Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kaczor Donald  (Przeczytany 1308 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Kaczor Donald
    « dnia: Listopada 28, 2016, 16:58:52 »
    Mam podstawy sądzić, że nie jestem jedyną osobą, która lubi czytać komiksy z serii Gigant - o przygodach rezolutnego kaczorka.
    W tej postaci jest to co potrafił kapitalnie oddać Louis de funes, czyli nasz przyjaciel walczy raczej z sobą, niż z problemami i składa się raczej z wad niż zalet.
      i jakby nie było, zarobił gigantyczne pieniądze.
    Zapraszam do dyskusji.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Kaczor Donald
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 28, 2016, 17:41:54 »
    Na komiksach o Donaldzie nauczyłem się czytać. Wierny czytelnik Kaczora Donalda i serii Gigant 2000-2009.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 28, 2016, 17:48:59 »
    Powiem tak, ten kaczor z całej wytwórni Walta Disneya jest dla mnie najzabawniejszą postacią, na drugim miejscu jest oczywiście Goofy. Przy tej dwójce z Donaldem na czele to człowiek może się śmiać do upadłego. Zaś Myszka Miki może jest główną postacią Disneya jednakże strasznie irytuje i przynudza, po prostu on jest taki ni jaki. Za to Donald to jest postać z barwniejszym charakterem, mająca dużo bardziej komiczne sytuacje, które nie kiedy sam na siebie sprowadza, nie raz wychodził z nich zwycięsko albo dostaje porządną nauczkę.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 28, 2016, 18:06:01 »
    Myszka Miki jest słaba (/y?). Kaczor Donald to najlepsza seria Disneya, zacząłem czytać w 2001, ale i w tym roku raz zdarzyło mi się, po znalezieniu numeru w kartonie, przeczytać całość. Świetne to jest i tyle.
    A duże pieniądze zarobił słusznie. W komiksie miał tyle perypetii ze znalezieniem grosza, że należy mu się to jako serii :D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 29, 2016, 08:01:43 »
    Trochę tego czytałem, niestety nie jakoś dużo. Genialne, przekrój gatunkowy niesamowity, nie wiem jaka seria najlepsza, bo jakoś już za dzieciaka nie obchodziło mnie, kto czy co jest fajniejszo-zabawniejsze i w sumie takie lajtowe historie mało mi się podobały. Fajne były te komiksy w innych settingach, gdzie te wszystkie disneyowe postaci grały dopasowane role. Albo Superkwęk.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 18, 2016, 17:15:06 »

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 01, 2017, 19:55:35 »
    Na Kaczkach sie wychowalem, giganty czytalem caly czas! Wrog kaczek jest moim wrogiem (ale Myszka Miki przynudzal, wiec go mozna hejtowac)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"