza, twierdząc innym razem że szczepionki, podobnie jak Księżyc i wiele innych rzeczy, są reliktami
matrixa/matrycy zniewolenia)
stąd, możemy przejść do istoty tematu, czyli teorii spiskowych. Ale nie takich, no, powiedzmy, believable, tylko tych nadających się na oddział zamknięty ekskluzywnej placówki w Międzyrzeczu przy ulicy Poznańskiej (czy tam w Gnieźnie, widać jest tendencja do lokowania psychiatryków przy ulicy o tej nazwie :P). Czasami czytając te rewelacje, mam wrażenie, że ten facet
musi trollować, bo nie wyobrażam sobie istnienia kogoś, kto wymyśla takie fanaberie i funkcjonuje normalnie w naszym społeczeństwie. Ale odrzucając na chwilę śmieszkowanie na bok - pod jednym z artykułów zawierających mądrości oświecone, trafiłem na komentarz, w którymś ktoś napisał, że jest nauczycielem i podzieli się jutro tą ważną informacją z uczniami (!). Umówmy się, co prawda to było zawarte akurat pod artykułem o poczcie władców Wielkiej Lechii od dwieście czy czterysta któregoś roku naszej ery, ale mimo wszystko... to niedobrze, kiedy ludzie mający odpowiadać za kształcenie dzieci mieliby opowiadać takie bzdury. A więc, oto temat do dyskusji: skąd takie wyjątkowo wydumane teorie spiskowe się biorą? Czy ich twórcy naprawdę w nie wierzą? Jaka teoria, spośród tych które są wam znane, jest najdziwniejsza?
* - nie pytajcie mnie co to znaczy, długo próbowaliśmy z Bojarem dojść istoty tego sformułowania, ale umyka to nam niestety :D
być może to dlatego, że ja jestem z pochodzenia Niemcem, a on Kanadyjczykiem z Jerozolimy Warszawy, zapewne obaj podpadamy do gatunku Reptilian i powinniśmy umykać portalem do innego wymiaru jak najszybciej :/