Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z antyaliasingiem z poziomu karty graficznej  (Przeczytany 1190 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    Problem z antyaliasingiem z poziomu karty graficznej
    « dnia: Listopada 27, 2016, 19:42:26 »
    Witam, od jakiegoś czasu mam nowy komputer, a w nim kartę graficzną GTX 1060. W ustawieniach tejże karty włączyłem sobie globalne wygładzanie krawędzi, jednak w praktyce nie działa ono w żadnej grze. Co ciekawe, kiedy włączyłem sobie This War of Mine, zrzuciłem je na okno, a następnie do niego wróciłem, to wygładzanie krawędzi już działało (różnica była zauważalna od razu). Sprawdzałem również ustawienia karty graficznej dotyczącej tej właśnie gry, jednak wszystko jest tam ustawione na zgodne z ustawieniami globalnymi.
    Bardzo bym chciał, żeby mi to wygładzanie krawędzi działało normalnie, w każdej grze od razu po jej włączeniu. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?
    Pozdrawiam
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Raichu

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Przyboczny marszałka
    Odp: Problem z antyaliasingiem z poziomu karty graficznej
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 30, 2016, 15:33:30 »
    Przywróć ustawienia domyślne ustawień globalnych karty graficznej. Jak to nie pomoże, to odinstaluj sterowniki karty (w menedżerze urządzeń) i zainstaluje je ponownie.