Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][20pp][Remake]20-ty Pułk Piechoty Ziemii Krakowskiej  (Przeczytany 4865 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wierzba

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Papież, a ile on ma dywizji? ~ Józef Stalin
    Odp: [NW][20pp][Remake]20-ty Pułk Piechoty Ziemii Krakowskiej
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 02, 2016, 12:36:54 »

No aha, znowu legia?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Lockersky

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Always Crave for More
      • FeN Klan - since 2010
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 02, 2016, 16:30:56 »
    widzę, że niektórzy są jak towar transferowy - oferty, transakcje :D No pozazdrościć XDD

ps.: powodzenia :D
    Myśl:
    "Pamięć o człowieku zmarłym jest podobne do światła pochodni. Na początku światło świeci mocno, z czasem blednie, aż w końcu gaśnie. Ja natomiast po śmierci będę słońcem..."

Offline Dragan

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -14
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 02, 2016, 17:00:16 »
    Nie wiem jak pułk litewski może być ziemi krakowskiej, ponadto tak nie wyglądały mundury 20. Pułku. Odezwijcie się do mnie na steamie to dam wam plansze 20pp

Kogo to kurka obchodzi, ja pafnuczę...
    To wersja łagodna.
    Prawda jest taka, że nikogo nie obchodzą te historyczne zabawy, opisy historyczne czego to pułk nie robił, jaki nie był i kiedy nie działał, przeczyta może jakiś pojedynczy masochista.
    Inną kwestią jest fakt że czepiasz się wiedzy historycznej na forum gdzie co druga osoba nie potrafi napisać poprawnie trzech słów, a to co się dzieje w dziale klany to już w ogóle kabaret.

A wy, "dwudziestko", posłuchajcie pana moderatora i przemyślcie swoje życie. Mundury mają być realistyczne guzik w guzik i dopieszczone niczym profesjonalne dzieła. Zrobiłeś co umiałeś, nic więcej nie dasz rady wycisnąć? ZATHUDNIJ GHAFIKA, MA BYĆ HISTOHYCZNIE! Pułk litewski ma się składać wyłącznie z rodowitych litwinów a wy macie podporządkować bitwy, eventy i treningi pod historyczną kampanię pułku na którym się wzorujecie. I uważaj jeden z drugim, bo jak się pomylicie o jeden dzień w tą czy w tamtą to wrócę tu z mym wiernym pachołkiem Wierzbą (sorry ale giermkiem go nie nazwę) i wam nawciskamy. I jeszcze zmieńcie nicki na imiona i nazwiska żołnierzy owego pułku, bo inaczej będzie NIEPOPHAWNIE. Dopełnicie tej błazenady i sprostacie oczekiwaniom pewnych osób. Śmiech na sali D:
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2016, 17:17:04 wysłana przez Dragan »

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 02, 2016, 17:12:37 »
    A dasz mi mój drogi cytat, gdzie napisałem że mają to zrobić? Nie; jedynie dałem wskazówki co do umundurowania oraz nazwy. 

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Dragan

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -14
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 02, 2016, 17:22:42 »
    Przywalasz się do nich o rzeczy na które nikt nie zwraca uwagi, po prostu pierdoły, innej nazwy na to nie ma. To jest błazenada, zarzuć im jeszcze że ta czerwona kreska pod napisem "Ziemii Krakowskiej" jest nachylona o 4 stopnie za bardzo w górę. A potem zablokuj im temat aż nie poprawią, nie będzie to nic nowego za to kabaret rozkręci się na dobre.

btw, jestem w 100% pewny że wezmą te "wskazówki" do swych serc i skierują swoje marne życia na lepszą drogę
    (click to show/hide)

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 04, 2016, 14:48:01 »
    Skoróż tutaj o takie szczegóły się przyczepiają, to i ja coś dorzuce.
    Wasz sztandar to sztandar panów rekonstruktorów pulku 2. piechoty.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    A zaś powinien być w tym wzorze
    (click to show/hide)
    lub (Duuzy obrazek)
    (click to show/hide)
    Za czasu powstania listopadowego z chorągwi wyrywane były inicjały carskie.
    "...Rządu Narodowego z 6 lutego, miały być zastąpione dawnymi orłami polskimi z napisem: Woysko Polskie. „Trudności techniczne” sprawiły, że oddziały używały swoich starych chorągwi i sztandarów. Wykorzystywane były również jako sztandary proporce z napisem: „W imię Boga, Za naszą i waszą wolność”."
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2016, 19:38:19 wysłana przez Johny_Nawalony »
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ