Witajcie. Temat może w złym dziale a może i nie, dość przewrotny przyznacie i pewnie moderatorzy się oburzą ale zanim to nastąpi chcę to wyjaśnić.
Każdy kto grał w Nową Ojczyznę wie że to taki polski modzik, całkiem fajny, OK, wiadomo że ktoś się napracował żeby coś zrobić, poświęcił swój czas itd. chwała mu za to bo przecież jest to praca za darmo. Jednak ten kto zagrał, mógł spotkać się z opisem że jest to mod z dawką humoru, brak tu jednak słowa "humor" w cydzysłowie bo w większości są to debilizmy psujące grę tak że odrzucają od moda na mniej więcej kilometr.
Z racji tego że ze mną właśnie tak było, dokonałem drobnych przeróbek, nie pozmieniałem wielu rzeczy, nie zmieniłem większości dialogów bo może dla kogoś to jest zabawne, nie zmieniałem tekstur takich jak malboraski, tarcze z mortal kombat itd., ale miasta takie jak cyckow, zadupov, nazwy postaci jak spider-man czy lady cycolina trochę psują rozgrywkę. Humor powinien być wpleciony w rozgrywkę z sensem a nie jak tutaj. No ale dobra, mniejsza z tym.
- zmieniłem nazwy części miast i wiosek robiąc z jakiejś Polmarji Księstwo Polskie
- zmieniłem nazwy części npc na bardziej polskie
- drobne poprawki ortograficzne i inne zauważone
- zmiana bełkotu, bulgotania i hihrotania najemników, no i koncert bardów
Po prostu po mojej zmianie gra Was po starcie nie wnerwi i nie pomyślicie o wywaleniu jej do kosza.
Pisałem do autora o tym jak pousuwać różne bzdury, ale bez odzewu, więc sam zacząłem grzebać.
Uwaga. Ważne jest też to że autor standardowo w modzie dodaje (jak poszukacie, bo oczywiście nie dał wszystkiego w jednym miejscu tylko zawalił sprawę) alternatywne tekstury itd.
Zmiana plików nie wymaga rozpoczęcia nowej gry, ale mogą się pojawić komplikacje z tym co jest wyświetlane na ekranie, np. stare i nowe nazwy lordów, to się zmieni kiedy np. lord zmieni frakcję itd.
POBIERZhttps://www.sendspace.com/file/c77i81Jeżeli macie jakieś sugestie co warto zmienić w modzie to piszcie.