Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89317 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werbull

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #240 dnia: Lipca 24, 2009, 14:22:44 »
    duumek Swadia nie ma łóczników tylko chole**** irytujących kuszników :)

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #241 dnia: Lipca 24, 2009, 14:43:06 »
    Vaegirci nie mają najlepszej jazdy! lepsi są Swadian man at arms. Są lepiej uzbrojeni i raczej uciążliwi:)
    Nie napisałem , że vaegirzy mają najlepszą jazdę.Napisałem,że mają dobrą jazdę.

Offline Bercik899

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Lipca 24, 2009, 21:40:31 »
    Jeśli gra się Swadią to najłatwiej pokonać Rhodanów (nie wiem czy dobrze napisałem) bo mają tylko piechotę, jeszcze łatwiej jest jak zmierzysz się z nimi na otwartym równinnym terenie. Ja w takim terenie przy poziomie trudności 113% pokonałem ich armie liczącą 198 ludzi a moją liczyła zaledwie 69 w tym 40 Rycerzy

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #243 dnia: Lipca 24, 2009, 21:54:36 »
    Nie ma się czym chwalić szczerze mówiąc. Na otwartym terenie bez większego trudu można pokonać czterokrotnie większe siły wroga. (chodzi mi oczywiście o Swadię przeciw Rhodokom) Dzieje się tak między innymi dlatego, że komputer nie potrafi grać piechotą, zazwyczaj pędzi na oślep lub stoi na środku równiny. Spróbuj Swadią zdobyć Rhodocki zamek przy takim samym stosunku sił.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Bercik899

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Lipca 24, 2009, 23:11:05 »
    Hehe, o tej sprawie z obleganiem to dzisiaj się na własnej skórze przekonałem. Zaatakowałem tą samą armią zamek który miał 103 ludu to zabiłem może z 20 a mi wszystkich wybili do nogi.

Offline Raziro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Lipca 26, 2009, 17:14:27 »
    Według mnie nie ma słabszych i trudniejszych frakcji do pokonania wszystkie są dość zrównoważone. Ale jak połączysz np. Jazdę chanatu , łuczników Veagirów , piechotę Swadian , włóczników Rhodoków i Nordów jako mięcho armatnie każdą frakcje pokona się maksymalnie w 2 tygodnie czasu M&B. Bez względu jaka to frakcja i jak silne ma jednostki. Wystarczy dobrze dobrać własną armie i będzie git :)
    homo humanum lumpus est

Offline camyc89

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Lipca 28, 2009, 09:47:31 »
    Najłatwiejsi są - jak myśli większość graczy - rhodokowie... Miałem 40 najlepszych jednostek (Czyli na maxa ulepszonych) w bitwie z rhodokami (124) poległo mi 30 a im wszyscy --- morał --- rhodokowie mają słabe jednostki ... Jedziemy oblegać jeden zamek - drugi... Tylko sobie potem uzbierałem 99 ludzi i był spox...
    Dalej są - Vaerigowie... Ogólnie nie ulepszone jednostki... Wezmę w ranking...

Od najłatwiejszego do najtrudniejszego (gram nordami)

1.Rhodokowie
    2.Vaerigowie
    3.Chanat
    4.Nordzi (jak grałem tym... Chanatem)
    5.Ci co mają suno... Wyleciało mi z głowy :\

Offline Bobik325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Lipca 28, 2009, 22:18:15 »
    camyc89 - to co maja suno zwa sie Swadia :D xD :

1.Rhodokowie
    2.Vaerigowie
    3.Chanat
    4.Nordzi
    5.Swadia

Czyli to samo co ma kolega camyc89 xD Swadia na ostatnim przez to ze maja sierzantow i najwazniejsze : Swadianski Rycerz
    http://www.mountblade.info/forum/ - Najlepsze Forum Na Świecie

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 01, 2009, 12:15:43 »
    camyc89 - to co maja suno zwa sie Swadia :D xD :

1.Rhodokowie
    2.Vaerigowie
    3.Chanat
    4.Nordzi
    5.Swadia

Czyli to samo co ma kolega camyc89 xD Swadia na ostatnim przez to ze maja sierzantow i najwazniejsze : Swadianski Rycerz

Odwołam się do rankingu powyżej. Nie ma czegoś takiego jak "Nordzi" ,są "Nordowie". Jak zaczynasz już pisać "Rhodokowie" ,"Vaegirowie" to dokończ pisać tak samo jak resztę tzn.

1.Rhodokowie
    2.Vaegirowie
    3.Khregici
    4.Nordowie
    5.Swadianie

Jednak osobiście najtrudniej pokonać mi Vaegirów ,którzy są tuż przed Khregitami. Najłatwiej skasować Nordów i Swadiańczyków. Tak pośrodku są Rhodocy ,doskonali na murach ,słabi w polu.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 04, 2009, 09:23:26 »

1.Vaegir
       2.Rhodok
       3.Swadia
       4.Khergit Khant
       5.Nord

Zapewne wielu się nie zgodzi z Vaegir ale mają łuczników którzy na mórach zadają tylko draśnięcia dla ciężkozbrojnych. A Rhodok zadają większe obrażenia po czym wykańczają włócznikami i sierżantami.

Offline Witch-King

• Użytkownik
    • I will brake him...
    « Odpowiedź #250 dnia: Sierpnia 04, 2009, 16:02:23 »
    Zapewne wielu się nie zgodzi z Vaegir ale mają łuczników którzy na mórach zadają tylko draśnięcia dla ciężkozbrojnych. A Rhodok zadają większe obrażenia po czym wykańczają włócznikami i sierżantami.
    A ja ci powiem, że w ataku na zamek Vaegirów poniosłem cięższe straty mając armie z wyszkolonych na maksa jednostek niż w ataku na zamek Rhoodków, gdzie w skład mojej armi wchodzili średniacy, a garnizony obu zamków były dość wyruwnane
    Nigdy już nie wróci do tej krainy. Zguba dosięgnie go daleko stąd, nieprędko i nie z ręki męża- Glorfindel, po bitwie pod Fornostem

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Sierpnia 04, 2009, 21:22:55 »
    Zależy jeszcze od liczebności łuczników.A ja osobiście przegrałem mając 94 Swadian sergeant podczas kiedy było 2*-nie pamiętam za dobrze ale chyba 7 kuszników ( to nie wszystko w zamku było 107 ).
    Dlatego właśnie atakuje pierwsze Vaergitów i wygrywam a z swdią i Rhodokami było ciężej.

Offline Nejfis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Sierpnia 07, 2009, 23:35:49 »
    Jak dla mnie najłatwiej rozwalić Nordów ;) Zaczynałem od tej frakcji (właśnie ukończyłem podbijanie całej Caladrii :D) Najwięcej problemu miałem z Rhodokami, właśnie ich zostawiłem na koniec ;)

Offline Hagen de Breycy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Sierpnia 08, 2009, 12:19:20 »
    Nordów w polu sieka się miło ale nie mówcie mi że łatwo zdobyć ich zamki z obsadą 100-150 ludzi w tym z 25 huskarlów jak próbowalem vaegirami szturmować ich zamek Jelbegi  z moich 100 zostało mi 13 xD

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Sierpnia 08, 2009, 13:27:12 »
    Nie łatwo, nie łatwo. Nie dość, że mają dużo tych prostych łuczników, to do tego prawie każdy piechur czymś rzuca. Najlepiej mieć dobry łuk i być w nim nieźle wyćwiczonym. Dalej trzeba trochę pomysleć nad taktyką wykorzystania naszej "snajperki". Na koniec przydaje się jakaś dłuższa broń drzewcowa jak halabarda lub glewia. W przypadku użycia wieży oblęzniczej jest troche łatwiej, bo AI potrafi samemu schodzić z murów przy pomocy wieży [nie wszędzie to działa ze względu na konfigurację murów]. I tak po jednym, dwóch czy trzech Nordów rzuca się na naszą linię :)