Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mikołajkowy zrzut prezentowy prosto z Laponii  (Przeczytany 2407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Mikołajkowy zrzut prezentowy prosto z Laponii
    « dnia: Grudnia 06, 2016, 16:09:47 »
    Dziś, jak wiadomo, mamy 6 grudnia. Mikołaj odwiedza również Tawernę i postanowił obdarować Tawernowiczów w sumie 6 grami, jak data wskazuje. Pierwsze dwie już są na forum, znając refleks użytkowników obie są już pewnie odnalezione i zrealizowne na Steam. Być może jednak nie, a więc szybkie podsumowanie:
    » key numer jeden to RTS w kosmosie, znajdziecie go... gdzieś w dziale Dyskusje kulturalne i naukowe
    » key numer dwa to połączenie strategii i gry logicznej, z akcją również w kosmosie - tę pozycję znajdziecie na SB
    Jak widać, pozostały jeszcze cztery. Gdzie będą schowane? W treści postów, chyba, że wskazówka będzie mówiła inaczej. Ponieważ Mikołaj nie jest jednak aktywnym userem naszego forum, a czasu na zbyt duże przeglądanie nie ma, bo spieszy się do Laponii po nagrody na Tawerniany konkurs gwiazdkowy, to keye znajdą się w postach mających nie więcej niż 7 dni.
    Ostatnia gra pojawi się w okolicach północy, a do tego czasu o pojawieniu się nowych kluczów będę pisał na SB

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Mikołajkowy zrzut prezentowy prosto z Laponii
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 07, 2016, 12:50:44 »
    Szósty grudnia się zakończył, a więc szybkie podsumowanie wskazówek (klucze zostaną w postach jeszcze przez tydzień, bo być może jakiś nie został odkryty, później znikną):
    » key numer jeden to RTS w kosmosie, znajdziecie go... gdzieś w dziale Dyskusje kulturalne i naukowe.
    » key numer dwa to połączenie strategii i gry logicznej, z akcją również w kosmosie - tę pozycję znajdziecie na SB.
    » key numer trzy to całkiem ciekawy indie horror, szukajcie go w dziale Rozmowy o NW.
    » key numer cztery to stosunkowo stara, ale wysoko oceniana gra detektywistyczna, jej szukajcie w Modyfikacjach.
    » key numer pięć to dopiero połączenie... gra indie, w mechanice lekko oldschoolowy RPG, doprawiony śladowymi ilościami motywów znanych z gier detektywistycznych, no i fabuła w pewnym stopniu inspirowana Lovecraftem. Tego blendu szukajcie w Rozrywce.
    » key numer sześć to RPG z 2012 roku, najmocniejsza pozycja moim zdaniem na tej liście, ale może to przez pewien sentyment do serii. Tym razem nietypowo, bo nie obowiązuje zasada "post ma maksymalnie tydzień" - gra chowa się gdzieś w dziale Konkursu Świątecznego.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 07, 2016, 15:01:16 »
    Ciekawy i dobry pomysł. Szkoda, że nie chce mi się szukać, bo pozycja nr 6 mnie intryguje. Może podasz chociaż tytuł, cóż to za gra? :p
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 07, 2016, 17:53:19 »
    A skond na to piniondze się pytam?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 07, 2016, 18:20:55 »
    Mikołaj to mój znajomy i za free odpalił Tawernie te klucze, razem z jachtami dla administratorów w pakiecie.

Ciekawy i dobry pomysł. Szkoda, że nie chce mi się szukać, bo pozycja nr 6 mnie intryguje. Może podasz chociaż tytuł, cóż to za gra? :p
    Kiedy minie tydzień, wrzucę listę tytułów. Na razie możecie zgadywać. Pozwolę sobie uściślić, że tytuł, który cię interesuje to TRPG.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 14, 2016, 19:50:50 »
    Okej, oto tytuły ukryte w tematach:

» Planetary Annihilation w temacie Stolik z wodą mineralną
    » Kraven Manor w temacie Mini NWWC