Siemka - widziałem, że ludzie mieli problemy z włączaniem gry, ale takiego jak mój nie znalazłem.
Otóż ogólnie od jakiegoś czasu strajkował mi Steam. Nie chciał za Chiny Cesarskie odpalić się w trybie online i kazał działać w offline, do rozwiązania problemu. Olewałem sprawę, bo gra działała normalnie i nie było żadnych problemów. Aż pewnego pięknego dnia, tak ze dwa tygodnie temu, ikonka Warbanda przestała współpracować. Mianowicie po włączaniu pojawiało się okno:
Numer seryjny do gry M&B Warband:
To jest twój nr seryjny do m&b warband. Po uruchomieniu aplikacji należy wprowadzić ten numer. Zapisz teraz numer seryjny lub skopiuj do schowka.
Produkt: M&B Warband Kod produktu: [tu podany mój numer]
Skopiuj do schowka Graj
Nie pokazuj tego ponownie
Po kliknięciu "Graj" pojawiało się drugie okno:
Steam - Błąd
Wystąpił błąd podczas aktualizacji M&B Warband (brak połączenia z internetem)
Więcej informacji znajdziesz na stronie pomocy Steam
Ok
Wyprzedzając pytania - połączenie z internetem mam, z resztą gdybym go nie miał, nie napisałbym tej wiadomości i nie wiedział, że na stronie steam można figę znaleźć, bo próba zgłoszenia problemu kończy się na ślepej uliczce, odsyłającej na oficjalną stronę WB.
Tak więc mordowałem się z tym przez tydzień, po czym stwierdziłem, że olewam sprawę - odinstalowałem i zainstalowałem steama z powrotem. I nowy problem. Steam oczywiście dalej nie łączy się jako tryb online mimo próśb, gróźb, błagań, rytuałów tanecznych i palenia kadzidełek - a bez tego WB w ogóle nie chce się zainstalować, więc obecnie mam już tylko steama, w ogóle bez Warbanda, bo do instalacji wymaga trybu online, który nie chce zaistnieć. Gdy klikam "próbuj ponownie" przy komunikacie o błędzie włączania trybu online, pojawia się okienko z łączeniem z moim kontem, które wisi na monitorze z pół godziny, po czym pętla się zamyka ponowną informacją, o błędzie połączenia z internetem, z którego właśnie korzystam skacząc po facebooku lub nie korzystam dając mu pełny monopol na korzystanie z łącza.
EDIT: Tak mi się jeszcze przypomniało - jakiś czas temu chciałem coś sprawdzić w pokemonach i próbowałem się posłużyć tym trickiem:
https://www.youtube.com/watch?v=fRxG3S_b8bkNie wiem czy działanie od minuty 4:30 w jakiś sposób wpływa na steama, wątpię, ale może to coś istotnego...? Nie wiem, kompletnie nie znam się na skryptach więc wolę napisać, bo może akurat tutaj coś?