Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][13pp]Pułk 13. Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 12496 razy)

Opis tematu: Inaczej zwany 1'szym Pułkiem Piechoty Galicyjsko- Francuskiej

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    Odp: [Napoleonic Wars][13pp]Pułk 13. Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 30, 2017, 02:53:38 »
    Każdy woli co innego. Ja wolę zabawę w dobrym gronie, więc wybieram opcję nr 2.

Nie zrozumiałeś mnie, zobacz np. na csa myślisz, że gdyby fnatic w momencie w którym jechało cała scenę a gracze byliby dupkami lub coś w tym stylu przejmowali się tym, że reszta ich nie lubi? Wątpię bo to oni mieliby nadal hajs czy fejm. Nie popieram zachowania które jest wręcz natarczywe dla przeciwnika wszystko powinno mieć swoje granice ale zdecydowanie wole kiedy mecz zaczyna się tydzień przed a kończy tydzień po.

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 30, 2017, 03:06:36 »
      No tak wy jesteście poważnym pułkiem tam jakieś 12pp czy inne gówniane pułki pokroju 16pp przy was nie powinny się w ogóle nazywać pułkami, z tego co wiem od początku istnienia nie graliscie ani jednego sparingu z polskim pułkiem, o ile graliście jakikolwiek sparing.

Sory koxxus ale to ty jesteś konfliktowy i uważasz że 13pp jest lepsze od innych polskich pułków, napisałeś publicznie że 23pp jest gorsze od innych pułków i że nie powinno w ogóle przychodzić na ten event po czym sami się nie zjawiliście.
    Od kiedy wyznacznikiem dobrego pułku jest gra z polskimi regimentami?

No i co z tego uwielbiania? Lepiej być najlepszym czy być byle czym byle szanowali?
    To tylko gra -_-. "...być byle czym..." Człowiek może grać jak totalne beztalencie, a w rzeczywistości jest "ogarnięty" jak nie jeden przedsiębiorca. Ocenianie osoby ze względu na umiejętności walki to głupota. Jeśli widzisz gracza, który dobrze radzi sobie w walce to co myślisz? Jest wielu graczy na scenie, którzy całkiem dobrze walczą, lecz gdy poznasz ich charakter czy zachowanie to całe zafascynowanie ową sobą znika.

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline Ragen

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • 5 letni weteran, ex Pułkownik 14. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 30, 2017, 04:42:41 »
    To tylko gra -_-. "...być byle czym..." Człowiek może grać jak totalne beztalencie, a w rzeczywistości jest "ogarnięty" jak nie jeden przedsiębiorca. Ocenianie osoby ze względu na umiejętności walki to głupota. Jeśli widzisz gracza, który dobrze radzi sobie w walce to co myślisz? Jest wielu graczy na scenie, którzy całkiem dobrze walczą, lecz gdy poznasz ich charakter czy zachowanie to całe zafascynowanie ową sobą znika.

No dobrze tylko w tej grze rywalizacja jest tym co napędza nasz rozwój, nasza cała praca w regimencie dąży do tego żeby być najlepszym, a nie najbardziej ogarniętym pułkiem na scenie... Nie mówię, że patrzy się tylko 100% w skill bo to przesada, tym bardziej, że ja sam baardzo cenię sobie dyscyplinę, ogar i porządek więc ocenianie kogoś tylko po skillu mija się z moim podejściem do gry i stanowiska. Niemniej jednak uważam, że to właśnie umiejętności stanowią główną (nie jedyną) wartość regimentu i powód do podziwu czy dumy. Nie wiem czy są gdziekolwiek publicznie cenione regimenty tylko za to, że mają ogarniętych ludzi a są niczym jeśli chodzi o poziom umiejętności walki.
    Każda skrajność jest zła.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2017, 04:53:02 wysłana przez Ragen »

Głównodowodzący 14pp. Ex Major 16pp, Porucznik 12pp oraz Furier 5pp

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 30, 2017, 05:02:08 »
    Tak zgadzam się, jeśli regiment jest słaby to nie zabłyśnie na scenie NW.
    Jak chcesz możemy pogadać o tym na steam, po co prowadzić dyskusje nie związaną z głównym tematem, czyli 13pp.
    Widzę że nie życzyłem wam wytrwałości na tej scenie, wiec zrobię to teraz; Powodzenia 13pp! ;)

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 30, 2017, 07:35:44 »
    Moim zdaniem, aby rozwijać skilla potrzebna jest również dyscyplina. Cóż z tego, że niektóre pułki podążają ślepo za skillem, jak ich ludzie to w 90% brainlessy? Dlaczego nie gramy z polskimi pułkami? Spieszę z wyjaśnieniem: każda taka walka kończy się konfliktem między pułkami, oraz kolejnym błotem którymi pułki będą się obrzucać. Nas nie interesuje walka kto jest lepszy, chcemy się w tej grze po prostu dobrze bawić.

Dziękujemy za życzenia Miedziak ;) 

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 30, 2017, 09:18:28 »
    Skill skillem, dyscyplina dyscypliną, ale odkąd pamiętam to wygrywanie = fun. I czym byłaby ta gra gdyby od czasu do czasu nie można było potrolować :D
    (click to show/hide)

Offline Rojus

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 30, 2017, 10:53:42 »
    Cóż jeżeli można się wtrącić owszem sensem gry jest walka oraz zdobywanie skilla , lecz takich regimentów jest ogromna ilość my staramy się podejść od innej strony niż zwykle podchodzą regimenty i stawiamy bardziej na roleplay. Więc jeśli uważasz Jarlu , simskilu czt szanowny Ragenie że nie mamy prawa bytu twoje zdanie, lecz pamiętaj że nie każdy musi powielać utarte schematy ;) pozdrawiam wszystkich.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 30, 2017, 13:02:01 »
    Więc jeśli uważasz Jarlu , simskilu czt szanowny Ragenie że nie mamy prawa bytu twoje zdanie, lecz pamiętaj że nie każdy musi powielać utarte schematy ;) pozdrawiam wszystkich.

No tak przecież dla mnie nikt nie ma prawa bytu podkreślam to w każdym poście... (JPP)

Od wtedy kiedy się przegrywa z 5pp 8:2 to jest się raczej słabym niż dobrym bo nawet nie umie się wygrać z polskim pułkiem ale chyba 8pp było wyciągnięte z takiego logicznego toku myślenia (a bardziej ty Miedziak z Okrą bo reszta waszych graczy jest zupełnie normalna).

Offline Ragen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 30, 2017, 17:29:56 »
    Pozwolę jeszcze raz wspomnieć bo widzę, że niektórzy dalej nie zrozumieli. Uważam, że skill z dyscypliną są nierozłączne i powiedziałem, że nie jest dobrze gdy ktoś stawia 100% w umiejętności walki. Dyscyplina zawsze musi być bo bez niej prawdopodobnie niczego nie dałoby się dokonać. Nadmieniłem tylko, że mimo wszystkiego skill stanowi główną wartość ale nie jedyną i właśnie by rozwój był możliwy odpowiednie standardy szacunku i zdyscyplinowania są niezbędne.
    Przeczytajcie wiadomość uważnie bo widze że moje słowa się u niektórych powtarzają i próbują mi uświadomić coś, co sam głoszę :P

Offline Deniolser

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 30, 2017, 22:04:20 »
    Widzę że niezła kłótnia powstała przez nasz temat , dlatego radzę założyć nowy temat pt. Dramy czy tym podobne . Siłą naszego pułku może nie jest skill i możliwe że nie będzie ale nie mnie to oceniać , siłą naszego pułku nie musi być też dyscyplina , siłą naszego pułku nie musi być dobra zabawa dla wszystkich , siłą naszego pułku jest przyjazne nastawienie do wszystkich jego członków jak i innych pułków istniejących na scenie NW . Ja jestem nikim lecz wiem jedno , jeżeli komuś nie podobają się zasady które obowiązują w danym regimencie nie musi do niego wstępować , nie musi się też mieszać w jego sprawy by to zmieniać , jeżeli dany pułk istnieje oznacza to że komuś się to podoba , nie koniecznie wszystkim . To wszystko z mojej strony i proszę by szanować się wzajemnie i nie psuć czegoś nad czym inni pracowali .

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 31, 2017, 00:25:34 »
    Spora część graczy skupia się przede wszystkim na grze i nastawiona jest na wygrywanie turniejów i bitew, traktując to jako jedną z głównych przyjemności płynącej z gry. Często spotykam się z opinia w tej grupie, że gracze, którzy chcą mieć nadmierna dyscyplinę w pułku oraz akcje prowadzące do najlepszego odzwierciedlenia życia pułkowego, powinna "wyjąć sobie kij z dupy" oraz "traktować to jako gre, bo to tylko gra". Niektórzy tutaj muszą się pogodzić z tym, że Napoleonic Wars to nie to samo co Native. W każdym pułku mamy dana strukturę, system rozkazów oraz hierarchie, którą nie występuje na taka skale na żadnej innej platformie.
    Część graczy stara się traktować pułk prawie jak grupę rekonstrukcyjną. Tak samo jak kogoś nie stać na grę w ASG - wybiera ogarniętą grę w grupie w ARME, tak samo ktoś wybiera NW i pragnie chociaż odrobine przeżyć to samo co w grupie rekonstrukcyjnej.
    Wielu graczy nie potrafi zrozumieć celu odzwierciedlania życia pułkowego poza bitwa oraz na polu walki, jednak dla pewnej grupy jest to coś czego szukają w pułku.
    No i jest też trzecia grupa graczy (chyba najliczniejsza na polskiej scenie NW), która stara siłę łączyć to w jedno czego rezultatem i najlepszym przykładem jest taka bitwa (polecam całość) czy trening (czy tam życie pułkowe).
    Broń Boże nie neguje żadnej z tej grupy z tych pułków, bo w każdej znajduje coś interesującego. Jedyne co chciałem tutaj podkreślić to poszanowanie dla każdej z tych grupy i między nimi.

Offline Ragen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 31, 2017, 00:35:33 »
    Spora część graczy skupia się przede wszystkim na grze i nastawiona jest na wygrywanie turniejów i bitew, traktując to jako jedną z głównych przyjemności płynącej z gry. Często spotykam się z opinia w tej grupie, że gracze, którzy chcą mieć nadmierna dyscyplinę w pułku oraz akcje prowadzące do najlepszego odzwierciedlenia życia pułkowego, powinna "wyjąć sobie kij z dupy" oraz "traktować to jako gre, bo to tylko gra". Niektórzy tutaj muszą się pogodzić z tym, że Napoleonic Wars to nie to samo co Native. W każdym pułku mamy dana strukturę, system rozkazów oraz hierarchie, którą nie występuje na taka skale na żadnej innej platformie.
    Część graczy stara się traktować pułk prawie jak grupę rekonstrukcyjną. Tak samo jak kogoś nie stać na grę w ASG - wybiera ogarniętą grę w grupie w ARME, tak samo ktoś wybiera NW i pragnie chociaż odrobine przeżyć to samo co w grupie rekonstrukcyjnej.
    Wielu graczy nie potrafi zrozumieć celu odzwierciedlania życia pułkowego poza bitwa oraz na polu walki, jednak dla pewnej grupy jest to coś czego szukają w pułku.
    No i jest też trzecia grupa graczy (chyba najliczniejsza na polskiej scenie NW), która stara siłę łączyć to w jedno czego rezultatem i najlepszym przykładem jest taka bitwa (polecam całość) czy trening (czy tam życie pułkowe).
    Broń Boże nie neguje żadnej z tej grupy z tych pułków, bo w każdej znajduje coś interesującego. Jedyne co chciałem tutaj podkreślić to poszanowanie dla każdej z tych grupy i między nimi.

Zgadzam się, właśnie dyscyplina i zachowanie owych struktur czynią przynależność do pułku czymś wyjątkowym. To właśnie ten cały system panujący w regimencie odróżnia tą społeczność od zwykłej ekipy ludzi którzy tylko spotykają się by razem w coś pograć i coś tam wygrywać. Dlatego dyscyplina, hierarchia, odpowiednie zachowanie poszczególnych członków hierarchii pułkowej (Oficerowie, Podoficerowie i szeregowi) to wartości o które powinniśmy najbardziej dbać i pielęgnować je przez całe istnienie naszych regimentów jak i całego NW, a gdy owy poziom jest utrzymywany można głównie skupić się na szkoleniu by zdobywać jak najlepsze osiągnięcia.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 31, 2017, 05:55:19 »
    [...] oraz na polu walki [...]
    Wlaczylo mi sie w innym oknie i myslalem, ze ktos u mnie nad wisla strzela do mew... a to durny angol "fire... fire... fire...". Durne "Five o'clocki".

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 31, 2017, 10:46:47 »
    siłą naszego pułku jest przyjazne nastawienie do wszystkich jego członków jak i innych pułków istniejących na scenie NW .

Przepraszam jeśli ktoś uzna to za atak, ale Wy sobie nawzajem przeczycie. Odejmujesz własnemu pułkowi wszystkie wartości broniąc się przyjaznym nastawieniem do wszystkich, podczas gdy w innych tematach objawia się ono następująco:

Cóż, 8pu nie niesie za sobą zbyt dużego poziomu, nie wiem czy pułki typu 23pp są pożądane na takim evencie.

Mało ciepła w tym przyjacielskim nastawieniu.

Offline Rojus

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 31, 2017, 11:54:05 »
    Koxxus nie jest jedynym członkiem i jego nastawienie do innych to jego zdanie nie nas wszystkich, poza tym to że ja np staram się nie eskalować dawnych konfliktów nie znaczy że każdy tak robi :/ generalnie jako pułk staramy się szanować lub min tolerować inne regimenty :) pozdrawiam