Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL 1191w2 - usuwanie debilizmów  (Przeczytany 7424 razy)

Opis tematu: usuwanie debilizmów które ktoś omyłkowo może uznać za poczucie humoru

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nowaojczyzna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL 1191w2 - usuwanie debilizmów
    « dnia: Listopada 29, 2016, 00:26:07 »
    Witajcie. Temat może w złym dziale a może i nie, dość przewrotny przyznacie i pewnie moderatorzy się oburzą ale zanim to nastąpi chcę  to wyjaśnić.
    Każdy kto grał w Nową Ojczyznę wie że to taki polski modzik, całkiem fajny, OK, wiadomo że ktoś się napracował żeby coś zrobić, poświęcił swój czas itd. chwała mu za to bo przecież jest to praca za darmo. Jednak ten kto zagrał, mógł spotkać się z opisem że jest to mod z dawką humoru, brak tu jednak słowa "humor" w cydzysłowie bo w większości są to debilizmy psujące grę tak że odrzucają od moda na mniej więcej kilometr.

Z racji tego że ze mną właśnie tak było, dokonałem drobnych przeróbek, nie pozmieniałem wielu rzeczy, nie zmieniłem większości dialogów bo może dla kogoś to jest zabawne, nie zmieniałem tekstur takich jak malboraski, tarcze z mortal kombat itd., ale miasta takie jak cyckow, zadupov, nazwy postaci jak spider-man czy lady cycolina trochę psują rozgrywkę. Humor powinien być wpleciony w rozgrywkę z sensem a nie jak tutaj. No ale dobra, mniejsza z tym.

- zmieniłem nazwy części miast i wiosek robiąc z jakiejś Polmarji Księstwo Polskie
    - zmieniłem nazwy części npc na bardziej polskie
    - drobne poprawki ortograficzne i inne zauważone
    - zmiana bełkotu, bulgotania i hihrotania najemników, no i koncert bardów

Po prostu po mojej zmianie gra Was po starcie nie wnerwi i nie pomyślicie o wywaleniu jej do kosza.
    Pisałem do autora o tym jak pousuwać różne bzdury, ale bez odzewu, więc sam zacząłem grzebać.

Uwaga. Ważne jest też to że autor standardowo w modzie dodaje (jak poszukacie, bo oczywiście nie dał wszystkiego w jednym miejscu tylko zawalił sprawę) alternatywne tekstury itd.

Zmiana plików nie wymaga rozpoczęcia nowej gry, ale mogą się pojawić komplikacje z tym co jest wyświetlane na ekranie, np. stare i nowe nazwy lordów, to się zmieni kiedy np. lord zmieni frakcję itd.

POBIERZ
    https://www.sendspace.com/file/c77i81

Jeżeli macie jakieś sugestie co warto zmienić w modzie to piszcie.

Offline Dawipir

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL 1191w2 - usuwanie debilizmów
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 03, 2016, 12:35:12 »
    Dodaj Toruń jako zamek(np. zamiast zamka Smerkin) oraz koniecznie przywróć muzykę z podstawki i w sumie ode mnie to byłoby wszystko :)
    Ogólnie fajnie że to robisz, bo mod jest super, ale wolałbym właśnie, żeby to wszystko pozostało w poważnej, średniowiecznej wersji.
    A nazwy Polmarskich jednostek pozmieniałeś na te Polskie np. Polski kawalerzysta?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2016, 22:09:49 wysłana przez Dawipir »

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 04, 2016, 02:07:05 »
    Za zrobienie Nowego Dworu masz piwko :D

(click to show/hide)

Offline nowaojczyzna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 10, 2016, 00:36:34 »
    Wszędzie gdzie jest Polmarsk tam jest Polska, -mar- jest usunięte

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2016, 18:19:28 »
    Gdy pobieram plik, wyskakuje, że format jest uszkodzony. Możesz zreuplaudować?

Offline KasjanGaming

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2017, 22:57:41 »
    To jakis zupelnie nowy modul do zainstalowania czy poprostu cos w rodzaju latki? Sorki za ortografie ale pisze to na szybko

Offline Archded99

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 10, 2017, 23:30:36 »
    Mógłbyś dodać starą zbroje zjednoczenia żeby była czarna i pasowała do reszty.

Offline ThomSSon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 31, 2018, 08:10:32 »
    Wybaczcie odkopanie, jednak mogę zająć się drobnymi zmianami dźwiękowymi (muzyka & efekty), tekstowymi oraz drobnymi graficznymi udoskonaleniami. Napiszcie jednak, czy chcielibyście abym spróbował troszkę popracować.
                                    Jeżeli tak, napisz proszę - nad jakimi aspektami popracować? :)

Co mogę zrobić?

Nowa oprawa audio ✓

Nowe efekty dźwiękowe (odgłosy walk, nagrania głosowe, odgłosy broni, ludzi, zwierząt, odgłosy otoczenia itd) ✓

Jeżeli jesteście zainteresowani, koniecznie napiszcie swoje uwagi oraz propozycje! :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2018, 09:11:37 wysłana przez KosSa »
    Produkcją muzyczną zajmuję się od 8 lat.
    Mogę zrobić dla Ciebie za darmo
    ✔ Podkłady muzyczne oraz samą muzykę różnego gatunku
    ✔ Efekty dźwiękowe
    ✔ Efekty specjalne
                             i wiele więcej!
    Kontakt priv oraz:
    Է Fan page - www.facebook.com/ThomSSon.Official
    Է Tel. 883 938 759